Techniek

Technicus service en onderhoud werktuigkundige installaties MBO 4 modulair

Voor volwassenen
Technicus service en onderhoud werktuigkundige installaties MBO 4 modulair
Crebo 25311

Werk jij al als servicemonteur, installatiemonteur of elektromonteur bij een installatie- of servicebedrijf? En wil je je vaktechnische kennis verder ontwikkelen? Dan is deze opleiding echt iets voor jou.

Duur i Tijdens het intakegesprek wordt een inschatting en advies over jouw individuele opleidingsduur gegeven. Versnelling kan op basis van relevante werkervaring, vooropleiding en beschikbare tijd.
2 jaar
Niveau
4
Locatie(s)
Drachten
Lesmoment
middag avond
Kosten
Scholingskosten € 1.750,00
Startdata
Drachten nader te bepalen

Je verzorgt service en onderhoud bij klanten aan verschillende elektrotechnische machines, installaties en apparaten zoals installaties voor gas, CV en ventilatie. Maar bijvoorbeeld ook airco's en warmte terugwininstallaties in woningen, scholen of kantoren. Daarna zorg je voor inregelen, afstellen en zo nodig programmeren van de besturing of aandrijving. Je stuurt ook monteurs en onderaannemers aan. Je zorgt dat de mensen gebruikersinstructies hebben en je geeft advies over veiligheid en milieu.

Stages

Inhoud

Tijdens de opleiding leer je werken aan nieuwe en bestaande installaties in gebouwen, zoals centrale verwarming- en klimaatsystemen, luchtbehandeling, gas- en stookinstallaties, sanitaire en drinkwaterinstallaties. Het onderwijsprogramma is integraal van opzet. Naast klassikale lessen, is lesmateriaal beschikbaar in de ELO (elektronische leeromgeving). Je kunt de volledige opleiding (alle modules) doorlopen, of één of meer modules volgen als bijscholing of als versnelde opleiding via een EVC-traject. Als je de volledige opleiding volgt, doorloop je ook de volgende twee modules:

Studielast

Studieduur2 jaar (volledige opleiding) of 1 of meer modules
Leeruren8 lesuren (1 dag) en circa 8 uur zelfstudie per week
Stage/werkcirca 16 uur per week (610 uur per jaar)
Lesmomentdinsdag van 13.00 - 21.00 uur, schoolvakanties vrij

Je gaat naar school en je doet werkervaring op bij een erkend leerbedrijf. Afhankelijk van je werkervaring en vooropleiding kun je in aanmerking komen voor een aangepast programma waardoor je sneller je diploma kunt behalen. Dit wordt tijdens het vrijblijvende en gratis intakegesprek met je besproken. Meer informatie over het (verschil in) aantal lesdagen en werkuren/stage per leerweg.

Toelating

Je bent monteur bij een installatie- of servicebedrijf en hebt minimaal een mbo-opleiding Servicemonteur op niveau 3. Soms wordt een instaptoets afgenomen om te bepalen of je voldoende kennis hebt van Nederlands, Engels en rekenen. Heb je geen toereikende vooropleiding, dan adviseren we je tijdens het intakegesprek over je mogelijkheden. De opleiding start bij voldoende deelname.

Examen

Iedere module wordt afgesloten met een toets, verslag of opdracht. Als je modules 1 t/m 8 hebt doorlopen, maak je een regulier mbo-examen.Je maakt verschillende examens in zowel theorie als praktijk. Daarnaast maak je de (landelijke) examens taal en rekenen en voldoe je aan de inspanningsverplichting voor het onderdeel loopbaan en burgerschap.

Stage / werkplek

Je zorgt zelf voor een erkende werkplek om werkervaring (Beroepspraktijkvorming) op te doen. Als je al een werkgever hebt, zijn daar soms mogelijkheden.

Diploma

Per afgesloten module ontvang je een certificaat van ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen. Als je de gehele opleiding volgt, alle modules goed hebt doorlopen en voldoet aan alle exameneisen, ontvang je het mbo-diploma Technicus service en onderhoud werktuigkundige installaties op niveau 4.

Werken

Je werkt in bedrijven in de machine- en apparatenbouw, transport-, metaal- of voedingsmiddelenindustrie. Op www.kansopwerk.nl vind je de kans op werk per opleiding.

Doorleren

Met een niveau 4 diploma kun je doorstromen naar het hbo. Denk hierbij aan de opleiding Werktuigbouwkunde of Elektrotechniek.

Kosten

 BBL
Scholingskosten€ 1.750,00
Lesmateriaalinclusief
Examenkosteninclusief
Totaalprijs (bij betaling ineens)€ 1.750,00
BTWvrijgesteld
BBL

Wanneer je de gehele opleiding volgt (alle modules) betreffen de scholingskosten een prijs per opleidingsjaar. Na het intakegesprek ontvang je een offerte. Wanneer je niet de hele opleiding maar 1 of enkele modules wilt volgen, dan kun je uitgaan van de richtprijzen per module.

Meer over kosten in het mbo

Startdata

BBL Drachten nader te bepalen

Ervaringen van onze studenten

Vergelijkbare opleidingen

Contact

Pietsje

Al je vragen kun je aan ons stellen via:

Telefoon nr.
058-233 99 66