Groot vaarbewijs 8 modules

Voor volwassenen

Om de veiligheid van het schip en bemanning te verhogen is basiskennis van de navigatie op het IJsselmeer, de Waddenzee en de Zuid-Hollandse- en Zeeuwse stromen een voorwaarde. Deze cursus is een goede voorbereiding op het examen.

Stages

Inhoud

Je behandelt zowel de theorie als de praktijk die je nodig hebt voor je groot vaarbewijs.

Je krijgt de volgende Vakken

  • kennis vaarwater
  • reglementen 1 (zoet)
  • navigatie 1
  • kennis schip & motoren
  • veiligheid, reddingmiddelen en milieu
  • laden en lossen
  • reglementen 2 (zout)
  • navigatie 2

Studielast

Studieduur20 dagdelen
Leeruren4 uur les (1 dag) en 2 uur zelfstudie per week
Lesmomentzaterdag van 8.30 - 12.30 uur

Toelating

Geen specifieke toelatingseisen.

Examen

Voor de theorie examens geldt geen vaartijdeis. Als je bent geslaagd voor alle theorievakken van het Groot vaarbewijs dan krijg je het diploma "Aspirant schipper". Al deze theorie examens dien je binnen 2 jaar te behalen. Het diploma Aspirant schipper is 5 jaar geldig. Heb je eenmaal je aspirant schipper diploma, dan kun je 5 jaar doen over het (laatste) mondelinge examen Navigatie 1. Het examen van de module Navigatie 1 is een mondeling examen. Je dient minimaal 3 jaar geldige vaartijd binnenvaart te hebben voor je kunt deelnemen aan dit examen.

Je kunt meerdere keren per jaar examen doen voor het Groot Vaarbewijs bij CCV. Dit betreft een schriftelijk en mondeling examen op een locatie waar je ook je theorie rijbewijs kunt doen. Je vraagt het examen zelf aan. Je kunt per vak herexamen doen. Bij aanvang van de cursus worden deze onderwerpen uitgebreid besproken.

Diploma

Deze cursus is een voorbereiding op het examen Groot Vaarbewijs.

Kosten

Scholingskosten€ 1.065,00
Lesmateriaal€ 235,00
Examenkostenexclusief
Prijs (bij betaling 1x)€ 1.300,00
BTWexclusief
Bijkomende kostencirca € 770,00 en € 58,00

Bijkomende kosten zijn niet bij de totaalprijs inbegrepen. Dit zijn de kosten voor de examens en het document Groot vaarbewijs, die je zelf aanvraagt. De genoemde bedragen zijn exclusief btw.

Startdata

Ervaringen van onze studenten

Vergelijkbare opleidingen

Veelgestelde vragen volwassenen

Veelgestelde vragen volwassenen

  • Ons onderwijs wordt zó ingericht dat de begeleiding aansluit bij je leerbehoefte. We willen een zo goed mogelijk beeld krijgen van jouw wensen en mogelijkheden. Daarom hebben wij een uitgebreide en zorgvuldige voorlichting en intake. Wij zetten ruimschoots in op persoonlijke studieloopbaanbegeleiding en begeleiding bij beroepspraktijkvorming (stage). Daarnaast kan je gebruik maken van allerlei faciliteiten, zoals extra ondersteuning vanuit het taal- en rekencentrum.

  • Nee, ROC Friese Poort geeft geen baangarantie wanneer je je diploma hebt behaald. Na het behalen van je diploma ben je wel interessanter geworden voor de arbeidsmarkt en daarmee heb je je kans op een baan vergroot.

Contact

Pietsje

Al je vragen kun je aan ons stellen via:

Telefoon nr.