Header inburgering
Volwassenen

Nederlands gericht op het Staatsexamen II

Voor volwassenen

Ben je anderstalig en beheers je de Nederlandse taal nog niet voldoende? Wil je het beter leren spreken, lezen, verstaan en schrijven? Deze cursus helpt je daarbij en bereidt je voor op het Staatsexamen.

Je krijgt in de groep les op je eigen niveau. Ook ga je thuis oefenen en studeren. Tijdens de cursus leer je de Nederlandse taal door middel van oefeningen en praktijkvoorbeelden. Met thema’s zoals het weer, vrije tijd, werk, studie, wonen, energie en milieu oefen je vaardigheden als luisteren, spreken, lezen en schrijven. Daarnaast oefen je met grammatica, spelling en uitspraak. Na het behalen van het niveau B1 of B2 word je voorbereid op het Staatsexamen II. De voorbereiding bestaat uit oefeningen, praktijkvoorbeelden, examenopdrachten en adviezen. Daarnaast krijg je praktische informatie over het Staatsexamen.

Voor meer informatie over inburgering in andere talen, klik hier.

Duur
60 lesweken
Leerweg
Cursus / training
Locatie(s)
Emmeloord, Leeuwarden
Lesmoment
ochtend, middag
Kosten
Scholingskosten maatwerk
Eerstvolgende startdatum
Leeuwarden in overleg met docent

Studielast

Studieduur:gemiddeld 60 - 70 lesweken
Leeruren:  7,5 - 10 lesuren (3 dagen) en circa 6 uur zelfstudie
Lesmoment:  afhankelijk van de locatie, schoolvakanties vrij

De cursus start bij voldoende deelname.

Toelating

Je bent gealfabetiseerd in het Latijnse schrift en beheerst het Nederlands minimaal op A0-niveau en gemiddelde/hoge leerbaarheid.

Examen

Je bereidt je tijdens de cursus voor op het Staatsexamen II. Dit examen is niet bij de cursus inbegrepen. Meer informatie over het examen vind je op www.staatsexamensnt2.nl.

Doorleren

Je wordt op een zo hoog mogelijk taalniveau gebracht. Als je aan het einde van de cursus nog niet op gewenste niveau bent om deel te nemen aan het Staatsexamen II, dan kun je de cursus verlengen.

Kosten

Scholingskostenmaatwerk
Prijs (bij betaling 1x)maatwerk
BTWvrijgesteld

Voor sommige Inburgeraars is het mogelijk om bij de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) een lening af te sluiten. Kijk voor meer informatie hierover op www.inburgeren.nl. Wanneer je je hebt aangemeld voor deze cursus krijg je eerst een (gratis) kennismakingsgesprek. Hier wordt jouw beginniveau ingeschat. Daarna bespreken we met jou hoe je traject er gaat uitzien en wat de kosten hiervan zijn. Je hebt een laptop nodig om te werken in onze digitale omgeving.

Startdata

Leeuwarden
in overleg met docent Inschrijven
Emmeloord
in overleg met docent Inschrijven

Verhalen

Gerelateerde opleidingen

Contact

Pietsje

Al je vragen kun je aan ons stellen via:

Telefoon nr.

Veelgestelde vragen volwassenen

Ons onderwijs wordt zó ingericht dat de begeleiding aansluit bij je leerbehoefte. We willen een zo goed mogelijk beeld krijgen van jouw wensen en mogelijkheden. Daarom hebben wij een uitgebreide en zorgvuldige voorlichting en kennismaking. Wij zetten ruimschoots in op persoonlijke studieloopbaanbegeleiding en begeleiding bij beroepspraktijkvorming (stage). Daarnaast kan je gebruik maken van allerlei faciliteiten, zoals extra ondersteuning vanuit het taal- en rekencentrum.

Nee, ROC Friese Poort geeft geen baangarantie wanneer je je diploma hebt behaald. Na het behalen van je diploma ben je wel interessanter geworden voor de arbeidsmarkt en daarmee heb je je kans op een baan vergroot.

Open Dag voor alle opleidingen

Vrijdag 27 januari 2023
15.00 - 20.00 uur
Alle locaties

Zaterdag 28 januari 2023
09.30 - 12.30 uur
Alleen locatie Urk

Infodag voor alle opleidingen

Woensdag 15 maart 2023
16.00 - 20.00 uur
Locaties nader te bepalen

Woensdag 7 juni 2023
18.00 - 20.00 uur
Locaties nader te bepalen

Woensdag 30 augustus 2023
18.00 - 20.00 uur
Locaties nader te bepalen

Beleefdagen

Oktober 2022 - maart 2023
Alle locaties

We bereiden ons graag voor op je komst, want we vinden het belangrijk dat je de opleiding kiest die bij jou past. Daarom vragen we je om je van te voren aan te melden. Je ontvangt na aanmelding een QR-code in je mail die we scannen bij binnenkomst. Zo blijven we ook na je bezoek in contact en informeren we je over toekomstige voorlichtingen.

Aanmelden