Basic Safety Training

Voor volwassenen

Overleven op zee en veilig werken aan dek zijn onmisbare onderdelen van maritieme veiligheid. Het overleven op zee wordt in deze praktijkgerichte Basic Safety Training (BST), ook wel Basisveiligheidstraining (BVT) genoemd, op open water beoefend. Je moet veilig kunnen werken en jezelf en collega's in veiligheid kunnen brengen bij een noodgeval.

Stages

Inhoud

Tijdens deze training leer je eerste hulp verlenen aan boord bij een ongeval. Je leert levensreddende handelingen uitvoeren volgens de ABCDE-methodiek. Ook leer je een beginnende brand aan boord te bestrijden, gebruikmakend van adembescherming. Daarnaast leer je jezelf bij een ontruiming van het schip in veiligheid te brengen.

Varen onder Engelse vlag
Vaar jij op een visserijschip, dan is de aanvullende training Basic Safety Fisheries een vereiste. Voor het varen op een visserijschip onder de Engelse vlag heb je ook een Safety Awareness en Risk Assessment certificaat nodig (Marine Guidance note 411 (M+F) art 2.2.).

Je krijgt de volgende Vakken

 • levensreddende handelingen
 • brandbestrijding
 • ademlucht
 • overleven op zee

Studielast

Studieduur4 dagen
Leeruren32 lesuren (4 dagen), zelfstudie is afhankelijk van voorkennis
Lesmomentmaandag t/m donderdag van 10.30 - 19.00 uur

Toelating

Van belang is dat je beschikt over een geldige Geneeskundige verklaring zeevaart. De training start bij voldoende deelname.

Examen

De training wordt afgesloten met een praktijktoets.

Diploma

Na afloop van de training krijg je het certificaat Basic Safety Koopvaardij. De training voldoet aan de (inter)nationale normen voor maritieme veiligheid (SOLAS, IMO, STCW en Ministerie van Infrastructuur en Milieu).

Kosten

Scholingskosten€ 975,00
Lesmateriaalinclusief
Verbruiksmateriaalinclusief
Examenkosteninclusief
Prijs (bij betaling 1x)€ 975,00
BTWvrijgesteld

Startdata

Ervaringen van onze studenten

Vergelijkbare opleidingen

Veelgestelde vragen volwassenen

Veelgestelde vragen volwassenen

 • ROC Friese Poort is in bezit van het Keurmerk Blik op Werk. Inburgeraars die bij ons een inburgeringscursus volgen, komen dankzij dit keurmerk in aanmerking voor een lening van Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO).

  keurmerk Blik op Werk

 • Het erkende VCA-diploma/certificaat, is tien jaar geldig (onder voorbehoud van aanpassingen in de wet- & regelgeving). Daarna moet opnieuw examen worden gedaan.

 • Als je een mbo-opleiding volgt in de Beroepsbegeleidende Leerweg (BBL), kan je werkgever in aanmerking komen voor de subsidieregeling praktijkleren. Dit is een tegemoetkoming voor werkgevers in de kosten die gemaakt worden voor de begeleiding van een student. Na afloop van de begeleiding kan je werkgever een aanvraag indienen. De voorwaarden verschillen per onderwijscategorie. Het maximale subsidiebedrag is € 2.700,00 per praktijk- of leerwerkplaats.

  Meer informatie

 • Inburgeren kan op twee manieren. De meeste inburgeraars doen het inburgeringsexamen. Als je moet inburgeren ontvang je een brief van DUO. Het staatsexamen NT2 doe je als je een beroepsopleiding wilt gaan doen of als je wilt studeren.

Contact

Pietsje

Al je vragen kun je aan ons stellen via:

Telefoon nr.