Techniek

Autogeen lassen niveau 2

Voor volwassenen

Autogeen lassen is een lastechniek die wordt gebruikt bij plaatwerkerijen van garages, in de installatietechniek en bij ketelbouwers. Als autogeen lasser las je voornamelijk stalen dunwandige platen en pijpen. Na afloop van de cursus heb je de kennis en vaardigheden om gevorderd plaat- en pijplaswerk te verrichten van ongelegeerd staal in horizontale, verticale en rondgaande positie. 

Stages

Inhoud

Tijdens de theoretische gedeelte verdiep je je onder andere in apparatuur, materiaal en constructies. Tijdens het praktijkgedeelte leer je lassen volgens de links- en rechtslasmethode in ongelegeerde stalen plaat van 3 en 4 mm in de verticale, horizontale en rondgaande posities. Ook leer je autogeen snijden van ongelegeerd stalen plaat van 12 mm.

Studielast

Studieduur20 avonden
Leeruren3 lesuren (1 dag)
LesmomentDrachten: maandag en woensdag 18.30 – 21.30 uur
Emmeloord: maandag 18.00 – 21.00 uur
Leeuwarden: dinsdag 18.30 – 21.30 uur
schoolvakanties vrij

Toelating

Je kunt deelnemen als je enige ervaring hebt met metaal bewerken of lassen en je minimaal twee jaar voortgezet onderwijs hebt gevolgd of beschikt over een vergelijkbaar niveau. Het diploma Autogeen lassen niveau 1 is gewenst.

Examen

De cursus wordt afgesloten met een landelijk erkend NIL examen van het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL).

Diploma

Wanneer je de cursus met voldoende resultaat afrondt, ontvang je het branche-erkende diploma Autogeen Lassen niveau 2 van het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL)

Kosten

Scholingskosten€ 1.675,00
Lesmateriaalinclusief
Verbruiksmateriaalinclusief
Examenkosteninclusief
Totaalprijs (bij betaling ineens)€ 1.675,00
BTWvrijgesteld

Je kunt in 5 termijnen betalen. Hou er rekening mee dat er bij betaling in termijnen een termijntoeslag in rekening wordt gebracht.
Wanneer je een herexamen voor de theorie of praktijk voor 1 of meer werkstukken moet doen, ontvang je hiervoor een aanvullende offerte.

Startdata

Ervaringen van onze studenten

Vergelijkbare opleidingen

Contact

Pietsje

Al je vragen kun je aan ons stellen via:

Telefoon nr.
058-233 99 66