Groot vaarbewijs

Voor volwassenen
Groot vaarbewijs

Wil jij varen op alle binnenwateren, dus ook het IJsselmeer, de Waddenzee en de Zuid-Hollandse- en Zeeuwse stromen? Dan is deze cursus echt iets voor jou.

Duur i Tijdens het intakegesprek wordt een inschatting en advies over jouw individuele opleidingsduur gegeven. Versnelling kan op basis van relevante werkervaring, vooropleiding en beschikbare tijd.
14 of 20 dagdelen
Leerweg
Cursus / training
Locatie(s)
Urk
Lesmoment
ochtend, zaterdag
Kosten
Scholingskosten Afhankelijk van keuze
Eerstvolgende startdatum
afhankelijk van keuze Startmoment

Om de veiligheid van het schip en bemanning te verhogen is basiskennis van de navigatie op het IJsselmeer, de Waddenzee en de Zuid-Hollandse- en Zeeuwse stromen een voorwaarde. Deze cursus is een goede voorbereiding op het examen. Met een Groot Vaarbewijs kan je werken op bijvoorbeeld een binnenvaartschip, veerpont, baggerschip, rondvaartboot of passagiersschip.

Stages

Inhoud

Je behandelt zowel de theorie als de praktijk die je nodig hebt voor je Groot vaarbewijs. In de (verkorte) cursus komen de volgende onderwerpen aan bod: kennis vaarwater, reglementen 1 (zoet) en navigatie 1. In de uitgebreide cursus komen aanvullend de volgende onderwerpen aan bod: kennis schip & motoren, veiligheid, reddingmiddelen en milieu, laden en lossen, reglementen 2 (zout) en navigatie 2.

Studielast

 Verkorte cursusUitgebreide cursus
Studieduur14 dagdelen20 dagdelen
Leeruren4 uur les (1 dag) en 2 uur zelfstudie per week4 uur les (1 dag) en 2 uur zelfstudie per week
Lesmomentzaterdag van 8.30 - 12.30 uurzaterdag van 8.30 - 12.30 uur

Toelating

Je dient minimaal 3 jaar geldige vaartijd binnenvaart te hebben voor je kunt deelnemen aan het examen. Wanneer je beschikt over het diploma SW6 of SW5 of het mbo-diploma Matroos niveau 2 kun je instromen in de verkorte cursus.

ROC Friese Poort is onderdeel van de Maritieme Academie Holland. Dit is een samenwerkingsverband van maritieme opleidingen in IJmuiden, Amsterdam, Sneek, Harlingen, Leeuwarden, Terschelling, Delfzijl en Urk.

Examen

Je kunt meerdere keren per jaar examen doen voor het Groot Vaarbewijs bij CCV. Dit betreft een schriftelijk en mondeling examen op een locatie waar je ook je theorie rijbewijs kunt doen. Je vraagt het examen zelf aan. Het mondeling examen moet binnen 2 jaar plaatsvinden, anders vervalt de theorie. Je kunt per vak herexamen doen.

Diploma

Deze cursus is een voorbereiding op het examen Groot Vaarbewijs.

Kosten

ScholingskostenAfhankelijk van keuze
Totaalprijs (bij betaling ineens)Afhankelijk van keuze
BTWexclusief

Bijkomende kosten zijn niet bij de totaalprijs inbegrepen. Dit betreft het examen dat je zelf dient aan te vragen. De genoemde bedragen zijn exclusief btw.

Startdata

Ervaringen van onze studenten

Vergelijkbare opleidingen

Veelgestelde vragen volwassenen

Veelgestelde vragen volwassenen

  • Ja, de meeste volwassenenopleidingen kun je in termijnen betalen, wanneer een opleiding langer duurt dan 3 maanden en boven de € 200 is. Bij de betreffende opleidingsinformatie staat aangegeven of je in termijnen kunt betalen. Hou er rekening mee dat er bij betaling in termijnen een termijntoeslag in rekening wordt gebracht (€ 8,80 per termijn).

Contact

Pietsje

Al je vragen kun je aan ons stellen via:

Telefoon nr.
058-233 99 66