Vorm- en plaatstoleranties

Voor volwassenen
Vorm- en plaatstoleranties

Heb je veel te maken met de normen en eisen op een producttekening, maar ben je nog niet voldoende in staat deze goed te lezen en te interpreteren? Dan is deze cursus echt iets voor jou.

Duur
2 dagen
Leerweg
Cursus / training
Locatie(s)
Drachten, Incompany
Lesmoment
ochtend, middag
Kosten
Scholingskosten € 895,00
Eerstvolgende startdatum
nader te bepalen Drachten

Vorm- en plaatstoleranties brengen in elk productenpakket specifieke toepassings- en interpretatieproblemen met zich mee. Het genormaliseerde systeem biedt hiervoor, mits op de juiste wijze toegepast, steeds een oplossing.

Stages

Inhoud

Tijdens deze cursus wordt in diverse meetopstellingen praktisch geoefend met het meten van Vorm- en plaatstoleranties. Je leert tijdens deze cursus om de normen en eisen op een producttekening goed te lezen en te interpreteren.

Je krijgt de volgende Vakken

  • maximum-materiaalprincipe NEN-ISO-2692
  • algemene toleranties verspaande delen NEN-ISO 2768-1 en -2
  • algemene toleranties gelaste delen NEN-ISO 13920; vormtoleranties voor elementen zonder afzonderlijke tolerantieaanduiding
  • oppervlakteruwheid profielmethode NEN-ISO 4287 en oppervlakteruwheid profielmethode
  • regels en procedures voor evaluatie NEN-ISO 4288

Studielast

Studieduur2 dagen
Leeruren 16 lesuren (2 dagen)
Lesmomentafhankelijk van startmoment

Toelating

Je dient minimaal te beschikken over mbo-werk- en denkniveau 2. De cursus start bij voldoende deelname. In overleg kan het traject ook in-company worden uitgevoerd.

Examen

Er is geen afsluitend examen.

Doorleren

Wanneer je de cursus met voldoende resultaat afsluit, ontvang je een certificaat van ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen. Het niveau van deze opleiding is vergelijkbaar met mbo-niveau 2.

Kosten

Scholingskosten€ 895,00
Lesmateriaalinclusief
Prijs (bij betaling 1x)€ 895,00
BTWvrijgesteld

Startdata

Ervaringen van onze studenten

Vergelijkbare opleidingen

Veelgestelde vragen volwassenen

Veelgestelde vragen volwassenen

  • Ons onderwijs wordt zó ingericht dat de begeleiding aansluit bij je leerbehoefte. We willen een zo goed mogelijk beeld krijgen van jouw wensen en mogelijkheden. Daarom hebben wij een uitgebreide en zorgvuldige voorlichting en intake. Wij zetten ruimschoots in op persoonlijke studieloopbaanbegeleiding en begeleiding bij beroepspraktijkvorming (stage). Daarnaast kan je gebruik maken van allerlei faciliteiten, zoals extra ondersteuning vanuit het taal- en rekencentrum.

  • Nee, ROC Friese Poort geeft geen baangarantie wanneer je je diploma hebt behaald. Na het behalen van je diploma ben je wel interessanter geworden voor de arbeidsmarkt en daarmee heb je je kans op een baan vergroot.

Contact

Pietsje

Al je vragen kun je aan ons stellen via:

Telefoon nr.