Alfabetisering/Z-route

Voor volwassenen

Stages

Inhoud

Tijdens de Z-route werk je zelfstandig met taal. Je leert handige woorden en zinnen die je kan gebruiken tijdens het dagelijks leven. Zoals praten met je buren, boodschappen doen en een briefje schrijven voor de juf of meester. Je krijgt een taalmaatje die helpt met de Nederlandse taal. Je gaat stagelopen bij bijvoorbeeld Vluchtelingenwerk of een winkel in de buurt. Wil je werken? Dan kijken we wat je ervaring is en of je een praktijkverklaring kunt halen. Dit is handig om werk te vinden. Je krijgt een studieloopbaancoach die je begeleidt tijdens school en stage.

Je krijgt de volgende Vakken

  • Nederlandse taal A0 – A2 niveau
  • kennis Nederlandse maatschappij
  • praktisch oefenen, rollen spelen en bezoeken buurthuis/supermarkt, etc.

Studielast

Studieduurminimaal 1 jaar
Leeruren3 dagdelen per week
Stage/meelopen12-16 uur per week
Lesmomentin overleg

Toelating

Er zijn geen toelatingseisen.

Examen

Je bereidt je voor op het Inburgeringsexamen. Het examen moet je zelf aanvragen. Meer informatie over het examen vind je op www.inburgeren.nl.

Diploma

Als je het Inburgeringsexamen hebt gehaald, krijg je het NT2 diploma. Als je wilt werken, dan krijg je ook praktijkverklaringen.

Doorleren

Als je een opleiding wil volgen, dan kan je de B1-route of Onderwijsroute volgen.

Kosten

Scholingskostenmaatwerk
Prijs (bij betaling 1x)maatwerk
BTWvrijgesteld

Je hebt een laptop nodig om te werken in onze digitale omgeving.

Startdata

Ervaringen van onze studenten

Vergelijkbare opleidingen

Veelgestelde vragen volwassenen

Veelgestelde vragen volwassenen

  • Ons onderwijs wordt zó ingericht dat de begeleiding aansluit bij je leerbehoefte. We willen een zo goed mogelijk beeld krijgen van jouw wensen en mogelijkheden. Daarom hebben wij een uitgebreide en zorgvuldige voorlichting en intake. Wij zetten ruimschoots in op persoonlijke studieloopbaanbegeleiding en begeleiding bij beroepspraktijkvorming (stage). Daarnaast kan je gebruik maken van allerlei faciliteiten, zoals extra ondersteuning vanuit het taal- en rekencentrum.

  • Nee, ROC Friese Poort geeft geen baangarantie wanneer je je diploma hebt behaald. Na het behalen van je diploma ben je wel interessanter geworden voor de arbeidsmarkt en daarmee heb je je kans op een baan vergroot.

Contact

Pietsje

Al je vragen kun je aan ons stellen via:

Telefoon nr.