Vormgeving student computer

Signspecialist MBO 4

Voor volwassenen
Signspecialist MBO 4
Crebo 25215

Lijkt het jou leuk om signs te ontwerpen en projecten te begeleiden? En daarbij de technische specialist te zijn? Dan is deze opleiding echt iets voor jou.

Duur i Tijdens het intakegesprek wordt een inschatting en advies over jouw individuele opleidingsduur gegeven. Versnelling kan op basis van relevante werkervaring, vooropleiding en beschikbare tijd.
3 jaar
Niveau
4
Locatie(s)
Drachten Leeuwarden
Lesmoment
ochtend middag
Kosten
Scholingskosten € 950,00
Startdata
Drachten nader te bepalen

Als signspecialist ontwerp je reclame-uitingen zoals billboards langs de snelweg, autobelettering of lichtreclame. Je werkt met ontwerpprogramma's, zoals Photoshop en Illustrator. Je hebt regelmatig contact met de opdrachtgever en je presenteert je ontwerpen aan de opdrachtgever. Na akkoord van de opdrachtgever worden de producten gemaakt met een printer, een snijplotter, een hittepers of een graveermachine.

Stages

Vormgeving student computer

Inhoud

Tijdens de opleiding leer je concepten bedenken en deze omzetten naar ideeën. Belangrijk hierin is het luisteren naar de klant en daar op inspelen. Je leert de concepten om te zetten naar signs. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een belettering/bestikkering, autobelettering of reclameborden. Daarnaast krijg je een flinke dosis ondernemerschap en zelfstandigheid mee.

Je krijgt de volgende Vakken

  • materiaalleer
  • concepting
  • pakkettraining (CS)
  • Nederlands
  • Engels
  • Loopbaan en burgerschap
  • rekenen
  • keuzedeel

Studielast

Studieduur3 jaar
Leeruren6 lesuren (1 dag) en circa 9 uur zelfstudie per week
Stage/werkcirca 15-19 uur per week (610 uur per jaar)
Lesmomentvrijdag van 8.30 - 17.00 uur, schoolvakanties vrij

Je gaat naar school en je doet werkervaring op bij een erkend leerbedrijf. Afhankelijk van je werkervaring en vooropleiding kun je in aanmerking komen voor een aangepast programma waardoor je sneller je diploma kunt behalen. Dit wordt tijdens het vrijblijvende en gratis intakegesprek met je besproken. Meer informatie over het (verschil in) aantal lesdagen en werkuren/stage per leerweg.

Toelating

Minimaal diploma lbo, vbo, vmbo, mavo kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg of een gelijkwaardig diploma, een overgangsbewijs naar 4 havo of een mbo-diploma niveau 2. Soms wordt een instaptoets afgenomen om te bepalen of je voldoende kennis hebt van Nederlands, Engels en rekenen. Heb je geen toereikende vooropleiding, dan adviseren we je tijdens het intakegesprek over je mogelijkheden. De opleiding start bij voldoende deelname. De inschrijving sluit 14 dagen voor de startdatum.

Examen

Je maakt verschillende examens in zowel theorie als praktijk. Daarnaast maak je de (landelijke) examens taal en rekenen en voldoe je aan de inspanningsverplichting voor het onderdeel loopbaan en burgerschap.

Stage student met begeleider

Stage / werkplek

Je zorgt zelf voor een erkende stage of werkplek om werkervaring (Beroepspraktijkvorming) op te doen. Als je al een werkgever hebt, zijn daar soms mogelijkheden.

Diploma

Als je alle onderdelen goed hebt doorlopen en voldoet aan alle exameneisen, ontvang je het mbo-diploma Signmaking op niveau 4.

Werken

Signmakers werken voor alle bedrijfstakken en instellingen. Meestal hebben zij een eigen bedrijf, maar er zijn ook grote bedrijven met een eigen signafdeling zoals een warenhuis of de Nederlandse Spoorwegen. Je kunt ook aan de slag bij gespecialiseerde sign- of graveerbedrijven. Op www.kansopwerk.nl vind je de kans op werk per opleiding.

Doorleren

Met een niveau 4 diploma kun je doorstromen naar het hbo. Denk hierbij aan de opleiding Communicatie & Multimedia Design of Media Management.

Kosten

 BBL
Scholingskosten€ 950,00
Lesmateriaalexclusief
Verbruiksmateriaalinclusief
Examenkosteninclusief
Totaalprijs (bij betaling ineens)€ 950,00
BTWvrijgesteld
Bijkomende kostencirca € 250,00
BBL

De scholingskosten betreffen een richtprijs per opleidingsjaar. Je kunt in termijnen betalen. Bijkomende kosten zijn niet bij de totaalprijs inbegrepen. Dit betreffen kosten voor het lesmateriaal, zoals boeken en licenties, dat je dient aan te schaffen. 

Meer over kosten in het mbo

Startdata

BBL Drachten nader te bepalen

Ervaringen van onze studenten

Vergelijkbare opleidingen

Contact

Pietsje

Al je vragen kun je aan ons stellen via:

Telefoon nr.
058-233 99 66