Radarpatent Rijn- en binnenvaart voorbereiding

Voor volwassenen

Stages

Inhoud

Deze voorbereidende training geeft je inzicht en zorgt voor specifieke leermomenten ter voorbereiding op de nog te volgen radarpatent training. Tijdens de Radarpatent training ga je varen met een groot schip (110 meter). Wanneer je hier weinig of geen ervaring mee heeft dan is de trainingsweek vaak erg lastig om te volgen. Daarom is deze speciale voorbereidende training ontwikkeld die als voorbereiding op deze radarpatent week super handig is. Het is een korte praktijktraining om vooral het manoeuvreren van een groot schip te oefenen zodat er tijdens de radarpatent week meer ruimte is om andere dingen te leren. Het theoretische deel van de training bestaat uit kennis van de werking van een radar, begrippen en bediening.

Studielast

Studieduur1 lesdag (zaterdag)
Lesmomentin overleg

 

Toelating

Start bij voldoende deelname. De inschrijving sluit 14 dagen voor de startdatum. De cursus is bedoeld ter voorbereiding op Radarpatent training. 

Examen

Er is geen afsluitend examen. 

Diploma

Bij een voldoende resultaat van het examen ontvang je het Radarpatent Rijn- en binnenvaart van het CCV.

Kosten

Scholingskosten€ 300,00
Verbruiksmateriaalinclusief
Prijs (bij betaling 1x)€ 300,00
BTWvrijgesteld

Startdata

Ervaringen van onze studenten

Vergelijkbare opleidingen

Veelgestelde vragen volwassenen

Veelgestelde vragen volwassenen

 • Als je een mbo-opleiding volgt in de Beroepsbegeleidende Leerweg (BBL), kan je werkgever in aanmerking komen voor de subsidieregeling praktijkleren. Dit is een tegemoetkoming voor werkgevers in de kosten die gemaakt worden voor de begeleiding van een student. Na afloop van de begeleiding kan je werkgever een aanvraag indienen. De voorwaarden verschillen per onderwijscategorie. Het maximale subsidiebedrag is € 2.700,00 per praktijk- of leerwerkplaats.

  Meer informatie

 • Inburgeren kan op twee manieren. De meeste inburgeraars doen het inburgeringsexamen. Als je moet inburgeren ontvang je een brief van DUO. Het staatsexamen NT2 doe je als je een beroepsopleiding wilt gaan doen of als je wilt studeren.

 • Ben je 21 jaar of ouder en wil je weer een opleiding volgen maar je hebt nog geen idee wat je wilt studeren of welk beroep bij jou past? Maak dan vrijblijvend de onderstaande interessetest, dan weet je daarna welke opleidingsrichting bij jou past.

  Over de interessetest
  De interessetest duurt ongeveer acht minuten. Nadat je de test hebt gemaakt, krijg je direct per e-mail je rapportage. In de rapportage staan jouw favoriete beroepssectoren waarna je via een link direct kunt bekijken welk scholingsaanbod ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen jou kan bieden in deze sector.
  Maak de interessetest.

  Capaciteitentest
  Misschien komen je interesses niet helemaal overeen met je capaciteiten / niveau. Je interesses kunnen bijvoorbeeld liggen bij verkopen of techniek, terwijl je denkt dat je er eigenlijk helemaal niet zo goed in bent. De keuze voor een opleiding of beroep kun je daarom niet enkel op je interesses baseren. Ook je capaciteiten zijn belangrijk bij het maken van een opleidingskeuze. Een capaciteitentest is dan ook een goede aanvulling op je interessetest bij het kiezen van een opleiding of beroep.

 • Het mbo biedt steeds meer ruimte voor maatwerk. Onderwijsinstellingen reiken een diploma uit aan studenten die aan alle eisen van een mbo-opleiding voldoen. Maar het mbo kent sinds kort ook andere bewijsstukken. Zo kunnen onderwijsinstellingen, aan studenten die een mbo-opleiding zonder diploma verlaten, een mbo-certificaat verstrekken. Of een mbo-verklaring (waarin een praktijkverklaring opgenomen kan zijn).

Contact

Pietsje

Al je vragen kun je aan ons stellen via:

Telefoon nr.