Vijf-assig frezen Heidenhain (module)

Voor volwassenen
Vijf-assig frezen Heidenhain (module)

Wil jij graag leren frezen, je verder bekwamen of met een geavanceerde machine frezen? Dan is deze cursus echt iets voor jou.

Duur i Tijdens het intakegesprek wordt een inschatting en advies over jouw individuele opleidingsduur gegeven. Versnelling kan op basis van relevante werkervaring, vooropleiding en beschikbare tijd.
5 dagen
Leerweg
Cursus / training
Locatie(s)
Drachten
Lesmoment
ochtend, middag, avond
Kosten
Scholingskosten € 1.650,00
Eerstvolgende startdatum
op elk moment Drachten

Frezen wordt gedaan door middel van een frees die een bewerking uitvoert op een product. Het product zelf zit in een klem en de frees beweegt zich in verschillende posities om het product de gewenste vorm te geven. Een belangrijk verschil tussen frezen en draaien is dus dat bij frezen het product niet beweegt, bij draaien beweegt het product wel omdat het in met de klem ronddraait. Bij frezen draait alleen het gereedschap. Er zijn verschillende soorten freesbanken: verticale,  horizontale en universele freesbanken. Met frezen kunnen zeer uiteenlopende bewerkingen worden uitgevoerd op een product. Zo kunnen met een frees sleuven worden aangebracht, gaten, kamers of eilanden. Je moet hiervoor de freesbank goed instellen en het juiste gereedschap in de machine plaatsen.

Stages

Inhoud

Je gaat aan de slag met theorie en praktijk. Het is mogelijk om deze module uit te bereiden met extra dagen. Tijdens de cursus leer je het verschil tussen 3- en 5-assig frezen en de toepasbaarheid, voordelen en valkuilen van 5-vlaks frezen. Daarnaast leer je het programmeren van 5-assige machines (5-vlaksbewerking).

Je krijgt de volgende Vakken

 • verschil tussen 3- en 5-assig frezen
 • toepasbaarheid van 5-vlaks frezen
 • voordelen van 5-vlaks frezen
 • valkuilen van 5-vlaks frezen
 • programmeren van 5-assige machines (5-vlaksbewerking) 
 • plan van aanpak/strategieën
 • spanmethode
 • verspanende gereedschappen
 • opbouw van het programma
 • cycli 19 (nulpunt en nulpuntverschuiving)
 • leren werken met CNC besturing om 5-vlaks producten te bewerken
 • 5-assig frezen in de praktijk

Studielast

Studieduur5 dagen
Leeruren40 uren (5 dagen)
Lesmomentin overleg

Het is mogelijk om deze module uit te bereiden met extra dagen.

Toelating

Je dient minimaal te beschikken over mbo-werk- en denkniveau 2. De opleiding start bij voldoende deelname. In overleg kan het traject ook in-company worden uitgevoerd.

Examen

Er is geen afsluitend examen.

Diploma

Wanneer je een module met voldoende resultaat afsluit, ontvang je een certificaat van ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen.

Kosten

Scholingskosten€ 1.650,00
Lesmateriaalinclusief
Totaalprijs (bij betaling ineens)€ 1.650,00
BTWvrijgesteld

Totaalprijs is inclusief koffie/thee en lunch. Het is mogelijk om deze module uit te bereiden met extra dagen. Vraag hiervoor naar een vrijblijvende prijsopgave.

Startdata

Ervaringen van onze studenten

Vergelijkbare opleidingen

Contact

Pietsje

Al je vragen kun je aan ons stellen via:

Telefoon nr.
058-233 99 66