Comfort en verduurzaming in de woning

Voor volwassenen
Comfort en verduurzaming in de woning

Ben jij als werkvoorbereider de schakel tussen de ontwerp- en de productieafdeling en wil jij je kennis van duurzame technieken vergroten zodat je de klant nog betere en veelzijdigere oplossingen op maat kunt bieden? Dan is deze cursus echt iets voor jou.

Duur
4 dagen
Leerweg
Cursus / training
Locatie(s)
Leeuwarden
Lesmoment
middag, avond
Kosten
Scholingskosten € 720,00
Eerstvolgende startdatum
najaar 2020 Leeuwarden

Je bent werkzaam als werkvoorbereider bij een installatiebedrijf en je bent betrokken bij het vertalen van de klantwens in duurzame oplossingen/technieken. Met deze cursus maak je de overstap naar energietransitie installateur. Met deze kennis geef je klanten een goed en breed advies over duurzame oplossingen. Doordat jouw klant hierdoor een totaalplaatje krijgt, bereik jij een hogere klanttevredenheid en meer omzet.

Stages

Inhoud

Tijdens deze cursus optimaliseer je jouw vakkennis van energetische technieken/duurzame technieken. Je verbindt alle technieken met elkaar door praktijkgericht aan de slag te gaan met de case 'renovatie van een huis'. In deze case vertaal jij als werkvoorbereider het vraagstuk naar een totaaladvies aan de klant met de inzet van duurzame technieken. Zo werk je toe naar een optimale wenssituatie van de klant met de inzet van nieuwe technologieën. Je behandelt zowel de theorie als de praktijk. De praktijkgerichte aanpak tijdens de cursus is zeer leerzaam en inspirerend. Wat je leert, kun je meteen in je dagelijkse werk toepassen. De docenten hebben veel ervaring met de praktijk en met volwassenenonderwijs. Zij kunnen jou dus optimaal begeleiden.

Je krijgt de volgende Vakken

  • ruimte gestuurde temperatuurregeling
  • LTV
  • hydraulisch inregelen
  • zonneboiler
  • transmissie
  • samenhang der onderdelen
  • warmtepompen
  • pelletketel
  • douche WTW 

Studielast

Studieduur4 dagen
Leeruren4,5 uur (1 dag) en circa 4 uur zelfstudie per keer
Lesmomentafhankelijk van startmoment, van 16.00 - 20.30 uur, schoolvakanties vrij

Toelating

Je kunt deelnemen aan deze cursus als je werkzaam bent als werkvoorbereider of als je een gelijkwaardig denk- en functioneringsniveau hebt en klantgesprekken voert waarbij een totaaladvies wordt gevraagd.

Examen

Er is geen afsluitend examen.

Diploma

Na het doorlopen van de cursus en het met goed gevolgd afronden van de eindopdracht, ontvang je het certificaat Vakkennis duurzame technieken van ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen.

Kosten

Scholingskosten€ 720,00
Lesmateriaalinclusief
Totaalprijs (bij betaling ineens)€ 720,00
BTWvrijgesteld

Warme maaltijd per lesdag inbegrepen.

Startdata

Ervaringen van onze studenten

Vergelijkbare opleidingen

Veelgestelde vragen volwassenen

Veelgestelde vragen volwassenen

  • Ons onderwijs wordt zó ingericht dat de begeleiding aansluit bij je leerbehoefte. We willen een zo goed mogelijk beeld krijgen van jouw wensen en mogelijkheden. Daarom hebben wij een uitgebreide en zorgvuldige voorlichting en intake. Wij zetten ruimschoots in op persoonlijke studieloopbaanbegeleiding en begeleiding bij beroepspraktijkvorming (stage). Daarnaast kan je gebruik maken van allerlei faciliteiten, zoals extra ondersteuning vanuit het taal- en rekencentrum.

Contact

Pietsje

Al je vragen kun je aan ons stellen via:
(bereikbaarheid in de zomervakantie)

Telefoon nr.