Volwassenen

GMDSS na marifonie cursus + examen

Voor volwassenen

Wil je een uitbreiding op je marifonie diploma omdat je ook GMDSS apparatuur aan boord hebt en blijf je op het ruime binnenwater of de kustwateren? Dan is deze cursus iets voor jou.

Voor de beroepsvaart op zee is het verplicht, maar voor de pleziervaart wordt deze sterk aanbevolen. Wil je de veiligheid aan boord uitbreiden met bijvoorbeeld een Epird of een marifoon gaan gebruiken met DSC, dan is de aanvullende module GMDSS nodig. Wanneer je al in bezit bent van een marifonie certificaat, kun je doorgaan met het behalen van het GMDSS certificaat. Samen vormt deze dan het marcom B certificaat.

Je start met een online cursus en behandelt daarin de maritieme radiocommunicatie apparatuur voorgeschreven volgens het Global Maritime Distress and Safety System varend in de zeegebieden A1 t/m A4. Zoals VHF, MF, Sart, Navtex, portofoon, satelliet communicatie apparatuur satcom A,B,C. Voor het maken van de vereiste radioverbindingen volgens de procedure in geval van nautisch, openbaar, nood – spoed – en veiligheidsverkeer wordt gebruik gemaakt van werkende radioapparatuur en/of interactieve simulatie.

Als je de online training volledig hebt gevolgd, meld je je aan voor de praktijk- (operationele vaardigheden) en examentraining die steeds afgesloten wordt met de examens. De praktijk- en examentraining wordt gegeven op donderdag. Op vrijdag vinden dan de verschillende examens plaats. Training en examen zijn allemaal op onze vestiging Urk.

Duur
15 á 25 uur en 2 dagen training/examen
Leerweg
Cursus / training
Locatie(s)
Urk
Lesmoment
ochtend, middag, zelfstudie (e-learning)
Kosten
Scholingskosten € 450,00
Eerstvolgende startdatum
Urk online op elk moment + praktijk en examens nader te bepalen

Studielast

Studieduur15 á 25 uur online zelfstudie en 2 dagen training en examen
Lesmomentonline op elk moment, training en examen op donderdag en vrijdag

Je hebt 6 maanden toegang tot de online omgeving.

Toelating

Werk- en denkniveau nodig vergelijkbaar met mbo-niveau 2. Bij voldoende deelname worden er maandelijks praktijk- en examentrainingen georganiseerd. Eerder behaalde maritieme certificaten zijn helpend, maar geven geen vrijstelling.

Examen

Als je de online training hebt doorlopen doe je, aansluitend op de eventuele praktijk- en examentraining, op onze vestiging Urk het landelijk examen van Agentschap Telecom.

Diploma

Bij een positieve beoordeling van het (praktijk)examen ontvang je het certificaat Marifonie afgegeven door het Agentschap Telecom.

Kosten

Scholingskosten€ 450,00
Lesmateriaalinclusief
Examenkosteninclusief
Prijs (bij betaling 1x)€ 450,00
BTWexclusief

De genoemde bedragen zijn exclusief btw. Je hebt een laptop nodig om te werken in onze digitale omgeving.

Startdata

Urk
online op elk moment + praktijk en examens nader te bepalen Inschrijven

Gerelateerde opleidingen

Contact

Pietsje

Al je vragen kun je aan ons stellen via:

Telefoon nr.

Veelgestelde vragen volwassenen

Ons onderwijs wordt zó ingericht dat de begeleiding aansluit bij je leerbehoefte. We willen een zo goed mogelijk beeld krijgen van jouw wensen en mogelijkheden. Daarom hebben wij een uitgebreide en zorgvuldige voorlichting en kennismaking. Wij zetten ruimschoots in op persoonlijke studieloopbaanbegeleiding en begeleiding bij beroepspraktijkvorming (stage). Daarnaast kan je gebruik maken van allerlei faciliteiten, zoals extra ondersteuning vanuit het taal- en rekencentrum.

Nee, ROC Friese Poort geeft geen baangarantie wanneer je je diploma hebt behaald. Na het behalen van je diploma ben je wel interessanter geworden voor de arbeidsmarkt en daarmee heb je je kans op een baan vergroot.

Open Dag voor alle opleidingen

Vrijdag 27 januari 2023
15.00 - 20.00 uur
Alle locaties

Zaterdag 28 januari 2023
09.30 - 12.30 uur
Alleen locatie Urk

Infodag voor alle opleidingen

Woensdag 15 maart 2023
16.00 - 20.00 uur
Locaties nader te bepalen

Woensdag 7 juni 2023
18.00 - 20.00 uur
Locaties nader te bepalen

Woensdag 30 augustus 2023
18.00 - 20.00 uur
Locaties nader te bepalen

Beleefdagen

Oktober 2022 - maart 2023
Alle locaties

We bereiden ons graag voor op je komst, want we vinden het belangrijk dat je de opleiding kiest die bij jou past. Daarom vragen we je om je van te voren aan te melden. Je ontvangt na aanmelding een QR-code in je mail die we scannen bij binnenkomst. Zo blijven we ook na je bezoek in contact en informeren we je over toekomstige voorlichtingen.

Aanmelden