Techniek

Autogeen lassen

Voor volwassenen

Autogeen lassen is een lastechniek die wordt gebruikt bij plaatwerkerijen van garages, in de installatietechniek en bij ketelbouwers. Als autogeen lasser las je voornamelijk stalen dunwandige platen en pijpen. Autogeen lassen niveau 1 is een praktijkgerichte basisopleiding voor beginnende lassers die zich op basisniveau willen verdiepen in plaat- en pijpwerk in horizontale, verticale en rondgaande positie. Niveau 2 is een praktijkgerichte opleiding voor autogeen lassers die zich willen verdiepen in gevorderd plaat- en pijplaswerk van ongelegeerd staal in horizontale, verticale en rondgaande positie.

Stages

Techniek

Inhoud

Autogeen lassen niveau 1: 
Tijdens het praktijkgedeelte leer je lassen volgens de linkslasmethode in ongelegeerd staal, dunne plaat en pijp in de lasposities onder de hand en verticaal. Ook leer je soldeerverbindingen te maken.

Autogeen lassen niveau 2:
Tijdens het praktijkgedeelte leer je lassen volgens de links- en rechtslasmethode in ongelegeerde stalen plaat van 3 en 4 mm in verticale, horizontale en rondgaande posities. Ook leer je autogeen snijden van ongelegeerd stalen plaat van 12 mm.

Ben je beginnende lasser en/of heb je nog geen diploma? Meld je dan aan voor het eerste niveau. Heb je enige ervaring of zelfs al één of meerdere las-diploma’s? Kies hieronder het niveau dat bij je past! Twijfel je over het niveau? Maak dan een afspraak voor een proeflas door dit in het opmerkingenveld op het aanmeldingsformulier te vermelden.

Studielast

Studieduur20 avonden
Leeruren3 lesuren (1 dag)
LesmomentDrachten: maandag en woensdag 18.30 – 21.30 uur
Emmeloord: maandag 18.00 – 21.00 uur
Leeuwarden: dinsdag 18.30 – 21.30 uur
schoolvakanties vrij

De bovenstaande studieduur, leeruren en lesmomenten gelden voor alle niveaus. 

Toelating

  • Autogeen Lassen niveau 1: enige ervaring met metaalbewerken of lassen en minimaal twee jaar voortgezet onderwijs of beschikt over een vergelijkbaar niveau.
  • Autogeen Lassen niveau 2: NIL-diploma Autogeen Lassen niveau 1 is gewenst.

Examen

Alle Autogeen lassen cursussen worden afgesloten met een landelijk erkend NIL examen van Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL).

Diploma

Wanneer je de cursus met voldoende resultaat afrondt, ontvang je het branche-erkende diploma Autogeen Lassen niveau 1 of 2 van het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL)

NIL logo

 

Kosten

Scholingskostenafhankelijk van niveau
Totaalprijs (bij betaling ineens)afhankelijk van niveau
BTWvrijgesteld

Je kunt in termijnen betalen. Bekijk de modules voor de afzonderlijke niveauprijzen. Je kunt in termijnen betalen. Hou er rekening mee dat er bij betaling in termijnen een termijntoeslag in rekening wordt gebracht.

Startdata

Afhankelijk van keuze

Ervaringen van onze studenten

Vergelijkbare opleidingen

Contact

Pietsje

Al je vragen kun je aan ons stellen via:

Telefoon nr.
058-233 99 66