Klein vaarbewijs

Voor volwassenen
Klein vaarbewijs

Wil je op rivieren, kanalen en meren varen en eventueel aanvullend op alle binnenwateren en de zeehavens? Dan is deze cursus Klein Vaarbewijs 1 en/of 2 iets voor jou.

Duur i Tijdens het intakegesprek wordt een inschatting en advies over jouw individuele opleidingsduur gegeven. Versnelling kan op basis van relevante werkervaring, vooropleiding en beschikbare tijd.
3, 5 of 8 avonden
Leerweg
Cursus / training
Locatie(s)
Urk
Lesmoment
avond
Kosten
Scholingskosten Afhankelijk van keuze
Eerstvolgende startdatum
Afhankelijk van keuze Startmoment

Het Klein Vaarbewijs is verplicht voor:

  • pleziervaartuigen met een lengte van 15 tot 25 meter
  • motorboten korter dan 15 meter, die sneller kunnen dan 20 kilometer per uur door het water, hieronder vallen ook jetski’s en andere typen waterscooters
  • bepaalde schepen die bedrijfsmatig gebruikt worden met een lengte tussen de 15 en 20 meter

Stages

Inhoud

Het Klein Vaarbewijs kent twee gradaties die elk betrekking hebben op het vaargebied waarop met dit vaarbewijs op de binnenwateren gevaren mag worden. Deze cursussen bereidt je voor op het examen Klein Vaarbewijs 1 en/of 2. Klein Vaarbewijs 1 geldt voor de vaart op rivieren, kanalen en meren en de Gouwzee. Klein Vaarbewijs 2 is een aanvulling op 1 en geldt daarnaast op alle binnenwateren en de zeehavens (de Eems/Dollard, de Waddenzee, het IJsselmeer, Markermeer en IJmeer en op de Oosterschelde en Westerschelde).

Je doet de nodige praktische en theoretische kennis op over een aantal specifieke aspecten om te varen op rivieren, kanalen en meren (Klein Vaarbewijs 1). Je leert de vaarregels en doet kennis op van de boot zelf. Daarnaast worden de volgende onderdelen van Klein Vaarbewijs 2 behandeld: varen op ruim water, varen op getijdenwater en navigeren. Deze cursus bereidt je voor op het KVB1 en het KVB2 examen van CCV.

Studielast

 Klein Vaarbewijs 1Klein Vaarbewijs 2Combi
Studieduur3 avonden5 avonden8 avonden
Leeruren2 lesuren2 lesuren2 lesuren
Lesmomentmaandagavond van 19.30 - 21.30 uurmaandagavond van 19.30 -  21.30 uurmaandagavond van 19.30- - 21.30 uur

Toelating

Er zijn geen specifieke toelatingseisen voor deze cursus.

Examen

Deze cursussen zijn een goede voorbereiding op het KVB1 en/of het KVB2 examen. Dit examen dien je zelf aan te vragen bij CCV (onderdeel CBR). Om in het bezit te komen van Klein Vaarbewijs 1 en 2 dien je het KVB1 en het KVB2 examen te behalen.

Diploma

Deze cursussen zijn een voorbereiding op de KVB1 en KVB2 examens van CCV. Wanneer je deze examens behaalt, krijg je je Klein Vaarbewijs 1 en/of  2. Dit zijn tevens International Certificates of Competence (ICC) inland waters.

Kosten

ScholingskostenAfhankelijk van keuze
Totaalprijs (bij betaling ineens)Afhankelijk van keuze
BTWexclusief

De totaalprijs is exclusief BTW. Bijkomende kosten zijn niet bij de totaalprijs inbegrepen. Dit betreffen kosten voor het KVB1 examen, het KVB2 examen of KVB1+KVB2 en de afgifte van de vaarbewijzen. Het examen die je zelf aan te vragen bij CCV.

Startdata

Ervaringen van onze studenten

Vergelijkbare opleidingen

Veelgestelde vragen volwassenen

Veelgestelde vragen volwassenen

  • Ja, de meeste volwassenenopleidingen kun je in termijnen betalen, wanneer een opleiding langer duurt dan 3 maanden en boven de € 200 is. Bij de betreffende opleidingsinformatie staat aangegeven of je in termijnen kunt betalen. Hou er rekening mee dat er bij betaling in termijnen een termijntoeslag in rekening wordt gebracht (€ 8,80 per termijn).

Contact

Pietsje

Al je vragen kun je aan ons stellen via:

Telefoon nr.
058-233 99 66