Hoe verduurzaam ik mijn woning/pand

Voor volwassenen
Hoe verduurzaam ik mijn woning/pand

Wil jij jouw woning/pand verduurzamen, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Of wil jij je medewerkers bijscholen op het gebied van duurzaamheid? Dan is deze praktische en interactieve training echt iets voor jou!

Duur
1 dagdeel
Leerweg
Cursus / training
Locatie(s)
Incompany, Leeuwarden
Lesmoment
ochtend, middag
Kosten
Scholingskosten € 125,00
Eerstvolgende startdatum
nader te bepalen Leeuwarden

Stages

Inhoud

In 2030 moet iedereen van het gas af en aan het eind van 2020 moet 14% van alle energie in Nederland duurzaam zijn: zon, wind, aardwarmte en bio. De overheid stelt een aantal financiële regelingen en subsidies beschikbaar, om verduurzamen betaalbaar te maken.

Het verduurzamen van je huis/pand is goed voor het milieu, het verhoogt het comfort en de waarde van je woning/pand en je bespaart energiekosten.

In deze praktische en interactieve training ontdek je zelf welke duurzame maatregelen je kan treffen om je eigen woning/pand te verduurzamen. Na afloop van de training heb je een duurzaam plan voor je eigen woning/pand en weet je welke duurzame stappen er mogelijk zijn.

Met de energierekening van je woning/pand als vertrekpunt ontdek je welke investeringen nodig zijn om energie te besparen om een duurzame woning/pand te realiseren. Je maakt kennis met ruim 20 duurzame technieken en je stelt zelf de energiemix samen voor je eigen woning.

De training vindt plaats in het Duurzaam Doen Huis van ROC Friese Poort Centrum Duurzaam in Leeuwarden. Dit is een praktijkruimte met duurzame en zichtbare installaties waar je kennis mee maakt. Ook zijn er zichtbare technieken die te maken hebben met de bouwschil van de woning.

Zeer geschikt als bedrijfsuitje of activiteit

Studielast

Studieduur1 dagdeel
Leeruren3 lesuren
Lesmomentwoensdag 9.00 - 12.00 uur of 13.00 - 16.00 uur

 

Toelating

Er zijn geen specifieke toelatingseisen van toepassing. Start bij voldoende deelname. De inschrijving sluit 8 dagen voor de startdatum.

Neem je eigen energierekening mee naar de training.

Examen

Er is geen afsluitend examen.

Diploma

Na afloop van de training ontvang je een bewijs van deelname van ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen.

Doorleren

Na deze training is het mogelijk om je verder in de verschillende duurzame technieken te verdiepen, in samenwerking met onze technische netwerkpartners. Denk daarbij bijvoorbeeld aan zonnepanelen, ventilatie en warmtepomp. Op deze manier ontstaat er een duurzame training op maat.

Kosten

Scholingskosten€ 125,00
Lesmateriaalinclusief
Verbruiksmateriaalinclusief
Prijs (bij betaling 1x)€ 125,00
BTWexclusief

De genoemde bedragen zijn exclusief btw.

Startdata

Ervaringen van onze studenten

Veelgestelde vragen volwassenen

Veelgestelde vragen volwassenen

  • Ons onderwijs wordt zó ingericht dat de begeleiding aansluit bij je leerbehoefte. We willen een zo goed mogelijk beeld krijgen van jouw wensen en mogelijkheden. Daarom hebben wij een uitgebreide en zorgvuldige voorlichting en intake. Wij zetten ruimschoots in op persoonlijke studieloopbaanbegeleiding en begeleiding bij beroepspraktijkvorming (stage). Daarnaast kan je gebruik maken van allerlei faciliteiten, zoals extra ondersteuning vanuit het taal- en rekencentrum.

  • Nee, ROC Friese Poort geeft geen baangarantie wanneer je je diploma hebt behaald. Na het behalen van je diploma ben je wel interessanter geworden voor de arbeidsmarkt en daarmee heb je je kans op een baan vergroot.

Contact

Pietsje

Al je vragen kun je aan ons stellen via:

Telefoon nr.