Groot vaarbewijs

Voor volwassenen

Om de veiligheid van het schip en bemanning te verhogen is basiskennis van de navigatie op het IJsselmeer, de Waddenzee en de Zuid-Hollandse- en Zeeuwse stromen een voorwaarde. Deze cursus is een goede voorbereiding op het examen. Met een Groot Vaarbewijs kan je werken op bijvoorbeeld een binnenvaartschip, veerpont, baggerschip, rondvaartboot of passagiersschip.

Stages

Inhoud

Je behandelt zowel de theorie als de praktijk die je nodig hebt voor je Groot vaarbewijs. In de (verkorte) cursus komen de volgende onderwerpen aan bod: kennis vaarwater, reglementen 1 (zoet) en navigatie 1. In de uitgebreide cursus komen aanvullend de volgende onderwerpen aan bod: kennis schip & motoren, veiligheid, reddingmiddelen en milieu, laden en lossen, reglementen 2 (zout) en navigatie 2.

Studielast

 1 module 3 modules6 modules8 modules
Studieduur2 dagdelen 10 dagdelen12 dagdelen20 dagdelen
Leeruren4 uur les (1 dag) en 2 uur zelfstudie per week4 uur les (1 dag) en 2 uur zelfstudie per week4 uur les (1 dag) en 2 uur zelfstudie per week4 uur les (1 dag) en 2 uur zelfstudie per week
Lesmomentzaterdag van 8.30 - 12.30 uur zaterdag van 8.30 - 12.30 uurzaterdag van 8.30 - 12.30

zaterdag van 8.30 - 12.30 uur

 

Toelating

Je dient minimaal 3 jaar geldige vaartijd binnenvaart te hebben voor je kunt deelnemen aan het examen. Wanneer je beschikt over het diploma SW6 of SW5 of het mbo-diploma Matroos niveau 2 kun je instromen in de verkorte cursus.

ROC Friese Poort is onderdeel van de Maritieme Academie Holland. Dit is een samenwerkingsverband van maritieme opleidingen in IJmuiden, Amsterdam, Sneek, Harlingen, Leeuwarden, Terschelling, Delfzijl en Urk.

Examen

Je kunt meerdere keren per jaar examen doen voor het Groot Vaarbewijs bij CCV. Dit betreft een schriftelijk en mondeling examen op een locatie waar je ook je theorie rijbewijs kunt doen. Je vraagt het examen zelf aan. Het mondeling examen moet binnen 2 jaar plaatsvinden, anders vervalt de theorie. Je kunt per vak herexamen doen.

Diploma

Deze cursus is een voorbereiding op het examen Groot Vaarbewijs.

Kosten

Scholingskostenafhankelijk van keuze

Bijkomende kosten zijn niet bij de totaalprijs inbegrepen. Dit betreft het examen dat je zelf dient aan te vragen. De genoemde bedragen zijn exclusief btw.

Scholingskosten Groot vaarbewijs 1 module
Scholingskosten Groot vaarbewijs 3 module
Scholingskosten Groot vaarbewijs 6 modules
Scholingskosten Groot vaarbewijs 8 modules

Startdata

Ervaringen van onze studenten

Vergelijkbare opleidingen

Veelgestelde vragen volwassenen

Veelgestelde vragen volwassenen

  • Ons onderwijs wordt zó ingericht dat de begeleiding aansluit bij je leerbehoefte. We willen een zo goed mogelijk beeld krijgen van jouw wensen en mogelijkheden. Daarom hebben wij een uitgebreide en zorgvuldige voorlichting en intake. Wij zetten ruimschoots in op persoonlijke studieloopbaanbegeleiding en begeleiding bij beroepspraktijkvorming (stage). Daarnaast kan je gebruik maken van allerlei faciliteiten, zoals extra ondersteuning vanuit het taal- en rekencentrum.

  • Nee, ROC Friese Poort geeft geen baangarantie wanneer je je diploma hebt behaald. Na het behalen van je diploma ben je wel interessanter geworden voor de arbeidsmarkt en daarmee heb je je kans op een baan vergroot.

Contact

Pietsje

Al je vragen kun je aan ons stellen via:

Telefoon nr.