Centrum Fijnmechanica
Volwassenen
i Dit scholingstraject komt in aanmerking voor STAP-budget. Check of jij in aanmerking komt voor de aanvraag en meld je dan eerst bij ons aan. Vink in de laatste stap van je aanmelding bij subsidie STAP-budget aan. Je ontvangt na je aanmeldingsbevestiging van ons een STAP-aanmeldbewijs. Daarmee vraag je in het betreffende tijdvak STAP-budget aan. Met STAP-budget

Vorm- en plaatstoleranties

Voor volwassenen

Heb je veel te maken met de normen en eisen op een producttekening, maar ben je nog niet voldoende in staat deze goed te lezen en te interpreteren? Dan is deze cursus echt iets voor jou.

Tijdens deze cursus wordt in diverse meetopstellingen praktisch geoefend met het meten van Vorm- en plaatstoleranties. Je leert tijdens deze cursus om de normen en eisen op een producttekening goed te lezen en te interpreteren.

Duur
2 dagen
Leerweg
Cursus / training
Locatie(s)
Drachten, Incompany
Lesmoment
ochtend, middag
Kosten
Scholingskosten € 935,00
Eerstvolgende startdatum
Drachten in overleg

Vakken

  • maximum-materiaalprincipe NEN-ISO-2692
  • algemene toleranties verspaande delen NEN-ISO 2768-1 en -2
  • algemene toleranties gelaste delen NEN-ISO 13920; vormtoleranties voor elementen zonder afzonderlijke tolerantieaanduiding
  • oppervlakteruwheid profielmethode NEN-ISO 4287 en oppervlakteruwheid profielmethode
  • regels en procedures voor evaluatie NEN-ISO 4288

Studielast

Studieduur2 dagen
Leeruren 16 lesuren (2 dagen van 08.30 tot 16.15 uur)
Lesmomentn.t.b.

Toelating

Je dient minimaal te beschikken over mbo-werk- en denkniveau 2. De cursus start bij voldoende deelname. In overleg kan het traject ook in-company worden uitgevoerd.

Examen

Er is geen afsluitend examen.

Doorleren

Wanneer je de cursus met voldoende resultaat afsluit, ontvang je een certificaat van ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen. Het niveau van deze opleiding is vergelijkbaar met mbo-niveau 2.

Startdata

Drachten
in overleg Inschrijven

Gerelateerde opleidingen

Contact

Pietsje

Al je vragen kun je aan ons stellen via:

Telefoon nr.

Veelgestelde vragen volwassenen

Ons onderwijs wordt zó ingericht dat de begeleiding aansluit bij je leerbehoefte. We willen een zo goed mogelijk beeld krijgen van jouw wensen en mogelijkheden. Daarom hebben wij een uitgebreide en zorgvuldige voorlichting en kennismaking. Wij zetten ruimschoots in op persoonlijke studieloopbaanbegeleiding en begeleiding bij beroepspraktijkvorming (stage). Daarnaast kan je gebruik maken van allerlei faciliteiten, zoals extra ondersteuning vanuit het taal- en rekencentrum.

Nee, ROC Friese Poort geeft geen baangarantie wanneer je je diploma hebt behaald. Na het behalen van je diploma ben je wel interessanter geworden voor de arbeidsmarkt en daarmee heb je je kans op een baan vergroot.

Je kunt een kopie van je diploma opvragen via het opleidingsinstituut waar jij je diploma hebt behaald óf je kunt bij Duo een verklaring aanvragen.

Open Dag voor alle opleidingen

Vrijdag 27 januari 2023
15.00 - 20.00 uur
Alle locaties

Zaterdag 28 januari 2023
09.30 - 12.30 uur
Alleen locatie Urk

Infodag voor alle opleidingen

Woensdag 15 maart 2023
16.00 - 20.00 uur
Locaties nader te bepalen

Woensdag 7 juni 2023
18.00 - 20.00 uur
Locaties nader te bepalen

Woensdag 30 augustus 2023
18.00 - 20.00 uur
Locaties nader te bepalen

Beleefdagen

Oktober 2022 - maart 2023
Alle locaties