Barbier

Barbier K0252

Voor volwassenen

Deze cursus is een verdieping en verbreding van het ‘herenvak’ en betreft haarbehandelingen van de man. Als barbier ben je een gepassioneerd vakspecialist die knip-, föhn-, snijd- en scheervaardigheden beheerst en tegelijkertijd zorgt voor een beleving.

Stages

Inhoud

Tijdens de cursus leer je combinaties van routinematige/standaardhandelingen en meer complexe technieken en methodes. Je leert materialen, middelen, methodes en technieken kennen. Het werken met ‘het mes’ bij het scheren vraagt grote zorgvuldigheid en daarom leer je de noodzakelijke veiligheids- en hygiënemaatregelen. Je leert werken met een DAB-plan (diagnose, advies- en behandelplan). Je beschikt over de vaardigheid om je communicatie doelgericht af te stemmen op je gesprekspartner, passend binnen de beroepscontext.

Dit is een keuzedeel. Hiermee vergroot jij je mogelijkheden op de arbeidsmarkt en je zorgt voor een betere doorstroming naar een eventuele vervolgopleiding. Meer informatie over dit keuzedeel.

  Studielast

  Studieduur1 jaar, verdeeld over 34 weken
  Leeruren2,5 lesuren (1 dag)
  Lesmomentmaandag 19.00 - 21.30 uur, schoolvakanties vrij

  Toelating

  Je dient minimaal te beschikken over het diploma Kapper niveau 2. Het niveau van deze cursus is vergelijkbaar met mbo-niveau 3. Er wordt gestart bij voldoende deelname en kan worden samengevoegd met een andere vestiging. De inschrijving sluit 14 dagen voor de startdatum.

  Examen

  De cursus wordt geëxamineerd door middel van Proeve van Bekwaamheid.

  Diploma

  Als je het examen met voldoende resultaat afsluit, ontvang je een certificaat van ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen.

  Kosten

  Scholingskosten€ 1.350,00
  Lesmateriaalinclusief
  Totaalprijs (bij betaling ineens)€ 1.350,00
  BTWvrijgesteld
  Bijkomende kostentussen € 35,00 en € 450,00

  De bijkomende kosten zijn niet bij de totaalprijs inbegrepen. Dit betreffen de kosten voor de materialen die zelf je dient aan te schaffen, denk aan scharen, scheerkwasten, etc. welke je nog niet hebt.

  Startdata

  Ervaringen van onze studenten

  Vergelijkbare opleidingen

  Veelgestelde vragen volwassenen

  Veelgestelde vragen volwassenen

  • Een mbo-opleiding bestaat uit een basisdeel, profieldelen en keuzedelen. Met het keuzedeel kan de student zich verbreden of verdiepen. Keuzedelen zijn ook geschikt voor bijscholing van werknemers. Je sluit dan een arbeidsmarktrelevant keuzedeel af met een mbo-certificaat of een certificaat van ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen (afhankelijk van het keuzedeel).

   Keuzedelen

   In het basisdeel van je opleiding leg je een stevig fundament. Met het profieldeel geef je een specifieke, beroepsgerichte invulling aan je opleiding. Binnen het keuzedeel kies je zelf onderwerpen waardoor jij je kennis en vaardigheden verbreedt en/of verdiept. Je vergroot hiermee je mogelijkheden op de arbeidsmarkt en je zorgt voor een betere doorstroming naar een eventuele vervolgopleiding. De drie delen zijn verplicht en moeten afgerond zijn om een diploma te krijgen. De profiel- en keuzedelen van jouw opleiding bespreken we tijdens het intakegesprek.

  Contact

  Pietsje

  Al je vragen kun je aan ons stellen via:

  Telefoon nr.
  058-233 99 66