Sanitaire- en waterbehandelingstechniek (module)

Voor volwassenen
Sanitaire- en waterbehandelingstechniek (module)

Werk jij al als servicemonteur, installatiemonteur of elektromonteur bij een installatie- of servicebedrijf? En wil je je vaktechnische kennis waterbehandelingstechnieken verder ontwikkelen? Dan is deze module echt iets voor jou.

Duur
5 weken
Leerweg
Cursus / training
Locatie(s)
Drachten
Lesmoment
middag, avond
Kosten
Scholingskosten € 150,00
Eerstvolgende startdatum
nader te bepalen Drachten

De diverse warmte technische installaties zijn watervoerende systemen. De kwaliteit en de samenstelling van het water speelt een belangrijke rol in verband met de optredende corrosie van de installaties en de warmteoverdracht.

Stages

Inhoud

Deze module is onderdeel van de opleiding Technicus service en onderhoud werktuigkundige installaties. Tijdens deze module leer je over water afvoerende systemen. Je leert over de kwaliteit en de samenstelling van water in verband met de optredende corrosie van de installaties en de warmteoverdracht. Je leert aan de hand van eisen wanneer het water onthard, gedemineraliseerd of ontgast moet worden. Daarnaast leer je de principes van waterbehandeling berust op ionen uitwisseling en/of osmose. Je leert service en onderhoud uit te voeren op waterbehandelingsapparatuur en de apparatuur te bedienen.

Studielast

Studieduur5 weken
Leeruren8 lesuren (1 dag) en circa 8 uur zelfstudie per week
Lesmomentdinsdag van 13.00 - 21.00 uur, schoolvakanties vrij

Toelating

Je hebt affiniteit met de installatietechniek en je beschikt minimaal over een niveau 2 diploma.

Examen

De module wordt afgesloten met een toets, opdracht of verslag.

Diploma

Wanneer je de module met voldoende resultaat afsluit, ontvang je een certificaat van ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen.

Kosten

Scholingskosten€ 150,00
Lesmateriaalinclusief
Verbruiksmateriaalinclusief
Totaalprijs (bij betaling ineens)€ 150,00
BTWvrijgesteld

Startdata

Ervaringen van onze studenten

Vergelijkbare opleidingen

Veelgestelde vragen volwassenen

Veelgestelde vragen volwassenen

  • Ons onderwijs wordt zó ingericht dat de begeleiding aansluit bij je leerbehoefte. We willen een zo goed mogelijk beeld krijgen van jouw wensen en mogelijkheden. Daarom hebben wij een uitgebreide en zorgvuldige voorlichting en intake. Wij zetten ruimschoots in op persoonlijke studieloopbaanbegeleiding en begeleiding bij beroepspraktijkvorming (stage). Daarnaast kan je gebruik maken van allerlei faciliteiten, zoals extra ondersteuning vanuit het taal- en rekencentrum.

Contact

Pietsje

Al je vragen kun je aan ons stellen via:
(bereikbaarheid in de zomervakantie)

Telefoon nr.