Techniek

Monteur elektrotechniek MBO 2 BBL

Voor Defensiemedewerkers
Monteur elektrotechniek MBO 2 BBL
Crebo 25341

Wil jij elektrotechnische systemen samenstellen, installeren, afstellen, inregelen en testen? Dan is deze opleiding echt iets voor jou.

Duur i Tijdens het intakegesprek wordt een inschatting en advies over jouw individuele opleidingsduur gegeven. Versnelling kan op basis van relevante werkervaring, vooropleiding en beschikbare tijd.
2 jaar
Niveau
2
Locatie(s)
Sneek
Lesmoment
middag avond
Kosten
Scholingskosten maatwerk
Startdata
nader te bepalen

Als monteur elektrotechniek werk je met elektrotechnische producten en systemen in de werkplaats of op locatie bij de klant. Je werkt bijvoorbeeld aan printplaten, die worden gebruikt voor verkeerslichten en mobiele telefoons. Maar ook aan besturingskasten, schakelpanelen, meet- en regelapparatuur, vul- en verpakkingsmachines, liften of windmolens. Nadat je de onderdelen hebt gemaakt, stel je ze samen tot een product. Je sluit het product aan en zorgt voor het inregelen en afstellen van de besturing. Tot slot, test je of alles het goed doet.

Deze opleiding is alleen voor Defensiemedewerkers.

Stages

Inhoud

Tijdens de opleiding leer je het installeren van elektrotechnische producten en systemen. Daarnaast leer je elektrotechnische- en mechatronische producten samen te stellen.

Je krijgt de volgende Vakken

  • kastenbouw
  • elektriciteitsleer
  • CAD
  • meetpracticum
  • praktijk
  • Nederlands
  • Engels
  • Loopbaan en burgerschap
  • rekenen/wiskunde
  • keuzedeel

Studielast

Studieduur 2 jaar
Leeruren 6 uren les per dag en circa 6 uur zelfstudie per week
Stage/werk 650 uur per jaar
Lesmoment maandag van 18.10 - 21.40 uur, schoolvakanties vrij

Je gaat naar school en je doet werkervaring op bij een erkend leerbedrijf. Afhankelijk van je werkervaring en vooropleiding kun je in aanmerking komen voor een aangepast programma waardoor je sneller je diploma kunt behalen. Dit wordt tijdens het vrijblijvende en gratis intakegesprek met je besproken. Meer informatie over het (verschil in) aantal lesdagen en werkuren/stage per leerweg.

Toelating

Minimaal diploma entree, diploma lbo, vbo, vmbo, mavo basisberoepsgerichte, kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg of een gelijkwaardig diploma of een overgangsbewijs naar 4 havoSoms wordt een instaptoets afgenomen om te bepalen of je voldoende kennis hebt van Nederlands, Engels en rekenen. Heb je geen toereikende vooropleiding, dan adviseren we je tijdens het intakegesprek over je mogelijkheden. 

Examen

Je maakt verschillende examens in zowel theorie als praktijk. Daarnaast maak je de (landelijke) examens taal en rekenen en voldoe je aan de inspanningsverplichting voor het onderdeel Loopbaan en burgerschap.

Stage / werkplek

Je zorgt zelf voor een erkende stage of werkplek om werkervaring (Beroepspraktijkvorming) op te doen. Als je al een werkgever hebt, zijn daar soms mogelijkheden.

Diploma

Als je alle onderdelen goed hebt doorlopen en voldoet aan alle exameneisen, ontvang je het mbo-diploma Monteur Elektrotechniek op niveau 2.

Werken

Je kan werken bij Defensie op afdelingen die elektrotechnische apparatuur en complete elektrotechnische systemen maken. Ben je eenmaal monteur, dan heb je volop kans je verder te ontwikkelen.Op www.kansopwerk.nl vind je de kans op werk per opleiding.

Kosten

  BBL
Scholingskosten maatwerk
Lesmateriaal exclusief
Totaalprijs (bij betaling ineens) maatwerk
BTW vrijgesteld
BBL

De scholingskosten betreffen een richtprijs per opleidingsjaar. Na het intakegesprek ontvang je een offerte.

Meer over kosten in het mbo

Startdata

BBL

Ervaringen van onze studenten

Contact

Pietsje

Al je vragen kun je aan ons stellen via:

Telefoon nr.
058-233 99 66