Techniek
Volwassenen

Warmtepompen basis (voor monteurs en aspirant-ontwerpers)

Voor volwassenen

Ben jij een monteur of aspirant-ontwerpers en wil je kennismaken met de warmtepomptechnologie? Dan is deze cursus echt iets voor jou.

Tijdens deze cursus leer je warmtepompinstallaties ontwerpen en installeren. De kennis die wordt overgebracht, is tot stand gekomen op basis van ervaringen uit gerealiseerde warmtepompprojecten, beschikbare normen en ISSO-publicatiesVoor een integrale behandeling van het installeren van warmtepompinstallaties, sluit de structuur van de opleiding aan op de beoordelingsrichtlijnen (BRL’s) en het Model Kwaliteitsbeheersing Klimaatinstallaties (MKK) voor de installatiesector.

Duur
4 dagdelen
Leerweg
Cursus / training
Locatie(s)
Drachten
Lesmoment
middag, avond
Kosten
Scholingskosten € 760,00
Eerstvolgende startdatum
Drachten nader te bepalen

Vakken

  • Programmafase; ontwerp van de warmtepomp, warmtepomp, rendement van de warmtepomp, temperaturen en druk, vermogen van de warmtepomp, verschillende warmtepompsystemen, bronsystemen, afgiftesystemen en hybride warmtepomp in bestaande bouw
  • Ontwerpfase; hydraulisch ontwerp en opstellingsruimte warmtepomp
  • Uitwerkingsfase
  • Realisatiefase
  • Beheerfase

Studielast

Studieduur4 dagdelen
Leeruren4 lesuren per dag
Lesmomentwoensdag 16.00 - 21.00 uur

Toelating

Voor deze cursus is een mbo-diploma installatietechniek niveau 2 nodig.

Examen

De cursus wordt afgesloten met een toets.

Diploma

Als je de cursus en de toets met voldoende resultaat afsluit ontvang je een certificaat van ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen.

Startdata

Drachten
nader te bepalen Inschrijven

Contact

Pietsje

Al je vragen kun je aan ons stellen via:

Telefoon nr.

Veelgestelde vragen volwassenen

Ons onderwijs wordt zó ingericht dat de begeleiding aansluit bij je leerbehoefte. We willen een zo goed mogelijk beeld krijgen van jouw wensen en mogelijkheden. Daarom hebben wij een uitgebreide en zorgvuldige voorlichting en kennismaking. Wij zetten ruimschoots in op persoonlijke studieloopbaanbegeleiding en begeleiding bij beroepspraktijkvorming (stage). Daarnaast kan je gebruik maken van allerlei faciliteiten, zoals extra ondersteuning vanuit het taal- en rekencentrum.

Nee, ROC Friese Poort geeft geen baangarantie wanneer je je diploma hebt behaald. Na het behalen van je diploma ben je wel interessanter geworden voor de arbeidsmarkt en daarmee heb je je kans op een baan vergroot.

Open Dag voor alle opleidingen

Vrijdag 27 januari 2023
15.00 - 20.00 uur
Alle locaties

Zaterdag 28 januari 2023
09.30 - 12.30 uur
Alleen locatie Urk

Infodag voor alle opleidingen

Woensdag 15 maart 2023
16.00 - 20.00 uur
Locaties nader te bepalen

Woensdag 7 juni 2023
18.00 - 20.00 uur
Locaties nader te bepalen

Woensdag 30 augustus 2023
18.00 - 20.00 uur
Locaties nader te bepalen

Beleefdagen

Oktober 2022 - maart 2023
Alle locaties

We bereiden ons graag voor op je komst, want we vinden het belangrijk dat je de opleiding kiest die bij jou past. Daarom vragen we je om je van te voren aan te melden. Je ontvangt na aanmelding een QR-code in je mail die we scannen bij binnenkomst. Zo blijven we ook na je bezoek in contact en informeren we je over toekomstige voorlichtingen.

Aanmelden