Techniek
Volwassenen

International Welding Technologist (IWT)

Voor volwassenen

Ben je als lascoördinator verantwoordelijk voor las-technische zaken als voorbereiding, lasprocessen en kwaliteit of wil je doorgroeien naar de functie van lascoördinator volgens de EN-ISO 14731 norm? Dan is deze opleiding echt iets voor jou.

Tijdens de opleiding ga je zowel theoretisch als praktisch aan de slag met normen en regelgeving zoals EN 1090, de NEN-EN-ISO 3834 en EN-ISO 14731. Je verdiept je je onder andere in processen en apparatuur, materialen en constructies en fabricage en toepassingen. Ook komen bedrijfseconomische aspecten in het productieproces aan bod

Duur
2 jaar
Leerweg
Brancheopleiding
Locatie(s)
Drachten
Lesmoment
avond
Kosten
Scholingskosten € 3.060,00
Eerstvolgende startdatum
Drachten in overleg

Vakken

  • lasprocessen en lasapparatuur
  • materiaalgedrag tijdens het lassen
  • constructie en ontwerp
  • fabricage en toepassingen

Studielast

Studieduur2 jaar
Leeruren5 lesuren op 1 lesdag en circa 10 uur zelfstudie per week
Lesmomentafhankelijk van startmoment, schoolvakanties vrij

Afhankelijk van je werkervaring en vooropleiding kun je in aanmerking komen voor een aangepast programma waardoor je sneller je diploma kunt behalen. Dit wordt tijdens het vrijblijvende en gratis intakegesprek met je besproken. Je aanvraag voor vrijstelling van een van de vakken of delen daarvan worden ter beoordeling voorgelegd aan het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL).

Toelating

Je kunt deelnemen aan deze opleiding als je een afgeronde mbo-opleiding niveau 4 met minimaal 2 jaar werkervaring in de lasbranche hebt óf wanneer je een hbo-opleiding in de techniek hebt afgerond óf wanneer je in bezit bent van een diploma van de NIL schakelcursus SMLT (Schakelcursus Middelbare Lastechniek).

Examen

De examens worden opgesteld en afgenomen door het NIL. Iedere module wordt met een examen afgesloten volgens de voorschriften die zijn vastgesteld door International Institute of Welding (IIW) en een verklaring van de school voor het praktijkgedeelte. Na het positief afsluiten van de vier modules en het praktijkgedeelte ontvang je het internationale diploma ‘International Welding Technologist’. Op basis van dit diploma kun je een aanvraag voor het NIL-certificaat Middelbaar Lastechnicus indienen.


NIL IIW

Diploma

Wanneer je het examen met voldoende resultaat afrondt ontvang je het internationale diploma ‘International Welding Technologist’ van het International Institute of Welding (IWW). Op basis van dit diploma kun je een aanvraag voor het NIL-certificaat Middelbaar Lastechnicus indienen.

Werken

Na het behalen van je diploma kun je aan de slag als International Welding Technologist (IWT) en alle lastechnische zaken in een bedrijf coördineren. Op www.kansopwerk.nl vind je de kans op werk per opleiding.

Kosten

Scholingskosten€ 3.060,00
Lesmateriaalinclusief
Verbruiksmateriaalinclusief
Examenkostenexclusief
Prijs (bij betaling 1x)€ 3.060,00
BTWvrijgesteld
Bijkomende kostencirca € 1.160,00

De scholingskosten betreffen een richtprijs per opleidingsjaar. Na het kennismakingsgesprek ontvang je een offerte. Je kunt in termijnen betalen. De examenkosten van het NIL zijn niet bij de totaalprijs inbegrepen. Jij of je werkgever ontvangt een factuur van het NIL. Je hebt een laptop nodig om te werken in onze digitale omgeving.

Subsidies voor deze opleiding
Subsidie: Kansen verzilveren in technisch vakmanschap
Subsidie: Doorzaam voor uitzendkrachten
Subsidie: Scholing FCB of CAO Kartonnage
Subsidie: Voucherregeling ondernemerschap Flevoland
Subsidie: Ontwikkelfonds groei vooruit
Subsidie: Opleidings- en Ontwikkelfondsen

Check hier alle subsidiemogelijkheden


Startdata

Drachten
in overleg Inschrijven

Gerelateerde opleidingen

Contact

Pietsje

Al je vragen kun je aan ons stellen via:

Telefoon nr.

Veelgestelde vragen volwassenen

Ons onderwijs wordt zó ingericht dat de begeleiding aansluit bij je leerbehoefte. We willen een zo goed mogelijk beeld krijgen van jouw wensen en mogelijkheden. Daarom hebben wij een uitgebreide en zorgvuldige voorlichting en kennismaking. Wij zetten ruimschoots in op persoonlijke studieloopbaanbegeleiding en begeleiding bij beroepspraktijkvorming (stage). Daarnaast kan je gebruik maken van allerlei faciliteiten, zoals extra ondersteuning vanuit het taal- en rekencentrum.

Ja, de meeste volwassenenopleidingen kun je in termijnen betalen, wanneer een opleiding langer duurt dan 3 maanden en boven de € 201,00 is. Bij de betreffende opleidingsinformatie staat aangegeven of je in termijnen kunt betalen. Hou er rekening mee dat er bij betaling in termijnen een termijntoeslag in rekening wordt gebracht (€ 8,80 per termijn).

Meer informatie vind je in ons financieel reglement.

Nee, ROC Friese Poort geeft geen baangarantie wanneer je je diploma hebt behaald. Na het behalen van je diploma ben je wel interessanter geworden voor de arbeidsmarkt en daarmee heb je je kans op een baan vergroot.

Je kunt een kopie van je diploma opvragen via het opleidingsinstituut waar jij je diploma hebt behaald óf je kunt bij Duo een verklaring aanvragen.