UV Barbier

Uiterlijke verzorging

Voor volwassenen

Uiterlijke verzorging

Werken in de uiterlijke verzorging is veelzijdig en afwisselend, onder andere omdat je altijd met mensen werkt. Het vakgebied is volop in beweging, dus ben je altijd bezig met jezelf bij te scholen. Ook kun je je meerdere verzorgingsgebieden eigen maken. Zo kun je bijvoorbeeld het vak van schoonheidsspecialist combineren met dat van imagestyling. Of het beroep van barbier. Je kunt een eigen bedrijf opzetten, werken als freelancer of bijvoorbeeld bij een spa werken.

Vind je het leuk om iemand een mooi uiterlijk te geven? Ben je geduldig en kun je precies werken? Wil je iemand graag een prettig gevoel geven? Kies dan een opleiding of cursus in de uiterlijke verzorging en maak het leven van je klanten een beetje mooier!

Opleidingen en cursussen

MBO-opleidingen

In deze richting bieden we binnen het volwassenenonderwijs momenteel geen mbo-opleidingen aan.

Brancheopleidingen en cursussen

Agenda

Schrijf je in voor de nieuwsbrief volwassenenonderwijs

Veelgestelde vragen

  • Ons onderwijs wordt zó ingericht dat de begeleiding aansluit bij je leerbehoefte. We willen een zo goed mogelijk beeld krijgen van jouw wensen en mogelijkheden. Daarom hebben wij een uitgebreide en zorgvuldige voorlichting en intake. Wij zetten ruimschoots in op persoonlijke studieloopbaanbegeleiding en begeleiding bij beroepspraktijkvorming (stage). Daarnaast kan je gebruik maken van allerlei faciliteiten, zoals extra ondersteuning vanuit het taal- en rekencentrum.

  • De wet scholingsplicht. Hoe zit dat ook alweer?

    Werkgevers hebben sinds 1 juli 2015 de wettelijke plicht om de medewerker in staat stellen scholing te volgen die noodzakelijk is voor de uitoefening van zijn/haar functie. Ook voor het voortzetten van de arbeidsovereenkomst indien de functie van de medewerker komt te vervallen of hij niet langer in staat is deze te vervullen.

    Er zijn verschillende typen scholing, namelijk scholing die noodzakelijk is voor de uitoefening van de huidige functie van de medewerker en scholing die noodzakelijk is voor het voortzetten van de arbeidsovereenkomst als de huidige functie komt te vervallen.

    De verplichting om arbeidsgerichte scholing aan te bieden voor ander werk binnen de organisatie is alleen verplicht als de organisatie hier mogelijkheden in ziet. Dit hangt af van factoren, zoals de kosten en duur van onderwijs. Het niet aanbieden van scholing kan consequenties hebben. Er gelden voor de functies van medewerkers (wettelijke) verplichtingen op het gebied van opleiding en diploma’s.

    Wil je weten of jouw organisatie in aanmerking komt voor subsidies? Bekijk het subsidieoverzicht of bereken het via de subsidiecalculator.

Contact

Pietsje

Al je vragen kun je aan ons stellen via:

Telefoon nr.
058-233 99 66

Adviesgesprek aanvragen