Volwassenen
Volwassenen

Duits A1/A2 in het beroepsonderwijs

Voor volwassenen

Crebo K0959

Heb jij tijdens je werk te maken met Duits sprekende klanten of gasten en wil jij ze in (eenvoudige) standaardsituaties te woord staan? Beheers jij de Duitse taal niet of nauwelijks? Dan is deze cursus echt iets voor jou.

Tijdens deze cursus leer je Duits schrijven, spreken en gesprekken voeren op niveau A1. Je leert je uitdrukken in korte en eenvoudige zinnen uit je eigen werkomgeving, deelnemen aan eenvoudige gesprekken die veel voorkomen op je werkplek en korte teksten schrijven. Daarnaast leer je Duits lezen en luisteren op A2 niveau. Je leert de belangrijkste punten van korte en eenvoudige boodschappen en je leert korte een eenvoudige teksten lezen over concrete onderwerpen uit je eigen werkomgeving. Er worden specifieke voorbeelden gebruikt uit je eigen werkomgeving.

Dit is een keuzedeel. Hiermee vergroot jij je mogelijkheden op de arbeidsmarkt en je zorgt voor een betere doorstroming naar een eventuele vervolgopleiding. Keuzedelen zijn ook geschikt voor bijscholing van werknemers. Meer informatie over dit keuzedeel.

Duur
20 weken
Leerweg
Keuzedeel, Cursus / training
Locatie(s)
Sneek
Lesmoment
ochtend, middag
Kosten
Scholingskosten € 1.130,00
Eerstvolgende startdatum
Sneek nader te bepalen

Vakken

  • Gesprekken voeren A1
  • Spreken A1
  • Schrijven A1
  • Luisteren A2
  • Lezen A2

Studielast

Studieduur20 weken
Leeruren2 lesuren (1 dag) en circa 2 uur zelfstudie per week
Lesmomentwoensdag om 9.00 uur, schoolvakanties vrij

Toelating

Voor deze cursus is een mbo werk- en denkniveau nodig. De cursus start bij voldoende deelname en de inschrijving sluit 14 dagen voor de startdatum.

Examen

De cursus wordt afgesloten met een landelijk examen.

Diploma

Als je het keuzedeel en het examen met voldoende resultaat afsluit ontvang je een mbo-certificaat. Dit certificaat wordt geregistreerd in het diplomaregister van DUO.

Kosten

Scholingskosten€ 1.130,00
Lesmateriaalinclusief
Examenkosteninclusief
Prijs (bij betaling 1x)€ 1.130,00
BTWvrijgesteld

Je hebt een laptop nodig om te werken in onze digitale omgeving.

Subsidies voor deze opleiding
Subsidie: Doorzaam voor uitzendkrachten
Subsidie: Voucherregeling ondernemerschap Flevoland
Subsidie: Ontwikkelfonds groei vooruit
Subsidie: Scholingsvoucher Metaal & Techniek
Subsidie: Opleidings- en Ontwikkelfondsen

Check hier alle subsidiemogelijkheden


Startdata

Sneek
nader te bepalen Inschrijven

Contact

Pietsje

Al je vragen kun je aan ons stellen via:

Telefoon nr.

Veelgestelde vragen volwassenen

Ons onderwijs wordt zó ingericht dat de begeleiding aansluit bij je leerbehoefte. We willen een zo goed mogelijk beeld krijgen van jouw wensen en mogelijkheden. Daarom hebben wij een uitgebreide en zorgvuldige voorlichting en kennismaking. Wij zetten ruimschoots in op persoonlijke studieloopbaanbegeleiding en begeleiding bij beroepspraktijkvorming (stage). Daarnaast kan je gebruik maken van allerlei faciliteiten, zoals extra ondersteuning vanuit het taal- en rekencentrum.

Een mbo-opleiding bestaat uit een basisdeel, profieldelen en keuzedelen. Met het keuzedeel kan de student zich verbreden of verdiepen. Keuzedelen zijn ook geschikt voor bijscholing van werknemers. Je sluit dan een arbeidsmarktrelevant keuzedeel af met een mbo-certificaat of een certificaat van ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen (afhankelijk van het keuzedeel).

Keuzedelen

In het basisdeel van je opleiding leg je een stevig fundament. Met het profieldeel geef je een specifieke, beroepsgerichte invulling aan je opleiding. Binnen het keuzedeel kies je zelf onderwerpen waardoor jij je kennis en vaardigheden verbreedt en/of verdiept. Je vergroot hiermee je mogelijkheden op de arbeidsmarkt en je zorgt voor een betere doorstroming naar een eventuele vervolgopleiding. De drie delen zijn verplicht en moeten afgerond zijn om een diploma te krijgen. De profiel- en keuzedelen van jouw opleiding bespreken we tijdens het kennismakingsgesprek.

Nee, ROC Friese Poort geeft geen baangarantie wanneer je je diploma hebt behaald. Na het behalen van je diploma ben je wel interessanter geworden voor de arbeidsmarkt en daarmee heb je je kans op een baan vergroot.

Open Dag voor alle opleidingen

Vrijdag 27 januari 2023
15.00 - 20.00 uur
Alle locaties

Zaterdag 28 januari 2023
09.30 - 12.30 uur
Alleen locatie Urk

Infodag voor alle opleidingen

Woensdag 15 maart 2023
16.00 - 20.00 uur
Locaties nader te bepalen

Woensdag 7 juni 2023
18.00 - 20.00 uur
Locaties nader te bepalen

Woensdag 30 augustus 2023
18.00 - 20.00 uur
Locaties nader te bepalen

Beleefdagen

Oktober 2022 - maart 2023
Alle locaties