Lassen maritiem gevorderd

Voor volwassenen
Lassen maritiem gevorderd

Heb jij al enige ervaring met het lassen en heb je schade aan boord dat gelast moet worden? Wil jij zelfstandig herstellingen uitvoeren aan boord en goed elektrode leren lassen? Dan is deze training echt iets voor jou.

Duur
6 dagdelen
Leerweg
Cursus / training
Locatie(s)
Emmeloord, Urk
Lesmoment
zaterdag
Kosten
Scholingskosten € 625,00
Eerstvolgende startdatum
nader te bepalen Emmeloord

Lassen is onder andere handig om metalen aan elkaar vast te kunnen maken. Aan wal worden vaak de professionele lassers ingezet, maar voor een kleine reparatie is dat niet altijd nodig. Tijdens de training leer je het uitvoeren van gevorderde laswerkzaamheden, denkend aan RVS-lassen.

Stages

Inhoud

Tijdens de training doe je materialen- en elektrodekennis op. Je leert RVS lassen met elektrode, RVS lassen van mindere kwaliteit en RVS lassen met hogere kwaliteit. Je leert lassen met basisch en rutiele elektroden. Je maakt kennis met de lasposities: PC (uit de zij), PD (boven hoofd), PF (stapelen) en PG (boven naar beneden). Je leert werkstukken lassen uit plaat, pijp, profiel en samengesteld in de hiervoor genoemde posities. Met name ook aandacht voor het kiezen van de juiste parameters en voorkomen van storingen. Je doet gevarenkennis op lasgebied aan boord: lasrook en PBM’s. Je leert coderingen aflezen op pak elektrodes: waar gebruik je welke elektrode voor, verschillende treksterktes behandelen. Je krijgt uitleg over lasposities en over slijpen/afwerking.

Studielast

Studieduur6 dagdelen
Leeruren4 lesuren per dag
Lesmoment  zaterdag van 8.30 - 12.30 uur, schoolvakanties vrij

Toelating

Je dient minimaal te beschikken over het bewijs van deelname Lassen maritiem basis. Start bij voldoende deelname. De inschrijving sluit 14 dagen voor de startdatum.

Examen

Er is geen afsluitend examen.

Diploma

Na afloop van de training ontvang je een bewijs van deelname van ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen.

Kosten

Scholingskosten€ 625,00
Lesmateriaalinclusief
Prijs (bij betaling 1x)€ 625,00
BTWvrijgesteld

Startdata

Ervaringen van onze studenten

Vergelijkbare opleidingen

Veelgestelde vragen volwassenen

Veelgestelde vragen volwassenen

 • Als je een mbo-opleiding volgt in de Beroepsbegeleidende Leerweg (BBL), kan je werkgever in aanmerking komen voor de subsidieregeling praktijkleren. Dit is een tegemoetkoming voor werkgevers in de kosten die gemaakt worden voor de begeleiding van een student. Na afloop van de begeleiding kan je werkgever een aanvraag indienen. De voorwaarden verschillen per onderwijscategorie. Het maximale subsidiebedrag is € 2.700,00 per praktijk- of leerwerkplaats.

  Meer informatie

 • Inburgeren kan op twee manieren. De meeste inburgeraars doen het inburgeringsexamen. Als je moet inburgeren ontvang je een brief van DUO. Het staatsexamen NT2 doe je als je een beroepsopleiding wilt gaan doen of als je wilt studeren.

 • Ben je 21 jaar of ouder en wil je weer een opleiding volgen maar je hebt nog geen idee wat je wilt studeren of welk beroep bij jou past? Maak dan vrijblijvend de onderstaande interessetest, dan weet je daarna welke opleidingsrichting bij jou past.

  Over de interessetest
  De interessetest duurt ongeveer acht minuten. Nadat je de test hebt gemaakt, krijg je direct per e-mail je rapportage. In de rapportage staan jouw favoriete beroepssectoren waarna je via een link direct kunt bekijken welk scholingsaanbod ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen jou kan bieden in deze sector.
  Maak de interessetest.

  Capaciteitentest
  Misschien komen je interesses niet helemaal overeen met je capaciteiten / niveau. Je interesses kunnen bijvoorbeeld liggen bij verkopen of techniek, terwijl je denkt dat je er eigenlijk helemaal niet zo goed in bent. De keuze voor een opleiding of beroep kun je daarom niet enkel op je interesses baseren. Ook je capaciteiten zijn belangrijk bij het maken van een opleidingskeuze. Een capaciteitentest is dan ook een goede aanvulling op je interessetest bij het kiezen van een opleiding of beroep.

 • Het mbo biedt steeds meer ruimte voor maatwerk. Onderwijsinstellingen reiken een diploma uit aan studenten die aan alle eisen van een mbo-opleiding voldoen. Maar het mbo kent sinds kort ook andere bewijsstukken. Zo kunnen onderwijsinstellingen, aan studenten die een mbo-opleiding zonder diploma verlaten, een mbo-certificaat verstrekken. Of een mbo-verklaring (waarin een praktijkverklaring opgenomen kan zijn).

Contact

Pietsje

Al je vragen kun je aan ons stellen via:

Telefoon nr.