Maritiem

Marcom A

Voor volwassenen

Marcom A is het algemene certificaat voor Maritieme Radiocommunicatie. Afhankelijk van de communicatie-apparatuur waarmee het schip is uitgerust dien je in het bezit te zijn van een certificaat afgegeven door het Agentschap Telecom.

Stages

Maritiem

Inhoud

Het programma van de cursus behandelt de maritieme radiocommunicatie apparatuur voorgeschreven volgens het Global Maritime Distress and Safety System varend in de zeegebieden A1 t/m A4 zoals: VHF, MF, Sart, Navtex, portofoon, satelliet communicatie apparatuur satcom A,B,C. Voor het maken van de vereiste radioverbindingen volgens de procedure in geval van nautisch, openbaar, nood – spoed – en veiligheidsverkeer wordt gebruik gemaakt van werkende radioapparatuur en/of interactieve simulatie.

Studielast

Studieduur5 dagen
Leeruren40 lesuren (5 dagen) en circa 10 uur zelfstudie
Lesmomentmaandag t/m vrijdag van 8.00 uur tot 17.00 uur

Toelating

Er zijn geen specifieke toelatingseisen van toepassing. De cursus start bij voldoende deelname.

Examen

Het examen bestaat uit de onderdelen: voorschriften / procedures / techniek, Engels en (praktijk) operationele vaardigheden. Examinering vindt plaats door Agentschap Telecom. Het examen wordt vooraf aangevraagd door ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen en vindt plaats op vrijdagmiddag op Urk.

Diploma

Bij een positieve beoordeling van de eindtoetsen en een positieve beoordeling van de praktijkoefeningen wordt een certificaat Marcom A afgegeven door het Agentschap Telecom.

Kosten

Scholingskosten€ 995,00
Lesmateriaalinclusief
Examenkosteninclusief
Totaalprijs (bij betaling ineens)€ 995,00
BTWexclusief

Startdata

Urk week 4 2020
Urk week 9 2020
Urk week 13 2020

Vergelijkbare opleidingen

Veelgestelde vragen volwassenen

Veelgestelde vragen volwassenen

  • Ja, de meeste volwassenenopleidingen kun je in termijnen betalen, wanneer een opleiding langer duurt dan 3 maanden en boven de € 200 is. Bij de betreffende opleidingsinformatie staat aangegeven of je in termijnen kunt betalen. Hou er rekening mee dat er bij betaling in termijnen een termijntoeslag in rekening wordt gebracht (€ 8,80 per termijn).

Contact

Pietsje

Al je vragen kun je aan ons stellen via:

Telefoon
058-233 99 66