Lassen maritiem basis

Voor volwassenen

Lassen is onder andere handig om metalen aan elkaar vast te kunnen maken. Aan wal worden vaak de professionele lassers ingezet, maar voor een kleine reparatie is dat niet altijd nodig. Tijdens de training leer je het uitvoeren van eenvoudige laswerkzaamheden. In deze training werk je nauw samen met een collega om in activerende werkvormen de noodzakelijke kennis te verwerven.

Stages

Inhoud

Tijdens de training doe je kennis op van het lasapparaat. Je leert lassen met gelijk en wisselstroom. Je leert lassen met verschillende elektrodes zoals: basisch en rutiel en lassen met verschillende diktes materiaal en elektrode. Je leert werkstukken lassen uit plaat, pijp, profiel en samengesteld in de hiervoor genoemde posities. Met name ook aandacht voor het kiezen van de juiste parameters en voorkomen van storingen. Je leert coderingen aflezen op pak van de elektrodes: waar gebruik je welke elektrodes voor, verschillende treksterktes behandelen. Je doet gevarenkennis op op lasgebied aan boord: lasrook en PBM's. Je krijgt uitleg over lasposities en over slijpen/afwerking.

Studielast

Studieduur5 dagdelen
Leeruren4 lesuren per dag
Lesmoment  zaterdag van 8.30 - 12.30 uur, schoolvakanties vrij

Toelating

Er zijn geen specifieke toelatingseisen van toepassing. Start bij voldoende deelname. De inschrijving sluit 14 dagen voor de startdatum.

Examen

Er is geen afsluitend examen.

Diploma

Na afloop van de training ontvang je een bewijs van deelname van ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen.

Kosten

Scholingskosten€ 400,00
Lesmateriaal€ 1,00
Verbruiksmateriaal€ 29,00
Prijs (bij betaling 1x)€ 430,00
BTWvrijgesteld

Startdata

Ervaringen van onze studenten

Vergelijkbare opleidingen

Veelgestelde vragen volwassenen

Veelgestelde vragen volwassenen

  • Ons onderwijs wordt zó ingericht dat de begeleiding aansluit bij je leerbehoefte. We willen een zo goed mogelijk beeld krijgen van jouw wensen en mogelijkheden. Daarom hebben wij een uitgebreide en zorgvuldige voorlichting en intake. Wij zetten ruimschoots in op persoonlijke studieloopbaanbegeleiding en begeleiding bij beroepspraktijkvorming (stage). Daarnaast kan je gebruik maken van allerlei faciliteiten, zoals extra ondersteuning vanuit het taal- en rekencentrum.

  • Nee, ROC Friese Poort geeft geen baangarantie wanneer je je diploma hebt behaald. Na het behalen van je diploma ben je wel interessanter geworden voor de arbeidsmarkt en daarmee heb je je kans op een baan vergroot.

Contact

Pietsje

Al je vragen kun je aan ons stellen via:

Telefoon nr.