VCA

Voor volwassenen
VCA

Voer jij werk uit met een verhoogd risico of in een risicovolle omgeving en wil je leren hoe je veiliger kunt werken? Of ben jij operationeel leidinggevende van deze medewerkers? Dan is de cursus VCA basisveiligheid of VOL-VCA echt iets voor jou.

Duur
1 dag
Leerweg
Cursus / training
Locatie(s)
Incompany, Urk
Lesmoment
ochtend, middag
Kosten
Scholingskosten Afhankelijk van keuze
Eerstvolgende startdatum
afhankelijk van keuze Startmoment

Stages

Inhoud

VCA staat voor Veiligheid Checklist Aannemers. De cursus VCA basis en VCA-VOL (Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden) helpt je bewust te worden van de (verborgen) risico’s op de werkplek en heeft als doel medewerkers veiliger te laten werken en het aantal ongelukken te verminderen. De cursus is geschikt voor bedrijven in de metaal, werktuigbouwkunde, installatietechniek, elektrotechniek en nutsbedrijven. Je leert tijdens de cursus hoe je met risico’s moet omgaan, zodat jij en je collega’s kunnen werken in een veilige en gezonde werkomgeving. Je verdiept je onder andere in Arbo- en milieuwetgeving, gevaarlijke stoffen, persoonlijke beschermingsmiddelen, veiligheidsprocedures en taakrisicoanalyse.

De cursus wordt geheel uitgevoerd conform de eisen van het VCA-systeem van de Stichting Samenwerken Voor Veiligheid (SSVV).

Je krijgt de volgende Modules

Studielast

 VCA basisVCA VOL
Studieduur1 dag1 dag
Leeruren8 lesuren8 lesuren
Lesmoment08.30 - 17.00 uur08.30 - 17.00 uur

Toelating

Om deel te nemen moet je 18 jaar of ouder zijn.

Examen

Je sluit de cursus af met een officieel branche-erkend examen volgens de criteria van de SSVV.

Diploma

Wanneer je het examen met voldoende resultaat afrondt, ontvang je het branche-erkende VCA- of VOL-VCA-diploma. Dit diploma is 10 jaar geldig.

Kosten

ScholingskostenAfhankelijk van keuze
Prijs (bij betaling 1x)Afhankelijk van keuze
BTWvrijgesteld

Scholingskosten VCA basis
Scholingskosten VCA-VOL

Startdata

Ervaringen van onze studenten

Vergelijkbare opleidingen

Veelgestelde vragen volwassenen

Veelgestelde vragen volwassenen

  • Ons onderwijs wordt zó ingericht dat de begeleiding aansluit bij je leerbehoefte. We willen een zo goed mogelijk beeld krijgen van jouw wensen en mogelijkheden. Daarom hebben wij een uitgebreide en zorgvuldige voorlichting en intake. Wij zetten ruimschoots in op persoonlijke studieloopbaanbegeleiding en begeleiding bij beroepspraktijkvorming (stage). Daarnaast kan je gebruik maken van allerlei faciliteiten, zoals extra ondersteuning vanuit het taal- en rekencentrum.

  • Het erkende VCA-diploma/certificaat, is tien jaar geldig (onder voorbehoud van aanpassingen in de wet- & regelgeving). Daarna moet opnieuw examen worden gedaan.

Contact

Pietsje

Al je vragen kun je aan ons stellen via:

Telefoon nr.