Duits A1/A2 in het beroepsonderwijs

Voor volwassenen
Duits A1/A2 in het beroepsonderwijs
Crebo K0959

Heb jij tijdens je werk te maken met Duits sprekende klanten of gasten en wil jij ze in (eenvoudige) standaardsituaties te woord staan? Beheers jij de Duitse taal niet of nauwelijks? Dan is deze cursus echt iets voor jou.

Duur i Tijdens het intakegesprek wordt een inschatting en advies over jouw individuele opleidingsduur gegeven. Versnelling kan op basis van relevante werkervaring, vooropleiding en beschikbare tijd.
20 weken
Leerweg
Keuzedeel, Cursus / training
Locatie(s)
Sneek
Lesmoment
ochtend, middag
Kosten
Scholingskosten € 1.130,00
Eerstvolgende startdatum
nader te bepalen Sneek

Bij steeds meer beroepen krijg je te maken met Duits sprekende klanten of gasten. Denk aan winkels, horeca, toeristische attracties of informatiepunten.

Stages

Inhoud

Tijdens deze cursus leer je Duits schrijven, spreken en gesprekken voeren op niveau A1. Je leert je uitdrukken in korte en eenvoudige zinnen uit je eigen werkomgeving, deelnemen aan eenvoudige gesprekken die veel voorkomen op je werkplek en korte teksten schrijven. Daarnaast leer je Duits lezen en luisteren op A2 niveau. Je leert de belangrijkste punten van korte en eenvoudige boodschappen en je leert korte een eenvoudige teksten lezen over concrete onderwerpen uit je eigen werkomgeving. Er worden specifieke voorbeelden gebruikt uit je eigen werkomgeving.

Dit is een keuzedeel. Hiermee vergroot jij je mogelijkheden op de arbeidsmarkt en je zorgt voor een betere doorstroming naar een eventuele vervolgopleiding. Keuzedelen zijn ook geschikt voor bijscholing van werknemers. Meer informatie over dit keuzedeel.

Je krijgt de volgende Vakken

  • Gesprekken voeren A1
  • Spreken A1
  • Schrijven A1
  • Luisteren A2
  • Lezen A2

Studielast

Studieduur20 weken
Leeruren2 lesuren (1 dag) en circa 2 uur zelfstudie per week
Lesmomentwoensdag om 9.00 uur, schoolvakanties vrij

Toelating

Voor deze cursus is een mbo werk- en denkniveau nodig. De cursus start bij voldoende deelname en de inschrijving sluit 14 dagen voor de startdatum.

Examen

De cursus wordt afgesloten met een landelijk examen.

Diploma

Als je het keuzedeel en het examen met voldoende resultaat afsluit ontvang je een mbo-certificaat. Dit certificaat wordt geregistreerd in het diplomaregister van DUO.

Kosten

Scholingskosten€ 1.130,00
Lesmateriaalexclusief
Examenkosteninclusief
Totaalprijs (bij betaling ineens)€ 1.130,00
BTWvrijgesteld
Bijkomende kostencirca € 25,00

De bijkomende kosten zijn niet bij de totaalprijs inbegrepen. Dit betreffen de kosten voor lesmateriaal die je zelf dient aan te schaffen.

Startdata

Ervaringen van onze studenten

Contact

Pietsje

Al je vragen kun je aan ons stellen via:

Telefoon nr.
058-233 99 66