Zakelijke Dienstverlening

Medewerker secretariaat en receptie MBO 2

Voor volwassenen
Medewerker secretariaat en receptie MBO 2
Crebo 25150

Ben jij graag het visitekaartje van jouw organisatie? Ben jij anderen graag dienstbaar en vind je (telefonisch) contact met klanten leuk? Dan is deze opleiding echt iets voor jou.

Duur i Tijdens het intakegesprek wordt een inschatting en advies over jouw individuele opleidingsduur gegeven. Versnelling kan op basis van relevante werkervaring, vooropleiding en beschikbare tijd.
1 jaar
Niveau
2
Locatie(s)
Drachten Leeuwarden
Lesmoment
ochtend middag
Kosten
Scholingskosten € 400,00
Startdata
5-4-2019 Leeuwarden
Duur i Tijdens het intakegesprek wordt een inschatting en advies over jouw individuele opleidingsduur gegeven. Versnelling kan op basis van relevante werkervaring, vooropleiding en beschikbare tijd.
2 jaar
Niveau
2
Locatie(s)
Drachten Leeuwarden
Lesmoment
ochtend middag
Kosten
Scholingskosten € 1.155,00
Startdata
5-4-2019 Leeuwarden

Jij hebt het eerste contact met klanten en bezoekers. Je ontvangt bezoekers, neemt de telefoon aan, verbindt de beller door met de juiste persoon of je maakt een telefoonnotitie. Daarnaast hou je de agenda(s) bij, je maakt afspraken en verzorg je kopietjes. Ook houd je het archief goed bij. Daarnaast ondersteun je bij het verzorgen van de post, mailings, het invoeren van gegevens en verzorg je ander administratief werk zoals het schrijven van brieven en e-mails.

Stages

Zakelijke Dienstverlening

Inhoud

Tijdens de opleiding leer je hoe je bezoekers ontvangt en hoe je telefoongesprekken afhandelt. Je leert de inkomende en uitgaande post verzorgen, goederen in ontvangst nemen, het beheren van agenda en reserveringssysteem en het uitvoeren van ondersteunende (financieel) administratieve werkzaamheden.

Topopleiding 2019

Je krijgt de volgende Vakken

 • secretariaatspraktijk
 • toetsenbordvaardigheid
 • communicatievaardigheden
 • Office, Word, Excel
 • Nederlands
 • Engels
 • Loopbaan en burgerschap
 • rekenen
 • keuzedeel

Studielast

 mbo werken-leren (BBL)mbo dagopleiding (BOL)
Studieduur1 jaar2 jaar
Leeruren8 lesuren (1 dag) en circa 8 uur zelfstudie per week

16 lesuren (2 dagen) of 24 lesuren (3 dagen) en circa 8 uur zelfstudie per week

Stage /werkcirca 16 uur per week (650 uur per jaar)circa 16 uur per week (650 uur per jaar)
Lesmomentvrijdag, schoolvakanties vrijmaandag, dinsdag en/of vrijdag, schoolvakanties vrij

BOL: in Drachten ga je 2 dagen per week naar school en in Leeuwarden is dit 3 dagen per week.
Je gaat naar school en je doet werkervaring op bij een erkend leerbedrijf. Afhankelijk van je werkervaring en vooropleiding kun je in aanmerking komen voor een aangepast programma waardoor je sneller je diploma kunt behalen. Dit wordt tijdens het vrijblijvende en gratis intakegesprek met je besproken. Meer informatie over het (verschil in) aantal lesdagen en werkuren/stage per leerweg.

Toelating

Minimaal diploma entree, diploma lbo, vbo, vmbo, mavo basisberoepsgerichte, kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg of een gelijkwaardig diploma of een overgangsbewijs naar 4 havo. Soms wordt een instaptoets afgenomen om te bepalen of je voldoende kennis hebt van Nederlands, Engels en rekenen. Heb je geen toereikende vooropleiding, dan adviseren we je tijdens het intakegesprek over je mogelijkheden. De opleiding start bij voldoende deelname.

Examen

Je maakt verschillende examens in zowel theorie als praktijk. Daarnaast maak je de (landelijke) examens taal en rekenen en voldoe je aan de inspanningsverplichting voor het onderdeel loopbaan en burgerschap.

Zakelijke Dienstverlening

Stage / werkplek

Je zorgt zelf voor een erkende stage of werkplek om werkervaring (Beroepspraktijkvorming) op te doen. Als je al een werkgever hebt, zijn daar soms mogelijkheden.

Diploma

Als je alle onderdelen goed hebt doorlopen en voldoet aan alle exameneisen, ontvang je het mbo-diploma Medewerker secretariaat en receptie op niveau 2.

Werken

Je kunt aan de slag op het secretariaat bij allerlei soorten bedrijven en organisaties. Op www.kansopwerk.nl vind je de kans op werk per opleiding.

Kosten

 BBLBOL
Scholingskosten€ 400,00€ 1.155,00
Lesmateriaalexclusiefexclusief
Examenkosteninclusiefinclusief
Totaalprijs (bij betaling ineens)€ 400,00€ 1.155,00
BTWvrijgesteldvrijgesteld
Bijkomende kostencirca € 208,00circa € 350,00
BBL

De scholingskosten betreffen een richtprijs per opleidingsjaar. Je kunt in termijnen betalen. Bijkomende kosten zijn niet bij de totaalprijs inbegrepen. Denk hierbij aan lesmateriaal.

BOL

De scholingskosten betreffen het jaarlijkse lesgeld dat je voor een mbo-opleiding moet betalen aan DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs) als je op 1 augustus 18 jaar of ouder bent. 
Bijkomende kosten zijn niet bij de totaalprijs inbegrepen. Denk hierbij aan lesmateriaal. Tevens kan een bijdrage worden gevraagd voor bijvoorbeeld een excursie of een werkweek.

Meer over kosten in het mbo

Startdata

BBL 5-4-2019 Leeuwarden
BBL april 2019 Drachten
BBL september 2019 Leeuwarden
BBL september 2019 Drachten
BBL november 2019 Leeuwarden
BBL november 2019 Drachten
BBL februari 2020 Leeuwarden
BBL februari 2020 Drachten
BOL 5-4-2019 Leeuwarden
BOL april 2019 Drachten
BOL september 2019 Leeuwarden
BOL september 2019 Drachten
BOL november 2019 Leeuwarden
BOL november 2019 Drachten
BOL februari 2020 Leeuwarden
BOL februari 2020 Drachten

Vergelijkbare opleidingen

Veelgestelde vragen volwassenen

Veelgestelde vragen volwassenen

 • Ja, dat kan. Jouw thuis- en werksituatie is natuurlijk anders dan die van een jongere. Onze volwassenenopleidingen zijn daarom zoveel mogelijk aangepast op jouw situatie. In de meeste gevallen betekent dit dat je versneld je opleiding kunt doorlopen, je meer maatwerkmogelijkheden hebt, meer instroommomenten, kleinere (volwassen) klassen en een intensievere begeleiding. De kosten van een volwassenenopleiding zijn door dit stukje individueel maatwerk hoger dan een jongerenopleiding. Indien de opleiding duurder is dan € 200,00 bieden we wel de mogelijkheid om in termijnen te betalen. Vind je de opleiding te duur en wil je weten welke andere manieren ROC Friese Poort heeft om tot een kwalificatie te komen? Kijk dan of je via een opleiding bij het jongerenonderwijs kunt instromen. Je betaalt dan voor het lesgeld, de aanschaf van leer- en hulpmiddelen en een eventuele bijdrage voor een werkweek of excursie.

 • Ja, de meeste volwassenenopleidingen kun je in termijnen betalen, wanneer een opleiding langer duurt dan 3 maanden en boven de € 200 is. Bij de betreffende opleidingsinformatie staat aangegeven of je in termijnen kunt betalen. Hou er rekening mee dat er bij betaling in termijnen een termijntoeslag in rekening wordt gebracht (€ 8,80 per termijn).

 • Dit is afhankelijk van je vooropleiding en werkervaring. Dit wordt besproken tijdens het intakegesprek.

 • De nominale studieduur van een mbo-opleiding op niveau 2 is één jaar, niveau 3 is twee jaar. De nominale studieduur van een mbo-opleiding op niveau 4 is drie jaar. Op individuele basis is versnellen mogelijk. Dit komt aan de orde tijdens het intakegesprek.

Contact

Pietsje

Al je vragen kun je aan ons stellen via:

Telefoon
058-233 99 66