Veiligheid

Coördinator beveiliging MBO 3

Voor volwassenen
Coördinator beveiliging MBO 3
Crebo 25408

Wil jij werken in de beveiliging, ben jij zelfverzekerd en actief? Kun je goed organiseren en durf je initiatief te nemen? Dan is deze opleiding echt iets voor jou.

Duur i Tijdens het intakegesprek wordt een inschatting en advies over jouw individuele opleidingsduur gegeven. Versnelling kan op basis van relevante werkervaring, vooropleiding en beschikbare tijd.
1 jaar
Niveau
3
Locatie(s)
Leeuwarden
Lesmoment
middag avond
Kosten
Scholingskosten € 2.595,00
Startdata
Leeuwarden 07-01-2020

Als coördinator beveiliging zorg je ervoor dat jouw team de beveiligingsdiensten voor een gebouw of terrein zo goed mogelijk uitvoert. Je doet zelf beveiligingswerk, je organiseert het werk en maakt roosters voor de beveiligers in jouw team. Je zorg ervoor dat er volgens de regels wordt gewerkt en je werkt mee aan beveiligingsplannen en managementrapportages.

Stages

Veiligheid

Inhoud

Tijdens de opleiding leer je hoe je zorgt dat jouw team beveiligers dagelijkse werkzaamheden volgens afspraak uitvoert. Daarnaast leer je draaiboeken opstellen en het bijdragen aan werkinstructies. Je leert hoe je toegangs- en uitgangscontroles en surveillances en controles uitvoert. Daarnaast leer je hoe je optreedt bij incidenten en calamiteiten en hoe je verdachten aanhoudt.
Na het basisdeel kies je een profieldeel: particuliere beveiliging of coördinator beveiliging.

Je krijgt de volgende Vakken

  • wettelijke kaders 3
  • beveiliging gebouwen 3
  • veilig werken en dienstplanning 3
  • rapportage 3
  • Nederlands
  • beroepsgericht Engels
  • Loopbaan en burgerschap
  • rekenen
  • keuzedeel

Studielast

Studieduur1 jaar
Leeruren5 lesuren (1 dag) en circa 5 uur zelfstudie per week
Stage/werkcirca 16 tot 32 uur per week (320 of 640 uur)
Lesmomentdinsdag van 15.00 - 21.30 uur, schoolvakanties vrij

Deze opleiding wordt aangeboden in de derde leerweg. Hierdoor kun je flexibel en versneld studeren. Je hebt 24 lesmomenten en je loopt stage bij een erkend leerbedrijf. Afhankelijk van je werkervaring en vooropleiding kun je in aanmerking komen voor een aangepast programma waardoor je sneller je diploma kunt behalen. Dit wordt tijdens het vrijblijvende en gratis intakegesprek met je besproken. Meer informatie over het (verschil in) aantal lesdagen en werkuren/stage per leerweg.

Toelating

Om deel te nemen aan deze opleiding dien je in het bezit te zijn van het diploma Beveiliger niveau 2. De opleiding start bij voldoende deelname. De inschrijving sluit 14 dagen voor de startdatum.

Examen

Je maakt verschillende examens in zowel theorie als praktijk. Daarnaast maak je de (landelijke) examens taal en rekenen en voldoe je aan de inspanningsverplichting voor het onderdeel Loopbaan en burgerschap. Je kunt in aanmerking komen voor een geheel SVPB-dilpoma (Stichting Vakexamens voor de Particuliere Beveiligingsorganisaties) of een regulier diploma.

Handhaving

Stage / werkplek

Je zorgt zelf voor een erkende stage of werkplek om werkervaring (Beroepspraktijkvorming) op te doen. Als je al een werkgever hebt, zijn daar soms mogelijkheden. ROC Friese Poort kan, in sommige gevallen, een stageplaats regelen.

Diploma

Als je alle onderdelen goed hebt doorlopen en voldoet aan alle exameneisen, ontvang je het mbo-diploma Coördinator beveiliging niveau 3.

Werken

Je kunt werken bij allerlei soorten bedrijven en organisaties. Denk aan: winkelbeveiliging,mobiele surveillance, portiers- en receptiediensten, particuliere alarmcentrales, advies- recherche- en schadeonderzoekbureaus, evenementenbeveiliging, luchthavenbeveiliging of arrestantenverzorging op een politiebureau. Op www.kansopwerk.nl vind je de kans op werk per opleiding.

Kosten

 Derde leerweg
Scholingskosten€ 2.595,00
Lesmateriaalexclusief
Examenkostenexclusief
Totaalprijs (bij betaling ineens)€ 2.595,00
BTWvrijgesteld
Bijkomende kostencirca € 153,00, € 300,00 en optioneel € 100,00
Derde leerweg

De scholingskosten betreffen een richtprijs voor de gehele opleiding. Na het intakegesprek ontvang je een offerte. Je kunt in termijnen betalen. Bijkomende kosten zijn niet bij de totaalprijs inbegrepen. Dit betreffen kosten voor het lesmateriaal, zoals boeken en herexamens, die je dient aan te schaffen. Bij indiensttreding bij een werkgever is het aanschaffen van een grijze kaart noodzakelijk.

Meer over kosten in het mbo

Startdata

Derde leerweg Leeuwarden 07-01-2020
Derde leerweg Leeuwarden 12-05-2020

Ervaringen van onze studenten

Vergelijkbare opleidingen

Contact

Pietsje

Al je vragen kun je aan ons stellen via:

Telefoon nr.
058-233 99 66