Economie & ondernemen
Volwassenen

AutoCAD basis

Voor volwassenen

Wil je leren om met AutoCAD snel en nauwkeurig te werken? Dan is deze cursus echt iets voor jou.

Tijdens de cursus leer je omgaan met AutoCAD 2019 en optimaal gebruik te maken van de mogelijkheden van dit programma. Je gaat aan de slag met oefeningen die zijn afgestemd op de praktijk. Je leert alle 2D-tekencommando’s en na afloop van de cursus kun je een tekening maken met een logische opbouw en structuur.

Duur
10 avonden
Leerweg
Cursus / training
Locatie(s)
Sneek
Lesmoment
avond
Kosten
Scholingskosten € 925,00
Eerstvolgende startdatum
Sneek nader te bepalen

Vakken

 • inleiding AutoCAD, basishandelingen, functies activeren, openen en opslaan, tekeningbeheer, positioneren, coördinaten, vangfuncties, raster, getal invoeren, polair raster, ortho
 • positioneren, tekencommando’s 1
 • tekencommando’s 2
 • alle edit-(wijzigings)commando’s
 • grafische manipulaties, verschalen, kopiëren, draaien, verplaatsen, uitlijnen, rekken, slepen, ankers
 • structuur en afwerking, maken en wijzigen van lagen, arceringen, bemating, maken en wijzigen van teksten
 • printen, model en lay-out, aanzichten en details
 • maken en plaatsen van Blocks, Dynamic Blocks, WBlocks
 • plotten/printen van tekening (in Modelspace)
 • de standaardtekening
 • isometrisch tekenen
 • eindopdracht en evaluatie

Studielast

Studieduur10 avonden
Leeruren3 lesuren (1 dag) en circa 2 uur zelfstudie per week
Lesmomentmaandag van 18.30 - 21.30 uur, schoolvakanties vrij

Toelating

Je kunt deelnemen aan deze cursus als je minimaal een vmbo-diploma hebt en over voldoende kennis van de Nederlandse taal en Windows beschikt. Om het maximale rendement uit je cursus te halen, raden wij je aan de docent aan het begin van de opleiding een korte CV te overhandigen met daarin je vooropleiding, vanuit welke bedrijfstak je afkomstig bent. korte omschrijving van je CAD-ervaring, doel van de opleiding en je e-mailadres. De docent kan dan de cursus zo veel mogelijk aan je persoonlijke situatie aanpassen.

Examen

Tijdens dagdeel twaalf doe je een eindopdracht en vindt er een evaluatie plaats.

Diploma

Wanneer je de cursus met voldoende resultaat afsluit, ontvang je een certificaat van ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen.

Startdata

Sneek
nader te bepalen Inschrijven

Gerelateerde opleidingen

Contact

Pietsje

Al je vragen kun je aan ons stellen via:

Telefoon nr.

Veelgestelde vragen volwassenen

Welk tekenprogramma het meest geschikt is, hangt af van waarmee je werkt of wilt gaan werken. AutoCAD is het meest verkochte CAD-programma. Het programma is omvangrijk en complex. Solid Works is een 3D-tekenprogramma van Autodesk. Dit programma is in het gebruik eenvoudiger dan AutoCAD.

Ons onderwijs wordt zó ingericht dat de begeleiding aansluit bij je leerbehoefte. We willen een zo goed mogelijk beeld krijgen van jouw wensen en mogelijkheden. Daarom hebben wij een uitgebreide en zorgvuldige voorlichting en kennismaking. Wij zetten ruimschoots in op persoonlijke studieloopbaanbegeleiding en begeleiding bij beroepspraktijkvorming (stage). Daarnaast kan je gebruik maken van allerlei faciliteiten, zoals extra ondersteuning vanuit het taal- en rekencentrum.

Ja, de meeste volwassenenopleidingen kun je in termijnen betalen, wanneer een opleiding langer duurt dan 3 maanden en boven de € 201,00 is. Bij de betreffende opleidingsinformatie staat aangegeven of je in termijnen kunt betalen. Hou er rekening mee dat er bij betaling in termijnen een termijntoeslag in rekening wordt gebracht (€ 8,80 per termijn).

Meer informatie vind je in ons financieel reglement.

Nee, ROC Friese Poort geeft geen baangarantie wanneer je je diploma hebt behaald. Na het behalen van je diploma ben je wel interessanter geworden voor de arbeidsmarkt en daarmee heb je je kans op een baan vergroot.