Stage groepsfoto volwassenen

Online marketing

Voor volwassenen
Online marketing

Wil je alles weten over zoekmachinemarketing, webanalytics, optimalisatie, social media en het effectief inzetten van je website? Na het volgen van de opleiding Online Marketing weet je precies hoe online marketing werkt en wat je moet doen om alles uit online te halen. Een uitstekende voorbereiding op het NIMA-examen Basiskennis Online marketing.

Duur
15 avonden
Leerweg
Branche erkende opleiding
Locatie(s)
Drachten
Kosten
Scholingskosten € 1.995,00
Startdata
Op aanvraag

Online marketing speelt een grote rol bij communicatie met klanten en het verkrijgen van nieuwe klanten. Maar je kunt kiezen uit een steeds groter aanbod van middelen. Hoe stuur je online marketing naar meer resultaat? Wil je graag werken als online marketeer? Of doe je het werk al, maar mis je nog kennis en ervaring? Kies dan voor de opleiding Online Marketing en eventueel het NIMA-examen Basiskennis Online Marketing. Je leert alles over online marketing én je gaat er direct zelf mee aan de slag.

Stages

Inhoud

De opleiding bestaat uit een basisdeel Online marketing (15 dagdelen). Met de behandelde lesstof ben je goed voorbereid op het officiële NIMA-examen Basiskennis Online marketing. Wanneer je dit wilt, kun je na de opleiding dit NIMA-examen maken. Tijdens de laatste les krijg je examentraining.

Je krijgt de volgende Vakken

 • introductie online marketing
 • internet strategie
 • koopgedrag en doelstellingen
 • usability en conversie optimalisatie
 • zoekmachine optimalisatie (SEO)
 • online advertising
 • adverteren met Adwords
 • display advertising
 • contentmarketing en social media
 • e-mailmarketing en leadgeneratie
 • webanalytics
 • examentraining

Studielast

Studieduur: 15 avonden
Leeruren3 lesuren (1 dag) en circa 6 uur zelfstudie per week
Lesmoment:maandag van 18.30 - 21.30 uur, schoolvakanties vrij

Toelating

De opleiding is op mbo/hbo niveau. Je beschikt minimaal over mbo werk- en denkniveau en kennis van marketing en communicatie op minimaal mbo niveau 4 is gewenst. De opleiding start bij voldoende deelname.

Examen

Je maakt het Online marketingexamen van ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen. Met de behandelde lesstof ben je goed voorbereid en kun je er ook voor kiezen om aanvullend het NIMA-examen te maken. Dit NIMA-examen bestaat uit een schriftelijk examen van 90 minuten op een centrale locatie in Nederland. Je kunt je zelf voor dit examen aanmelden.

Stage / werkplek

Je hoeft voor deze opleiding geen stage te lopen. Wel is het leereffect het hoogst als theorie en praktijk gecombineerd worden. Na de les kun je de lesstof toepassenstof. Hierdoor heeft de opleiding direct toegevoegde waarde voor de organisatie waar je werkt en krijg je online marketing veel sneller onder de knie. Als je geen baan hebt of geen toegang hebt tot de cijfers van je organisatie dan mag je een extern bedrijf benaderen of maak je gebruik van cijfers van een oefenbedrijf.

Diploma

Als je de basisopleiding Online Marketing en het examen met voldoende resultaat afsluit, ontvang je een certificaat van ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen. Wanneer je aanvullend het NIMA-examen maakt en voldoet aan de exameneisen, ontvang je het NIMA-diploma Basiskennis Online Marketing. Dit is een diploma op het Europees erkende niveau EQF 3.

Werken

Na het volgen van deze opleiding kun je zelfstandig de online marketing van een organisatie inrichten en verbeteren. Je kunt werken op een marketing- of salesafdeling en je houdt je onder andere bezig met online marketing, adverteren, social media of content op de website. Je weet voor welke doelstellingen je welke middelen moet inzetten en hoe dit werkt. Daarnaast kun je externe bureaus aansturen en beoordelen op de de kwaliteit van hun werk.

Kosten

Scholingskosten€ 1.995,00
Lesmateriaalinclusief
Examenkosteninclusief
Totaalprijs (bij betaling ineens)€ 1.995,00
BTWvrijgesteld
Bijkomende kostencirca € 199,00

Bijkomende kosten zijn niet bij de totaalprijs inbegrepen. Dit betreffen de kosten voor het NIMA-basisexamen dat je zelf dient aan te vragen.

Startdata

Op aanvraag

Vergelijkbare opleidingen

Contact

Pietsje

Al je vragen kun je aan ons stellen via:

Telefoon
058-233 99 66