NEN 3140 Voldoende Onderricht Persoon

Voor volwassenen
NEN 3140 Voldoende Onderricht Persoon

Ben jij volgens de veiligheidsnormen aangesteld als Voldoende Onderricht Persoon (laagspanning) om eenvoudige handelingen uit te voeren met elektrische apparatuur en/of installaties? Dan is deze cursus echt iets voor jou.

Duur
1 dagdeel
Leerweg
Cursus / training
Locatie(s)
Drachten
Lesmoment
ochtend, middag
Kosten
Scholingskosten € 250,00
Eerstvolgende startdatum
18-03-2021 Drachten

Wanneer je werkt met elektronische objecten in de laagspanning dan is het van belang om veilig te werk te gaan. De NEN 3140 geeft handvatten om dit zo veilig mogelijk te doen. Als Voldoende Onderricht Persoon mag je eenvoudige elektrotechnische bedieningswerkzaamheden uitvoeren. 

Stages

Inhoud

De nadruk van deze cursus ligt op het praktisch en correct toepassen van veiligheidsprocedures en de veilige werkwijze zoals in de NEN 3140 is beschreven. De cursus wordt afgestemd op het niveau van de deelnemer. Daarnaast wordt aandacht besteed aan de elektrische werkzaamheden die de deelnemer binnen de eigen organisatie gaat uitvoeren.
Deze cursus wordt in samenwerking met Veritech gegeven. Veritech

Je krijgt de volgende Vakken

 • relatie tussen wet en regelgeving
 • NEN 3140 organisatiebeleid
 • gevaren en risicobeoordeling
 • basiskennis van componenten zoals smeltveiligheden, automaten etc.
 • persoonlijke beschermingsmiddelen
 • werken met werkinstructies
 • schakelen en scheiden
 • de vijf essentiële stappen
 • veilig uitvoeren beperkte elektrische werkzaamheden
 • risicoverhogende omstandigheden

Studielast

Studieduur1 dagdeel
Leeruren3,5 uur (1 dag)
Lesmoment9.00 - 12.30 uur

Toelating

Er zijn geen specifieke toelatingseisen van toepassing. De cursus start bij voldoende deelname.

Examen

De cursus wordt afgesloten met een toets.

Diploma

Als je de cursus met voldoende resultaat afsluit, ontvang je een certificaat van Veritech. Dit certificaat is twee jaar geldig.

Kosten

Scholingskosten€ 250,00
Lesmateriaalinclusief
Prijs (bij betaling 1x)€ 250,00
BTWvrijgesteld

Startdata

Ervaringen van onze studenten

Vergelijkbare opleidingen

Veelgestelde vragen volwassenen

Veelgestelde vragen volwassenen

 • Ons onderwijs wordt zó ingericht dat de begeleiding aansluit bij je leerbehoefte. We willen een zo goed mogelijk beeld krijgen van jouw wensen en mogelijkheden. Daarom hebben wij een uitgebreide en zorgvuldige voorlichting en intake. Wij zetten ruimschoots in op persoonlijke studieloopbaanbegeleiding en begeleiding bij beroepspraktijkvorming (stage). Daarnaast kan je gebruik maken van allerlei faciliteiten, zoals extra ondersteuning vanuit het taal- en rekencentrum.

 • De norm NEN 3140 eist dat alle medewerkers welke elektrische risico’s lopen schriftelijk worden aangewezen. Dit geldt ook voor ingeleende of gehuurde medewerkers welke onder leiding van de organisatie werken (uitzendkrachten, stagiairs etc). In een aanwijzing wordt concreet beschreven tot welke werkzaamheden een persoon bevoegd is. Dit wordt bepaald op basis van kennis en kunde van de medewerker. Eventueel kan er tot bijscholing worden besloten, zoals bijvoorbeeld het laten volgen van een cursus NEN3140 Voldoende Onderricht Persoon, indien een persoon niet beschikt over een elektrotechnische vooropleiding maar wel eenvoudige elektrotechnische werkzaamheden verricht.

Contact

Pietsje

Al je vragen kun je aan ons stellen via:

Telefoon nr.