Beroepsmatig verkeersregelaar

Voor volwassenen

Als je vanwege je beroep in situaties kunt terechtkomen waarin je het verkeer moet regelen, dan ben je verplicht om de cursus Beroepsmatig Verkeersregelaar te volgen.

Stages

Inhoud

In de cursus Beroepsmatig Verkeersregelaar leer je veilig en zelfstandig het verkeer te regelen. Deze cursus is zowel voor particulieren als voor medewerkers van de overheid en bedrijven. Je krijgt in deze cursus inzicht in gedrag van verkeerdeelnemers waarbij veiligheid een belangrijk aspect is. Daarnaast verdiep je je onder andere in het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens.

Je krijgt de volgende Vakken

  • wetgeving voor verkeersregelaars
  • aansprakelijkheid
  • eigen veiligheid en veiligheid weggebruiker
  • inzicht in verkeersgedrag
  • reglement verkeersregels en verkeerstekens
  • praktijkoefeningen verkeersregeling in diverse situaties binnen de bebouwde kom​

Studielast

Studieduur3 dagen
Leeruren20 lesuren (3 dagen) en circa 4 uur examen
Lesmomentafhankelijk van startmoment

Toelating

Er zijn geen specifieke toelatingseisen van toepassing. De cursus start bij voldoende deelname.

Examen

Je sluit de cursus af met een schriftelijk en praktisch examen. Het schriftelijke examen bestaat uit twintig meerkeuzevragen en wordt door ROC Friese Poort afgenomen. Bij een voldoende vraagt ROC Friese Poort het praktijkexamen aan. Dit examen wordt onder toezicht van een politieambtenaar van de Politieacademie afgenomen door de eigen instructeur.

Diploma

Als je bent geslaagd voor zowel de theorie als de praktijk ontvang je een aanstellingscertificaat van ROC Friese Poort, gewaarmerkt door Stichting Verkeersregelaars Nederland. Daarmee kan je een legitimatiepas ‘verkeersregelaar’ aanvragen via  http://www.aanstellingspas.nl. Deze aanvraag dien je binnen zes maanden na afgifte van het certificaat aan te vragen.

Kosten

Scholingskosten€ 425,00
Lesmateriaalinclusief
Examenkosten€ 145,00
Totaalprijs (bij betaling ineens)€ 570,00
BTWvrijgesteld

Startdata

Ervaringen van onze studenten

Vergelijkbare opleidingen

Veelgestelde vragen volwassenen

Veelgestelde vragen volwassenen

  • Ons onderwijs wordt zó ingericht dat de begeleiding aansluit bij je leerbehoefte. We willen een zo goed mogelijk beeld krijgen van jouw wensen en mogelijkheden. Daarom hebben wij een uitgebreide en zorgvuldige voorlichting en intake. Wij zetten ruimschoots in op persoonlijke studieloopbaanbegeleiding en begeleiding bij beroepspraktijkvorming (stage). Daarnaast kan je gebruik maken van allerlei faciliteiten, zoals extra ondersteuning vanuit het taal- en rekencentrum.

Contact

Pietsje

Al je vragen kun je aan ons stellen via:
(bereikbaarheid in de zomervakantie)

Telefoon nr.
058-233 99 66