Klein vaarbewijs 2

Voor volwassenen

Het Klein Vaarbewijs is verplicht voor:

  • pleziervaartuigen met een lengte van 15 tot 25 meter.
  • motorboten korter dan 15 meter, die sneller kunnen dan 20 kilometer per uur door het water, hieronder vallen ook jetski’s en andere typen waterscooters.
  • bepaalde schepen die bedrijfsmatig gebruikt worden met een lengte tussen de 15 en 20 meter.

Het Klein Vaarbewijs kent twee gradaties die elk betrekking hebben op het vaargebied waarop met dit vaarbewijs op de binnenwateren gevaren mag worden. 

Klein Vaarbewijs 2 is een aanvulling op Klein Vaarbewijs 1 en geldt behalve op rivieren, kanalen en meren ook op de Eems/Dollard, de Waddenzee, het IJsselmeer, Markermeer en IJmeer en op de Oosterschelde en Westerschelde. Wil je je voor beide aanmelden? Dan kun je je aanmelden voor het Klein vaarbewijs 1+2 (combi).

Stages

Inhoud

Deze cursus bereidt je voor op het KVB2 examen van CCV. Je doet de nodige praktische én theoretische kennis op over een aantal specifieke aspecten om te varen op alle binnenwateren en zeehavens. Je leert onder andere varen op ruim water, varen op getijdenwater en navigeren.

Studielast

Studieduur5 avonden
Leeruren2 lesuren per week
Lesmomentmaandag van 19.30 - 21.30 uur

Toelating

Er zijn geen specifieke toelatingseisen voor deze cursus. Kennis van Vaarbewijs 1 is noodzakelijk. De cursus start bij voldoende deelname.

Examen

Deze cursus bereidt je voor op het KBV2 examen dat je zelf dient aan te vragen bij CCV (onderdeel CBR). Om in het bezit te komen van Klein Vaarbewijs II dien je het KVB1 en het KVB2 examen te behalen.

Diploma

Deze cursus bereidt je voor op het KVB2 examen dat je zelf dient aan te vragen bij CCV. Het Klein Vaarbewijs 2 is tevens een International Certificate of Competence (ICC) inland and coastal waters.

Kosten

Scholingskosten€ 105,00
Lesmateriaal€ 25,00
Examenkostenexclusief
Prijs (bij betaling 1x)€ 130,00
BTWexclusief
Bijkomende kostencirca € 50,00 en € 20,00

De genoemde bedragen zijn exclusief btw. Bijkomende kosten zijn niet bij de totaalprijs inbegrepen. Dit betreffen kosten voor het KVB2 examen dat je zelf aanvraagt bij CCV en de kosten voor de afgifte van het vaarbewijs.
Je hebt een laptop nodig om te werken in onze digitale omgeving.

Startdata

Ervaringen van onze studenten

Vergelijkbare opleidingen

Veelgestelde vragen volwassenen

Veelgestelde vragen volwassenen

  • Ons onderwijs wordt zó ingericht dat de begeleiding aansluit bij je leerbehoefte. We willen een zo goed mogelijk beeld krijgen van jouw wensen en mogelijkheden. Daarom hebben wij een uitgebreide en zorgvuldige voorlichting en intake. Wij zetten ruimschoots in op persoonlijke studieloopbaanbegeleiding en begeleiding bij beroepspraktijkvorming (stage). Daarnaast kan je gebruik maken van allerlei faciliteiten, zoals extra ondersteuning vanuit het taal- en rekencentrum.

Contact

Pietsje

Al je vragen kun je aan ons stellen via:

Telefoon nr.