Basic Safety Training & Fisheries (combi)

Voor volwassenen

Dit is een combinatie van de Basic Safety Training (BST) en Basic Safety Fisheries (BSF). In de BST wordt het overleven op zee op open water beoefend. Je moet veilig kunnen werken en jezelf en collega's in veiligheid kunnen brengen bij een noodgeval. Je verleent eerste hulp bij een ongeval aan boord, voert levensreddende handelingen uit conform de ABCDE-methodiek, je leert een beginnende brand aan boord te bestrijden gebruikmakende van adembescherming en je leert jezelf bij een ontruiming van het schip in veiligheid brengen. Op visserschepen worden er allerlei werktuigen en machines gebruikt om de vis aan dek te krijgen en deze vervolgens te verwerken. In de BSF leer je omgaan met alle touwen, lijnen, lieren en kabels op een vissersschip. Het vraagt om vakkundigheid èn voorzichtigheid om arbeidsongevallen en letsel te voorkomen.

Stages

Inhoud

Tijdens deze training leer je eerste hulp verlenen aan boord bij een ongeval. Je leert levensreddende handelingen uitvoeren volgens de ABCDE-methodiek. Ook leer je een beginnende brand aan boord te bestrijden, gebruikmakend van adembescherming. Daarnaast leer je jezelf bij een ontruiming van het schip in veiligheid te brengen. 

Varen onder Engelse vlag
Vaar jij op een visserijschip, dan is de training Basic Safety Fisheries een vereiste. Voor het varen op een visserijschip onder de Engelse vlag heb je ook een Safety Awareness en Risk Assessment certificaat nodig (Marine Guidance note 411 (M+F) art 2.2.).

Je krijgt de volgende Vakken

 • levensreddende handelingen (BST)
 • brandbestrijding (BST)
 • ademlucht (BST)
 • overleven op zee (BST)
 • veiligheid in de visserij (BSF)
 • vangstmethoden (BSF)
 • vismethoden (BSF)
 • vrijgeven/uitzetten van vistuig (BSF)
 • visvangst (BSF)
 • inhalen van vistuig (BSF)
 • omgaan met beschadigd vistuig (BSF)
 • onderhoud van vistuig (BSF)
 • veilig werken in het visruim (BSF)
 • veiligheidsoefeningen aan boord (BSF)

Studielast

Studieduur1 week
Leeruren41 lesuren (5 dagen), zelfstudie is afhankelijk van voorkennis
Lesmomentmaandag t/m vrijdag

Toelating

Van belang is dat je beschikt over een geldige Geneeskundige verklaring zeevaart. De training start bij voldoende deelname.

Examen

Er is geen afsluitend examen.

Diploma

Na afloop van de training krijg je het certificaat Basic Safety Koopvaardij en Basic Safety Fisheries. De trainingen voldoen aan de (inter)nationale normen voor maritieme veiligheid (SOLAS, IMO, STCW en Ministerie van Infrastructuur en Milieu).

Kosten

Scholingskosten€ 1.130,00
Lesmateriaalinclusief
Verbruiksmateriaalinclusief
Examenkosteninclusief
Prijs (bij betaling 1x)€ 1.130,00
BTWvrijgesteld

Startdata

Ervaringen van onze studenten

Vergelijkbare opleidingen

Veelgestelde vragen volwassenen

Veelgestelde vragen volwassenen

 • Als je een mbo-opleiding volgt in de Beroepsbegeleidende Leerweg (BBL), kan je werkgever in aanmerking komen voor de subsidieregeling praktijkleren. Dit is een tegemoetkoming voor werkgevers in de kosten die gemaakt worden voor de begeleiding van een student. Na afloop van de begeleiding kan je werkgever een aanvraag indienen. De voorwaarden verschillen per onderwijscategorie. Het maximale subsidiebedrag is € 2.700,00 per praktijk- of leerwerkplaats.

  Meer informatie

 • Inburgeren kan op twee manieren. De meeste inburgeraars doen het inburgeringsexamen. Als je moet inburgeren ontvang je een brief van DUO. Het staatsexamen NT2 doe je als je een beroepsopleiding wilt gaan doen of als je wilt studeren.

 • Ben je 21 jaar of ouder en wil je weer een opleiding volgen maar je hebt nog geen idee wat je wilt studeren of welk beroep bij jou past? Maak dan vrijblijvend de onderstaande interessetest, dan weet je daarna welke opleidingsrichting bij jou past.

  Over de interessetest
  De interessetest duurt ongeveer acht minuten. Nadat je de test hebt gemaakt, krijg je direct per e-mail je rapportage. In de rapportage staan jouw favoriete beroepssectoren waarna je via een link direct kunt bekijken welk scholingsaanbod ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen jou kan bieden in deze sector.
  Maak de interessetest.

  Capaciteitentest
  Misschien komen je interesses niet helemaal overeen met je capaciteiten / niveau. Je interesses kunnen bijvoorbeeld liggen bij verkopen of techniek, terwijl je denkt dat je er eigenlijk helemaal niet zo goed in bent. De keuze voor een opleiding of beroep kun je daarom niet enkel op je interesses baseren. Ook je capaciteiten zijn belangrijk bij het maken van een opleidingskeuze. Een capaciteitentest is dan ook een goede aanvulling op je interessetest bij het kiezen van een opleiding of beroep.

 • Het mbo biedt steeds meer ruimte voor maatwerk. Onderwijsinstellingen reiken een diploma uit aan studenten die aan alle eisen van een mbo-opleiding voldoen. Maar het mbo kent sinds kort ook andere bewijsstukken. Zo kunnen onderwijsinstellingen, aan studenten die een mbo-opleiding zonder diploma verlaten, een mbo-certificaat verstrekken. Of een mbo-verklaring (waarin een praktijkverklaring opgenomen kan zijn).

Contact

Pietsje

Al je vragen kun je aan ons stellen via:

Telefoon nr.