Radarpatent Rijn- en binnenvaart cursus en examen

Voor volwassenen
Radarpatent Rijn- en binnenvaart cursus en examen

Ben jij verantwoordelijk voor de navigatie van een 'op radar' varend schip en dien je te beschikken over het radarpatent voor Rijn- en Binnenvaart? Dan is deze cursus echt iets voor jou.

Duur
5 dagen
Leerweg
Cursus / training
Locatie(s)
Urk
Lesmoment
ochtend, middag
Kosten
Scholingskosten € 1.070,00
Eerstvolgende startdatum
week 3 2021 Urk

Als schipper of stuurman ben jij verantwoordelijk voor de navigatie op een 'op radar' varend schip. Je dient te beschikken over het Radarpatent voor Rijn- en Binnenvaart.

Stages

Inhoud

De cursus bestaat uit een praktisch en theoretisch component. Op de binnenvaart simulator wordt het praktische component behandeld, denk hierbij aan het varen bij slecht zicht en het toepassen van de betreffende reglementen. Het theoretische component bestaat uit kennis van de werking van een radar, begrippen en bediening.

Studielast

Studieduur5 dagen
Leeruren40 lesuren (5 dagen)
Lesmomentmaandag t/m vrijdag van 08.30/09.00 - 17.00 uur

Het praktijk examen vindt plaats op de vrijdag aan het einde van de cursus. Het theorie examen wordt zoveel mogelijk op zaterdag, aansluitend aan de training, gepland op een CBR locatie. Het kan voorkomen dat het theorie examen een week later wordt gepland.

Toelating

Je moet in het bezit zijn van een Groot-, Beperkt of Klein Vaarbewijs of een Rijnpatent én minimaal een basiscertificaat Marifonie.

Examen

De opleiding wordt afgesloten met een examen dat wordt afgenomen door het CCV. Tijdens het praktijkexamen vaar je een toer op radar in een radarsimulator. Het examen duurt circa 35 minuten. Het theorie-examen duurt 60 minuten en bestaat uit 40 meerkeuzevragen. Als je je examen niet direct behaald, kun je een herexamen doen. De examens worden onder voorbehoud gepland, dit hangt af van de beschikbaarheid van de examinatoren.

Diploma

Bij een voldoende resultaat van het examen ontvang je het Radarpatent Rijn- en binnenvaart van het CCV.

Doorleren

Als je je examen niet direct behaald, kun je een herexamen doen.

Kosten

Scholingskosten€ 1.070,00
Lesmateriaal€ 20,00
Examenkosten€ 310,00
Prijs (bij betaling 1x)€ 1.400,00
BTWvrijgesteld

Startdata

Ervaringen van onze studenten

Vergelijkbare opleidingen

Veelgestelde vragen volwassenen

Veelgestelde vragen volwassenen

  • Ons onderwijs wordt zó ingericht dat de begeleiding aansluit bij je leerbehoefte. We willen een zo goed mogelijk beeld krijgen van jouw wensen en mogelijkheden. Daarom hebben wij een uitgebreide en zorgvuldige voorlichting en intake. Wij zetten ruimschoots in op persoonlijke studieloopbaanbegeleiding en begeleiding bij beroepspraktijkvorming (stage). Daarnaast kan je gebruik maken van allerlei faciliteiten, zoals extra ondersteuning vanuit het taal- en rekencentrum.

Contact

Pietsje

Al je vragen kun je aan ons stellen via:

Telefoon nr.