Skin and Care
Volwassenen

Skin en Care

Voor volwassenen

Crebo C0034

In de leereenheid Skin & care leer je de basisvaardigheden van het beroep schoonheidsspecialist. Dit betekent dat je leert hoe je een cosmetische hand-nagel en voetbehandeling en een basis gezichtsbehandeling uitvoert. Tijdens de praktijklessen zal de achterliggende theorie zoveel mogelijk worden gekoppeld aan de praktijk, zodat je gaandeweg de logica achter de praktische vaardigheden zal ontdekken. De theorie zal veelal gaan over anatomie en fysiologie, waardoor je het menselijk lichaam leert kennen. Zowel de theorie en praktijk worden geëxamineerd. De benodigde materialen, zoals producten en het lesmateriaal, zal aan je worden uitgereikt aan het begin van de cursus.

Bij het voldoende afronden van de examens ontvang je het MBO-certificaat van de scholing Skin & Care. Mbo-certificaten zijn arbeidsmarktrelevante onderdelen van volledige diplomatrajecten. Deze trajecten zijn zowel interessant voor zij-instromers die versneld inzetbaar willen zijn in als huidige medewerkers die zich verder willen ontwikkelen. De mbo-certificaten worden landelijk erkend en geregistreerd in het diplomaregister van de deelnemer (DUO). Voor het deel waarvoor het mbo-certificaat is verkregen wordt vrijstelling gegeven wanneer iemand besluit een volledig diplomatraject te volgen.

Duur
30 weken
Leerweg
Keuzedeel, Cursus / training
Locatie(s)
Leeuwarden
Lesmoment
avond
Kosten
Scholingskosten € 2.660,00
Eerstvolgende startdatum
Leeuwarden 02-02-2023

Vakken

  • Anatomie Fysiologie
  • Theorie van de praktijk
  • Hand- Nagel, Voetverzorging
  • Praktijklessen gelaat

Studielast

Studieduur30 weken
Leeruren4 uur en circa 2 uur zelfstudie per week
LesmomentOm de week 1 uur online les op maandag. Iedere week praktijkles op woensdagavond van 18:30-22:00 uur
Bij te weinig deelname kan dit wijzigen.

Je gaat naar school en doet praktijkervaring op tijdens de praktijklessen op school. Je neemt zelf modellen mee tijdens de praktijklessen.

Toelating

Minimaal diploma lbo, vbo, vmbo, mavo kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg of een gelijkwaardig diploma, een overgangsbewijs naar 4 havo of een mbo-diploma niveau 2.

De cursus start bij voldoende deelname.

Examen

Je maakt verschillende examens in zowel theorie als praktijk.

Diploma

Als je alle onderdelen goed hebt doorlopen en voldoet aan alle exameneisen, ontvang je het mbo-certificaat leereenheid Skin & Care.

Doorleren

Voor het deel waarvoor het mbo-certificaat is verkregen wordt vrijstelling gegeven wanneer iemand besluit een volledig diplomatraject voor schoonheidsverzorging te volgen.

Werken

Je kunt als schoonheidsspecialist aan het werk. Op www.kansopwerk.nl vind je de kans op werk per opleiding.

Kosten

Scholingskosten€ 2.660,00
Lesmateriaalinclusief
Verbruiksmateriaalinclusief
Examenkosteninclusief
Prijs (bij betaling 1x)€ 2.660,00
BTWvrijgesteld

De scholingskosten betreffen een richtprijs voor de gehele opleiding. Je hebt een laptop nodig om te werken in onze digitale omgeving.

Subsidies voor deze opleiding
Subsidie: STAP-budget

Check hier alle subsidiemogelijkheden


Startdata

Leeuwarden
02-02-2023 Inschrijven

Contact

Pietsje

Al je vragen kun je aan ons stellen via:

Telefoon nr.

Veelgestelde vragen volwassenen

Ons onderwijs wordt zó ingericht dat de begeleiding aansluit bij je leerbehoefte. We willen een zo goed mogelijk beeld krijgen van jouw wensen en mogelijkheden. Daarom hebben wij een uitgebreide en zorgvuldige voorlichting en kennismaking. Wij zetten ruimschoots in op persoonlijke studieloopbaanbegeleiding en begeleiding bij beroepspraktijkvorming (stage). Daarnaast kan je gebruik maken van allerlei faciliteiten, zoals extra ondersteuning vanuit het taal- en rekencentrum.

Nee, ROC Friese Poort geeft geen baangarantie wanneer je je diploma hebt behaald. Na het behalen van je diploma ben je wel interessanter geworden voor de arbeidsmarkt en daarmee heb je je kans op een baan vergroot.

We bereiden ons graag voor op je komst, want we vinden het belangrijk dat je de opleiding kiest die bij jou past. Daarom vragen we je om je van te voren aan te melden. Je ontvangt na aanmelding een QR-code in je mail die we scannen bij binnenkomst. Zo blijven we ook na je bezoek in contact en informeren we je over toekomstige voorlichtingen.

Aanmelden

Je kunt een kopie van je diploma opvragen via het opleidingsinstituut waar jij je diploma hebt behaald óf je kunt bij Duo een verklaring aanvragen.