Routeplanner - geeft koers aan je loopbaan

Maatwerktraject voor organisaties en herintreders arbeidsmarkt
Routeplanner - geeft koers aan je loopbaan

Halen je medewerkers het beste uit zichzelf? De essentie van persoonlijke verantwoordelijkheid is dat mensen slim gebruik maken van de kansen die zich aandienen, in plaats van wachten op toeval of dat anderen de keuzes voor hen maken.

Duur
In overleg
Leerweg
Cursus / training
Locatie(s)
Incompany
Lesmoment
ochtend, middag, avond
Kosten
Scholingskosten maatwerk
Eerstvolgende startdatum
start bij voldoende deelname Emmeloord

Iedereen heeft het in zich om het beste uit zichzelf te halen. De vraag is alleen: hoe doe je dat? Hoe kunnen medewerkers in hun werk en het dagelijkse leven laten zien wat ze kunnen en succesvol zijn?

Eigenaarschap, verantwoordelijkheid nemen, koers bepalen, regie nemen, ondernemend zijn, het zijn allemaal eigenschappen die van belang zijn om succesvol te zijn in het werken en leven in de 21e eeuw. Het effect van Routeplanner is dat medewerkers gaan nadenken over zichzelf, richting bepalen en keuzes maken in hun eigen leven en loopbaan. Het programma Routeplanner stimuleert medewerkers om zich als regisseur van hun eigen leven op te stellen en ondernemend gedrag te vertonen. Het resultaat is dat zij zich voortdurend blijven ontwikkelen tot betrokken professionals, die in staat zijn met veranderingen mee te bewegen en zelfs aan te jagen. Het is steeds belangrijker dat medewerkers zich persoonlijk ontwikkelen en naast vakvaardigheden meer sociale vaardigheden als zelfregulering en sociaal vermogen beheersen.

Stages

Inhoud

In deze training leren medewerkers veel over zichzelf, de ander en de wereld om hen heen. Ze krijgen inzicht in wie ze zijn, wat ze belangrijk vinden en hoe ze regie kunnen nemen op hun eigen leven. Ze leren wat verantwoordelijkheid nemen betekent, hoe je jezelf als Regisseur kunt opstellen in plaats van in de slachtofferrol te gaan zitten. Daarnaast staat de training stil bij de vraag welke keuzes een succesvolle medewerker maakt en welke overtuigingen en gewoonten daaraan ten grondslag liggen. Ook ondernemend gedrag, de wijze van communiceren, kritisch denken en samenwerken zijn onderwerpen waar de training bij stilstaat. Kortom: de training Routeplanner biedt tal van handvatten om in de huidige, snel veranderende, maatschappij succesvol te zijn in werk en maatschappij als geheel. De inhoud en duur van de training wordt op maat gemaakt in overleg met de opdrachtgever.

Je krijgt de volgende Vakken

  • zelfregulering en ondernemend gedrag.
  • accepteren van persoonlijke verantwoordelijkheid
  • regie nemen door je op te stellen als regisseur
  • de keuzes van een succesvolle medewerker
  • overtuigingen en gewoonten

Studielast

Studieduurin overleg met de organisatie
Leerurenhoud rekening met 1 uur voorbereiding
Lesmomentin overleg met de organisatie

Toelating

Voor deze training hoeven medewerkers niet te voldoen aan minimale instroomeisen. Om het maximale rendement uit de training te halen, raden wij medewerkers aan om aan de trainer vooraf een korte CV te overhandigen met daarin hun vooropleiding, vanuit welke bedrijfstak ze afkomstig zijn, korte omschrijving van hun ervaring, motivatie voor deelname, doel van de training, persoonlijke leerdoelen en hun e-mailadressen.

Examen

Er is geen afsluitend examen.

Diploma

Indien gewenst ontvangen je medewerkers na afloop een bewijs van deelname van ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen.

Kosten

Scholingskostenmaatwerk
Prijs (bij betaling 1x)maatwerk
BTWvrijgesteld

Je hebt een laptop nodig om te werken in onze digitale omgeving.

Startdata

Ervaringen van onze studenten

Vergelijkbare opleidingen

Veelgestelde vragen volwassenen

Veelgestelde vragen volwassenen

  • Ons onderwijs wordt zó ingericht dat de begeleiding aansluit bij je leerbehoefte. We willen een zo goed mogelijk beeld krijgen van jouw wensen en mogelijkheden. Daarom hebben wij een uitgebreide en zorgvuldige voorlichting en intake. Wij zetten ruimschoots in op persoonlijke studieloopbaanbegeleiding en begeleiding bij beroepspraktijkvorming (stage). Daarnaast kan je gebruik maken van allerlei faciliteiten, zoals extra ondersteuning vanuit het taal- en rekencentrum.

  • Nee, ROC Friese Poort geeft geen baangarantie wanneer je je diploma hebt behaald. Na het behalen van je diploma ben je wel interessanter geworden voor de arbeidsmarkt en daarmee heb je je kans op een baan vergroot.

Contact

Pietsje

Al je vragen kun je aan ons stellen via:

Telefoon nr.