BMBE lassen niveau 2

Kansberoep
Voor volwassenen

BMBE is de afkorting van Booglassen Met Beklede Elektrode. Deze veelgebruikte lasmethode wordt ook wel elektrisch lassen genoemd. De cursus BMBE Lassen niveau 2 is een praktijkgerichte opleiding voor booglassers die zich verder willen bekwamen in de diverse lasposities.

Stages

Inhoud

Tijdens de cursus leer je de beroepsmatige vakhandelingen van booglassen met beklede elektrode van ongelegeerd staal in alle posities. Tijdens de cursus BMBE lassen niveau 2 ga je aan de slag met de theorie en de praktijk. In het theoretische gedeelte verdiep je je onder andere in apparatuur, materiaal en constructies. In het praktijkgedeelte leer je onder andere hoeklassen in verschillende posities en met verschillende a-hoogtes. Na afloop van de cursus kun je de vaardigheden zelfstandig uitvoeren aan de hand van tekeningen en werkinstructies. Tijdens het praktijkgedeelte leer je hoeklassen in verschillende posities en met verschillende a-hoogtes in ongelegeerd stalen plaat van 10 mm. Ook leer je de V-las maken in horizontale en verticale positie van 4 en 12 mm.

Je krijgt de volgende Vakken

  • processen en apparatuur
  • materiaalgedrag bij het lassen
  • constructies en uitvoering

Studielast

Studieduur20 lesavonden per cursus
Leeruren3 lesuren
LesmomentDrachten: maandag en woensdag 18.30 – 21.30 uur
Emmeloord: maandag 18.00 – 21.00 uur
Leeuwarden: dinsdag 18.30 – 21.30 uur
schoolvakanties vrij

Toelating

Je kunt deelnemen aan deze cursus als je enige ervaring hebt metaal bewerken of lassen, minimaal twee jaar voortgezet onderwijs hebt gevolgd of beschikt over een vergelijkbaar niveau. Het NIL-diploma BMBE Lassen niveau 1 is gewenst.

Examen

De cursus wordt afgesloten met een landelijk erkend NIL examen.

Diploma

Wanneer je de cursus met voldoende resultaat afrondt, ontvang je het landelijk erkende diploma van het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL) BMBE Lassen niveau 2.

Kosten

Scholingskosten€ 2.250,00
Lesmateriaalinclusief
Verbruiksmateriaalinclusief
Examenkosteninclusief
Prijs (bij betaling 1x)€ 2.250,00
BTWvrijgesteld

Je kunt in 5 termijnen betalen. Hou er rekening mee dat er bij betaling in termijnen een termijntoeslag in rekening wordt gebracht.
Wanneer je een herexamen voor de theorie of praktijk voor 1 of meer werkstukken moet doen, ontvang je hiervoor een aanvullende offerte.

Startdata

Ervaringen van onze studenten

Vergelijkbare opleidingen

Veelgestelde vragen volwassenen

Veelgestelde vragen volwassenen

  • Dit hangt mede af van de lasmethode waarmee je werkt of wilt werken. Als beginner start je altijd met niveau 1 of 2. Dit is afhankelijk van of je dagelijks last. Bij twijfel kun je een vrijblijvende proeflas aanvragen door dit aan te geven in de opmerkingen tijdens het aanmelden. Wanneer je vervolgens besluit een lascursus te gaan volgen dan worden er geen kosten in rekening gebracht voor de proeflas. Besluit je na de proeflas van de cursus af te zien dan bedragen de kosten voor deze proeflas € 65,00. Voor niveau 3 en 4 is veel laservaring of een NIL-diploma niveau 2 vereist.

  • Ons onderwijs wordt zó ingericht dat de begeleiding aansluit bij je leerbehoefte. We willen een zo goed mogelijk beeld krijgen van jouw wensen en mogelijkheden. Daarom hebben wij een uitgebreide en zorgvuldige voorlichting en intake. Wij zetten ruimschoots in op persoonlijke studieloopbaanbegeleiding en begeleiding bij beroepspraktijkvorming (stage). Daarnaast kan je gebruik maken van allerlei faciliteiten, zoals extra ondersteuning vanuit het taal- en rekencentrum.

  • Ja, de meeste volwassenenopleidingen kun je in termijnen betalen, wanneer een opleiding langer duurt dan 3 maanden en boven de € 201,00 is. Bij de betreffende opleidingsinformatie staat aangegeven of je in termijnen kunt betalen. Hou er rekening mee dat er bij betaling in termijnen een termijntoeslag in rekening wordt gebracht (€ 8,80 per termijn).

    Meer informatie vind je in ons financieel reglement.

  • Lascursussen en opleidingen (kunnen) worden afgesloten met een NIL-examen. Wanneer tijdens de scholing blijkt dat het onderdeel theorie/tekeninglezen teveel moeite kost, kan er voor gekozen worden om alleen een praktijkexamen, dus geen theorie, af te nemen.

Contact

Pietsje

Al je vragen kun je aan ons stellen via:

Telefoon nr.