Beeld, kunst en creatie

Podium- en evenemententechnicus MBO 3

Voor volwassenen
Podium- en evenemententechnicus MBO 3
Crebo 25203

Ben jij flexibel en creatief en lijkt het je leuk om met geluids- en licht installaties bezig te zijn? Dan is deze opleiding echt iets voor jou. 

Duur i Tijdens het intakegesprek wordt een inschatting en advies over jouw individuele opleidingsduur gegeven. Versnelling kan op basis van relevante werkervaring, vooropleiding en beschikbare tijd.
3 jaar
Niveau
3
Locatie(s)
Drachten
Lesmoment
ochtend middag
Kosten
Scholingskosten € 1.168,00
Startdata
Drachten november 2019

Je werkt als podium- en evenemententechnicus volgens een strak plan. Je bent mede verantwoordelijk voor het opbouwen en draaien van shows, beurzen, presentaties en concerten. Je test de geluids- en lichtinstallatie en verbetert de installatie als dat nodig is. Niets mag dat spetterende optreden in de weg staan! Je weet wat er speelt op het gebied van licht en geluid. en je kunt bandjes mixen en een lichtplan opstellen.

Stages

Beeld, kunst en creatie

Inhoud

Tijdens de opleiding leer je te werken met truss, het aansluiten van geluid en licht, kabels trekken, sound checken, geluid mixen en lichtplannen opstellen. Daarnaast krijg je een flinke dosis ondernemerschap/zelfstandigheid mee en je leert leidinggeven en veilig werken.

Je krijgt de volgende Vakken

 • licht
 • geluid
 • wiskunde
 • simulatie
 • praktijk
 • elektrotechniek
 • casus
 • financieel
 • Nederlands
 • Engels
 • Loopbaan en burgerschap
 • rekenen
 • keuzedeel

Studielast

Studieduur3 jaar
Leeruren30 lesuren (5 dagen) en circa 4 uur zelfstudie per week
Stage/werkcirca 10 weken in 2e en 3e jaar (720 uur per jaar)
Lesmomentafhankelijk van het startmoment, schoolvakanties vrij 

Je gaat naar school en je doet werkervaring op bij een erkend leerbedrijf. Meer informatie over het (verschil in) aantal lesdagen en werkuren/stage per leerweg.

Toelating

Minimaal diploma lbo, vbo, vmbo, mavo kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg of een gelijkwaardig diploma, een overgangsbewijs naar 4 havo of een mbo-diploma niveau 2. Soms wordt een instaptoets afgenomen om te bepalen of je voldoende kennis hebt van Nederlands, Engels en rekenen. Heb je geen toereikende vooropleiding dan adviseren we je tijdens het intakegesprek over je mogelijkheden. De opleiding start bij voldoende deelname.

Examen

Je maakt verschillende examens in zowel theorie als praktijk. Daarnaast maak je de (landelijke) examens taal en rekenen en voldoe je aan de inspanningsverplichting voor het onderdeel loopbaan en burgerschap.

Beeld, kunst en creatie

Stage / werkplek

Je zorgt zelf voor een erkende stage of werkplek om werkervaring (Beroepspraktijkvorming) op te doen. Als je al een werkgever hebt, zijn daar soms mogelijkheden.

Diploma

Als je alle onderdelen goed hebt doorlopen en voldoet aan alle exameneisen, ontvang je het mbo-diploma Podium- en Evenemententechnicus op niveau 3.

Werken

Je werkt bij poppodia en schouwburgen of als technicus werken voor een band, theatergezelschap of musical. Op www.kansopwerk.nl vind je de kans op werk per opleiding.

Kosten

 BOL
Scholingskosten€ 1.168,00
Lesmateriaalexclusief
Examenkosteninclusief
Totaalprijs (bij betaling ineens)€ 1.168,00
BTWvrijgesteld
Bijkomende kostencirca € 250,00
BOL

De scholingskosten betreffen het jaarlijkse lesgeld dat je voor een mbo-opleiding moet betalen aan DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs) als je op 1 augustus 18 jaar of ouder bent. Bijkomende kosten zijn niet bij de totaalprijs inbegrepen. Dit betreffen kosten voor het lesmateriaal, zoals boeken, werkschoenen, gehoorbescherming, koptelefoon en een hardeschijf, dat je dient aan te schaffen. Tevens kan een bijdrage worden gevraagd voor bijvoorbeeld een excursie of een werkweek.

Meer over kosten in het mbo

Startdata

BOL Drachten november 2019
BOL Drachten februari 2020
BOL Drachten april 2020

Contact

Pietsje

Al je vragen kun je aan ons stellen via:

Telefoon
058-233 99 66