Marcom B

Voor volwassenen
Marcom B

Wil je een certificaat behalen voor het gebruik van frequentieruimte op de binnen- en kustwateren met maritieme radiozendapparatuur inclusief GMDSS? Dan is deze online cursus, waarbij zowel de inhoud van de marifonie als die van de GMDSS is samengevoegd, iets voor jou.

Duur
15 á 25 uur en 2 dagen training/examen
Leerweg
Cursus / training
Locatie(s)
Urk
Lesmoment
ochtend, middag, zelfstudie (e-learning)
Kosten
Scholingskosten Afhankelijk van keuze
Eerstvolgende startdatum
afhankelijk van keuze Startmoment

Stages

Inhoud

Voor de beroepsvaart op zee is Marcom B verplicht. Is er een Epird of een marifoon met DSC aan boord, dan is ook voor de pleziervaart Marcom B verplicht. Het certificaat wordt afgegeven door het Agentschap Telecom

Je start met een online cursus en behandelt de maritieme radiocommunicatie apparatuur voorgeschreven volgens het Global Maritime Distress and Safety System varend onder de kust in de zeegebieden A1 t/m A4. Zoals VHF, MF, Sart, Navtex, portofoon en DSC. Er wordt gebruik gemaakt van werkende radioapparatuur en/of interactieve simulatie. Daarmee maak je de vereiste radioverbindingen volgens de procedure in geval van nautisch, openbaar, nood – spoed – en veiligheidsverkeer.

Als je de online training volledig hebt gevolgd, meld je je aan voor de praktijk- (operationele vaardigheden) en examentraining. Die wordt donderdag gegeven. Op vrijdag vinden de verschillende examens plaats. De training en examen zijn allemaal op onze vestiging op Urk.

 

Studielast

 
Marcom B cursus + examen
Marcom B herexamen theorie + praktijk
Studieduur15 á 25 uur online zelfstudie en 2 dagen training en examen2,5 uur
Lesmomentonline op elk moment, training en examen op donderdag en vrijdagvrijdag ochtend.

Je hebt 6 maanden toegang tot de online omgeving.

Toelating

Werk- en denkniveau nodig vergelijkbaar met mbo-niveau 2. Bij voldoende deelname worden er maandelijks praktijk- en examentrainingen georganiseerd. Eerder behaalde maritieme certificaten zijn helpend, maar geven geen vrijstelling.

Examen

Als je de online training hebt doorlopen doe je, aansluitend op de eventuele praktijk- en examentraining, op onze vestiging Urk het landelijk examen van Agentschap Telecom.

Diploma

Bij een positieve beoordeling van het (praktijk)examen ontvang je het certificaat Marcom B afgegeven door het Agentschap Telecom.

Kosten

ScholingskostenAfhankelijk van keuze
Prijs (bij betaling 1x)Afhankelijk van keuze
BTWexclusief

Scholingskosten Marcom B cursus + examen
Scholingskosten Marcom B herexamen theorie + praktijk

Startdata

Ervaringen van onze studenten

Veelgestelde vragen volwassenen

Veelgestelde vragen volwassenen

  • Ons onderwijs wordt zó ingericht dat de begeleiding aansluit bij je leerbehoefte. We willen een zo goed mogelijk beeld krijgen van jouw wensen en mogelijkheden. Daarom hebben wij een uitgebreide en zorgvuldige voorlichting en intake. Wij zetten ruimschoots in op persoonlijke studieloopbaanbegeleiding en begeleiding bij beroepspraktijkvorming (stage). Daarnaast kan je gebruik maken van allerlei faciliteiten, zoals extra ondersteuning vanuit het taal- en rekencentrum.

Contact

Pietsje

Al je vragen kun je aan ons stellen via:

Telefoon nr.