Logistiek teamleider MBO 3 BBL

Voor Defensiemedewerkers
Logistiek teamleider MBO 3 BBL
Crebo 25372

Ben jij goed in organiseren en wil je graag leidinggeven in het magazijn? Dan is deze opleiding echt iets voor jou.

Duur i Tijdens het intakegesprek wordt een inschatting en advies over jouw individuele opleidingsduur gegeven. Versnelling kan op basis van relevante werkervaring, vooropleiding en beschikbare tijd.
2 jaar
Niveau
3
Locatie(s)
Garderen, Kootkazerne
Lesmoment
ochtend middag
Kosten
Scholingskosten € 1.811,00
Startdata
maart 2020

Je bent te vinden in het magazijn en op kantoor. In het magazijn geef je leiding aan de medewerkers die de goederen ontvangen, opslaan, verzamelen en verzendklaar maken. Op kantoor maak je de planning voor je medewerkers en bepaal je welke werkzaamheden voorrang hebben. In nauw overleg met je leidinggevende of het management zorg je ervoor dat de medewerkers en het materieel zo goed mogelijk ingezet worden. Je zorgt ervoor dat de juiste producten op de juiste tijd en plaats zijn tegen de laagste kosten.

Deze opleiding is alleen voor Defensiemedewerkers.

Stages

Inhoud

Tijdens de opleiding leer je plannen, organiseren, prioriteiten stellen, coördineren en leidinggeven in de logistiek. De opleiding bestaat uit de volgende lesweek onderdelen:

  • ontvangst en opslag
  • verzamelen en verzenden
  • voorraadbeheer
  • logistieke kwaliteitsprocessen
  • leidinggeven en personeel
  • werkstuk
  • keuzedelen (bijvoorbeeld: innovatie, digitale vaardigheden of droning)
  • generieke vakken (Nederlands, Engels, rekenen en Loopbaan & burgerschap)

Studielast

Studieduur 12 á 14 lesweken in 2 jaar
Leeruren 6 uren les per dag en 5 uur zelfstudie per week
Stage/werk 650 uur per opleidingsjaar
Lesmoment maandag t/m vrijdag van 09.00 - 16.00 uur

Je volgt 6 á 7 lesweken per jaar, dit is inclusief generieke vakken. De lesweken worden op meerdere momenten per jaar aangeboden. Valt een lesweek samen met bijvoorbeeld een oefening? Dit betekent dat je de lesweek op een ander moment kunt volgen.
Je gaat naar school en je doet werkervaring op bij een erkend leerbedrijf. Afhankelijk van je werkervaring en vooropleiding kun je in aanmerking komen voor een aangepast programma waardoor je sneller je diploma kunt behalen. Dit wordt tijdens het vrijblijvende en gratis intakegesprek met je besproken. Meer informatie over het (verschil in) aantal lesdagen en werkuren/stage per leerweg.

Toelating

Minimaal diploma lbo, vbo, vmbo, mavo kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg of een gelijkwaardig diploma, een overgangsbewijs naar 4 havo of een mbo-diploma niveau 2. Heb je geen toereikende vooropleiding, dan adviseren we je tijdens het intakegesprek over je mogelijkheden.

Examen

Je maakt verschillende examens in zowel theorie als praktijk. Daarnaast maak je de (landelijke) examens taal en rekenen en voldoe je aan de inspanningsverplichting voor het onderdeel loopbaan en burgerschap.

Stage / werkplek

Je zorgt zelf voor een erkende stage of werkplek om werkervaring (Beroepspraktijkvorming) op te doen. Als je al een werkgever hebt, zijn daar soms mogelijkheden. Informeer hiernaar tijdens het intakegesprek.

Diploma

Als je alle onderdelen goed hebt doorlopen en voldoet aan alle exameneisen, ontvang je het mbo-diploma Logistiek teamleider op niveau 3.

Werken

Je kunt werken in alle branches van de handel- en transportsector, bijvoorbeeld bij groothandelsbedrijven, transportbedrijven, distributiecentra of productiebedrijven binnen en/of buiten Defensie. Op www.kansopwerk.nl vind je de kans op werk per opleiding.

Kosten

  BBL
Scholingskosten € 1.811,00
Lesmateriaal inclusief
Totaalprijs (bij betaling ineens) € 1.811,00
BTW vrijgesteld
BBL

De scholingskosten betreffen een richtprijs per opleidingsjaar. Het lesmateriaal is bij de totaalprijs inbegrepen.

Meer over kosten in het mbo

Startdata

BBL

Ervaringen van onze studenten

Contact

Pietsje

Al je vragen kun je aan ons stellen via:

Telefoon nr.
058-233 99 66