Volwassenen

Marifonie

Voor volwassenen

Wil jij de basis leren om maritieme radiozendapparatuur te kunnen bedienen? Dan is deze online cursus voor gebruik van frequentieruimte op de binnenwateren echt iets voor jou.

Marifonie is het basiscertificaat voor Maritieme Radiocommunicatie voor gebruik van frequentieruimte op de binnenwateren. Afhankelijk van de communicatieapparatuur waarmee het schip is uitgerust dien je in het bezit te zijn van een certificaat afgegeven door het Agentschap Telecom.

Een marifoon is een handig hulpmiddel in de vaart. Gebruikers van een marifoon moeten echter de basiscursus Marifonie volgen om meer te leren over voorschriften, techniek en nood-, spoed- en veiligheidsverkeer. In deze online cursus leer je de basis van Maritieme Radiocommunicatie.

Als je de online training volledig hebt gevolgd, meld je je aan voor het examen. Die wordt vrijdagmiddag afgenomen. Alhoewel niet verplicht wordt deelnemers van de marifonie cursus (gratis) een kleine praktijktraining geboden (onder voorbehoud beschikbaarheid apparatuur). De training en examen zijn op onze vestiging op Urk.

 

 

Duur
10 á 15 uur zelfstudie
Leerweg
Cursus / training
Locatie(s)
Urk
Lesmoment
ochtend, middag, zelfstudie (e-learning)
Kosten
Scholingskosten afhankelijk van keuze
Eerstvolgende startdatum
Startmoment afhankelijk van keuze

Studielast

 Marifonie cursus + examenMarifonie herexamen theorie
Studieduur10 á 15 uur online zelfstudie1,5 uur
Lesmomentonline op elk moment, examen op vrijdagvrijdag ochtend

Je hebt 6 maanden toegang tot de online omgeving.

Toelating

Werk- en denkniveau nodig vergelijkbaar met mbo-niveau 1. Eerder behaalde maritieme certificaten zijn helpend, maar geven geen vrijstelling.

Examen

Als je de online training hebt doorlopen doe je, aansluitend op de eventuele praktijk- en examentraining, op onze vestiging Urk het landelijk examen van Agentschap Telecom.

Diploma

Bij een positieve beoordeling van het (praktijk)examen ontvang je het certificaat Marifonie afgegeven door het Agentschap Telecom.

Doorleren studies

Doorleren

Startdata

Startmoment
afhankelijk van keuze Inschrijven

Contact

Pietsje

Al je vragen kun je aan ons stellen via:

Telefoon nr.

Veelgestelde vragen volwassenen

Ons onderwijs wordt zó ingericht dat de begeleiding aansluit bij je leerbehoefte. We willen een zo goed mogelijk beeld krijgen van jouw wensen en mogelijkheden. Daarom hebben wij een uitgebreide en zorgvuldige voorlichting en kennismaking. Wij zetten ruimschoots in op persoonlijke studieloopbaanbegeleiding en begeleiding bij beroepspraktijkvorming (stage). Daarnaast kan je gebruik maken van allerlei faciliteiten, zoals extra ondersteuning vanuit het taal- en rekencentrum.

Nee, ROC Friese Poort geeft geen baangarantie wanneer je je diploma hebt behaald. Na het behalen van je diploma ben je wel interessanter geworden voor de arbeidsmarkt en daarmee heb je je kans op een baan vergroot.

Open Dag voor alle opleidingen

Vrijdag 27 januari 2023
15.00 - 20.00 uur
Alle locaties

Zaterdag 28 januari 2023
09.30 - 12.30 uur
Alleen locatie Urk

Infodag voor alle opleidingen

Woensdag 15 maart 2023
16.00 - 20.00 uur
Locaties nader te bepalen

Woensdag 7 juni 2023
18.00 - 20.00 uur
Locaties nader te bepalen

Woensdag 30 augustus 2023
18.00 - 20.00 uur
Locaties nader te bepalen

Beleefdagen

Oktober 2022 - maart 2023
Alle locaties

We bereiden ons graag voor op je komst, want we vinden het belangrijk dat je de opleiding kiest die bij jou past. Daarom vragen we je om je van te voren aan te melden. Je ontvangt na aanmelding een QR-code in je mail die we scannen bij binnenkomst. Zo blijven we ook na je bezoek in contact en informeren we je over toekomstige voorlichtingen.

Aanmelden