Marifonie

Voor volwassenen
Marifonie

Wil jij de basis leren om maritieme radiozendapparatuur te kunnen bedienen? Dan is deze online cursus voor gebruik van frequentieruimte op de binnenwateren echt iets voor jou.

Duur
10 á 15 uur zelfstudie
Leerweg
Cursus / training
Locatie(s)
Urk
Lesmoment
ochtend, middag, zelfstudie (e-learning)
Kosten
Scholingskosten afhankelijk van keuze
Eerstvolgende startdatum
afhankelijk van keuze Startmoment

Stages

Inhoud

Marifonie is het basiscertificaat voor Maritieme Radiocommunicatie voor gebruik van frequentieruimte op de binnenwateren. Afhankelijk van de communicatieapparatuur waarmee het schip is uitgerust dien je in het bezit te zijn van een certificaat afgegeven door het Agentschap Telecom.

Een marifoon is een handig hulpmiddel in de vaart. Gebruikers van een marifoon moeten echter de basiscursus Marifonie volgen om meer te leren over voorschriften, techniek en nood-, spoed- en veiligheidsverkeer. In deze online cursus leer je de basis van Maritieme Radiocommunicatie.

Als je de online training volledig hebt gevolgd, meld je je aan voor het examen. Die wordt vrijdagmiddag afgenomen. Alhoewel niet verplicht wordt deelnemers van de marifonie cursus (gratis) een kleine praktijktraining geboden (onder voorbehoud beschikbaarheid apparatuur). De training en examen zijn op onze vestiging op Urk.

 

 

Studielast

 Marifonie cursus + examenMarifonie herexamen theorie
Studieduur10 á 15 uur online zelfstudie1,5 uur
Lesmomentonline op elk moment, examen op vrijdagvrijdag ochtend

Je hebt 6 maanden toegang tot de online omgeving.

Toelating

Werk- en denkniveau nodig vergelijkbaar met mbo-niveau 1. Eerder behaalde maritieme certificaten zijn helpend, maar geven geen vrijstelling.

Examen

Als je de online training hebt doorlopen doe je, aansluitend op de eventuele praktijk- en examentraining, op onze vestiging Urk het landelijk examen van Agentschap Telecom.

Diploma

Bij een positieve beoordeling van het (praktijk)examen ontvang je het certificaat Marifonie afgegeven door het Agentschap Telecom.

Kosten

Scholingskostenafhankelijk van keuze

Scholingskosten Marifonie cursus + examen
Scholingskosten Marifonie herexamen theorie
Je hebt een laptop nodig om te werken in onze digitale omgeving.

Startdata

Ervaringen van onze studenten

Veelgestelde vragen volwassenen

Veelgestelde vragen volwassenen

  • Ons onderwijs wordt zó ingericht dat de begeleiding aansluit bij je leerbehoefte. We willen een zo goed mogelijk beeld krijgen van jouw wensen en mogelijkheden. Daarom hebben wij een uitgebreide en zorgvuldige voorlichting en intake. Wij zetten ruimschoots in op persoonlijke studieloopbaanbegeleiding en begeleiding bij beroepspraktijkvorming (stage). Daarnaast kan je gebruik maken van allerlei faciliteiten, zoals extra ondersteuning vanuit het taal- en rekencentrum.

  • Nee, ROC Friese Poort geeft geen baangarantie wanneer je je diploma hebt behaald. Na het behalen van je diploma ben je wel interessanter geworden voor de arbeidsmarkt en daarmee heb je je kans op een baan vergroot.

Contact

Pietsje

Al je vragen kun je aan ons stellen via:

Telefoon nr.