Maritiem
Volwassenen

Klein vaarbewijs

Voor volwassenen

Wil je op rivieren, kanalen en meren varen en eventueel aanvullend op alle binnenwateren en de zeehavens? Dan is deze cursus Klein Vaarbewijs 1 en/of 2 iets voor jou.

Het Klein Vaarbewijs kent twee gradaties die elk betrekking hebben op het vaargebied waarop met dit vaarbewijs op de binnenwateren gevaren mag worden. Deze cursussen bereidt je voor op het examen Klein Vaarbewijs 1 en/of 2. Klein Vaarbewijs 1 geldt voor de vaart op rivieren, kanalen en meren en de Gouwzee. Klein Vaarbewijs 2 is een aanvulling op 1 en geldt daarnaast op alle binnenwateren en de zeehavens (de Eems/Dollard, de Waddenzee, het IJsselmeer, Markermeer en IJmeer en op de Oosterschelde en Westerschelde).

Je doet de nodige praktische en theoretische kennis op over een aantal specifieke aspecten om te varen op rivieren, kanalen en meren (Klein Vaarbewijs 1). Je leert de vaarregels en doet kennis op van de boot zelf. Daarnaast worden de volgende onderdelen van Klein Vaarbewijs 2 behandeld: varen op ruim water, varen op getijdenwater en navigeren. Deze cursus bereidt je voor op het KVB1 en het KVB2 examen van CCV.

Duur
3, 5 of 8 avonden
Leerweg
Cursus / training
Locatie(s)
Urk
Lesmoment
avond
Kosten
Scholingskosten afhankelijk van keuze
Eerstvolgende startdatum
Startmoment afhankelijk van keuze

Studielast

 Klein Vaarbewijs 1Klein Vaarbewijs 2Combi
Studieduur3 avonden5 avonden8 avonden
Leeruren2 lesuren2 lesuren2 lesuren
Lesmomentmaandagavond van 19.30 - 21.30 uurmaandagavond van 19.30 -  21.30 uurmaandagavond van 19.30 - 21.30 uur

Toelating

Er zijn geen specifieke toelatingseisen voor deze cursus.

Examen

Deze cursussen zijn een goede voorbereiding op het KVB1 en/of het KVB2 examen. Dit examen dien je zelf aan te vragen bij CCV (onderdeel CBR). Om in het bezit te komen van Klein Vaarbewijs 1 en 2 dien je het KVB1 en het KVB2 examen te behalen.

Diploma

Deze cursussen zijn een voorbereiding op de KVB1 en KVB2 examens van CCV. Wanneer je deze examens behaalt, krijg je je Klein Vaarbewijs 1 en/of  2. Dit zijn tevens International Certificates of Competence (ICC) inland waters.

Doorleren studies

Doorleren

Startdata

Startmoment
afhankelijk van keuze Inschrijven

Gerelateerde opleidingen

Contact

Pietsje

Al je vragen kun je aan ons stellen via:

Telefoon nr.

Veelgestelde vragen volwassenen

Ons onderwijs wordt zó ingericht dat de begeleiding aansluit bij je leerbehoefte. We willen een zo goed mogelijk beeld krijgen van jouw wensen en mogelijkheden. Daarom hebben wij een uitgebreide en zorgvuldige voorlichting en kennismaking. Wij zetten ruimschoots in op persoonlijke studieloopbaanbegeleiding en begeleiding bij beroepspraktijkvorming (stage). Daarnaast kan je gebruik maken van allerlei faciliteiten, zoals extra ondersteuning vanuit het taal- en rekencentrum.

Nee, ROC Friese Poort geeft geen baangarantie wanneer je je diploma hebt behaald. Na het behalen van je diploma ben je wel interessanter geworden voor de arbeidsmarkt en daarmee heb je je kans op een baan vergroot.

Open Dag voor alle opleidingen

Donderdag 17 november 2022
15.00 - 20.00 uur
Alle locaties

Vrijdag 27 januari 2023
15.00 - 20.00 uur
Alle locaties

Zaterdag 28 januari 2023
09.30 - 12.30 uur
Alleen locatie Urk

Infodag voor alle opleidingen

Woensdag 15 maart 2023
16.00 - 20.00 uur
Locaties nader te bepalen

Woensdag 7 juni 2023
18.00 - 20.00 uur
Locaties nader te bepalen

Woensdag 30 augustus 2023
18.00 - 20.00 uur
Locaties nader te bepalen

Beleefdagen

Oktober 2022 - maart 2023
Alle locaties

We bereiden ons graag voor op je komst, want we vinden het belangrijk dat je de opleiding kiest die bij jou past. Daarom vragen we je om je van te voren aan te melden. Je ontvangt na aanmelding een QR-code in je mail die we scannen bij binnenkomst. Zo blijven we ook na je bezoek in contact en informeren we je over toekomstige voorlichtingen.

Aanmelden