Productietechniek niveau 3

Voor volwassenen
Productietechniek niveau 3
Crebo K0334

Werk jij in de levensmiddelenindustrie en heb jij tijdens je werk te maken met digitalisering en robotisering? Dan is dit keuzedeel iets voor jou.

Duur
12 dagdelen
Leerweg
Keuzedeel
Locatie(s)
Leeuwarden, Online/zelfstudie
Lesmoment
avond, zelfstudie (e-learning)
Kosten
Scholingskosten € 2.075,00
Eerstvolgende startdatum
nader te bepalen Leeuwarden

In de levensmiddelenindustrie vindt door digitalisering en robotisering een verschuiving plaats in werkzaamheden. Bij zowel de primaire productie als verwerking van voeding komt steeds meer technologie kijken. Grotere inzet van machines zorgt voor betaalbaarheid en constante kwaliteit van levensmiddelen. Bij verschillende bedrijven is een (gedeeltelijke) bijscholing van medewerkers nodig om zelfstandig storingen te kunnen beoordelen en oplossen.

Stages

Inhoud

In deze cursus leer je verantwoordelijk te nemen voor de kwaliteit van je eigen werk en voor de veiligheid van anderen. Je leert hoe je processtoringen voorkomt. En je lost storingen op. Je leert over operatorschap en proceskennis. Daarbij komt veel technische kennis aan de orde: pneumatiek, sensoren, besturingstechniek, aandrijfsystemen, assen en lagers. Maar ook elektrotechniek, inspectie, onderhoud, storingen en utilities.

Na het volgen van het keuzedeel kan je geautomatiseerde processen bewaken en bijsturen. Je kan de voortgang van het productieproces controleren. Je signaleert storingen en stuurt proactief het proces bij. Daarbij bewaak je de kwaliteit en de productiviteit. Je registreert en rapporteert alle relevante productiegegevens.

Dit is een keuzedeel. Hiermee vergroot jij je mogelijkheden op de arbeidsmarkt en je zorgt voor een betere doorstroming naar een eventuele vervolgopleiding. Keuzedelen zijn ook geschikt voor bijscholing van werknemers. Meer informatie over dit keuzedeel.

Studielast

Studieduur12 dagdelen
Leerurencirca 240 studie uren
Lesmomentwoensdag van 18.00 tot 21.30 uur, schoolvakanties vrij

Toelating

Je dient minimaal te beschikken over mbo werk- en denkniveau.

Examen

Het keuzedeel wordt afgesloten met een Vapro examen.

Diploma

Als je het keuzedeel en het examen met voldoende resultaat afsluit ontvang je een mbo-certificaat. Dit certificaat wordt geregistreerd in het diplomaregister van DUO.

Kosten

Scholingskosten€ 2.075,00
Lesmateriaalinclusief
Verbruiksmateriaalinclusief
Examenkosteninclusief
Prijs (bij betaling 1x)€ 2.075,00
BTWvrijgesteld

Startdata

Ervaringen van onze studenten

Veelgestelde vragen volwassenen

Veelgestelde vragen volwassenen

  • Ons onderwijs wordt zó ingericht dat de begeleiding aansluit bij je leerbehoefte. We willen een zo goed mogelijk beeld krijgen van jouw wensen en mogelijkheden. Daarom hebben wij een uitgebreide en zorgvuldige voorlichting en intake. Wij zetten ruimschoots in op persoonlijke studieloopbaanbegeleiding en begeleiding bij beroepspraktijkvorming (stage). Daarnaast kan je gebruik maken van allerlei faciliteiten, zoals extra ondersteuning vanuit het taal- en rekencentrum.

  • Nee, ROC Friese Poort geeft geen baangarantie wanneer je je diploma hebt behaald. Na het behalen van je diploma ben je wel interessanter geworden voor de arbeidsmarkt en daarmee heb je je kans op een baan vergroot.

Contact

Pietsje

Al je vragen kun je aan ons stellen via:

Telefoon nr.