IT, Media en Games

Allround medewerker IT systems and devices MBO 3

Voor volwassenen
Allround medewerker IT systems and devices MBO 3
Crebo 25605

Wil jij er voor zorgen dat alle medewerkers binnen een bedrijf goed met ICT-systemen kunnen blijven werken? Dan is deze opleiding echt iets voor jou.

Duur i Tijdens het intakegesprek wordt een inschatting en advies over jouw individuele opleidingsduur gegeven. Versnelling kan op basis van relevante werkervaring, vooropleiding en beschikbare tijd.
2 jaar
Niveau
3
Locatie(s)
Drachten
Lesmoment
ochtend middag
Kosten
Scholingskosten € 950,00
Startdata
Drachten nader te bepalen
Duur i Tijdens het intakegesprek wordt een inschatting en advies over jouw individuele opleidingsduur gegeven. Versnelling kan op basis van relevante werkervaring, vooropleiding en beschikbare tijd.
2 jaar
Niveau
3
Locatie(s)
Drachten
Lesmoment
ochtend middag
Kosten
Scholingskosten € 1.168,00
Startdata
Drachten nader te bepalen

Als Medewerker Beheer ICT heb je een verantwoordelijke baan. Je zorgt er voor dat alle medewerkers in een bedrijf goed met de ICT-systemen (hardware, software, computernetwerken) kunnen blijven werken. Je beheert de ICT-systemen in het bedrijf, past ze aan, zorgt voor een goede beveiliging en ondersteunt de gebruikers. Daarvoor onderhoud je zowel intern als extern contacten; intern met de gebruikers, leidinggevenden en ICT-specialisten, extern met leveranciers. Je werkt o.a. bij de servicedesk en je krijgt daar incidentmeldingen (storingen) binnen. Deze incidentmeldingen registreer je en handel je op afstand af of ter plekke bij de gebruiker. Je geeft mondelinge en schriftelijke instructie aan gebruikers en zorgt er voor dat gebruikershandleidingen up-to-date zijn. Daarnaast zijn je werkzaamheden het onderhouden, repareren, beveiligen, vervangen of vernieuwen van hardware, software en computernetwerken, zodat deze betrouwbaar en up-to-date zijn. De ontwikkelingen in het vak gaan snel, dus je bent altijd op de hoogte van de laatste trends binnen de ICT.

Stages

IT, Media en Games

Inhoud

De opleiding is modulair opgezet, gericht op zelfstudie en bestaat onder andere uit vaktechnische modules en workshops.

Je krijgt de volgende Vakken

  • Office-vaardigheden
  • basiskennis hardware, software en computernetwerken
  • basiskennis netwerk- en besturingssystemen
  • security
  • servicemanagement
  • Nederlands
  • Engels
  • Loopbaan en burgerschap
  • rekenen
  • keuzedeel

Studielast

 mbo werken-leren (BBL)mbo dagopleiding (BOL)
Studieduur2 jaar2 jaar
Leeruren8 lesuren (1 dag) en circa 8 tot 12 uur zelfstudie per week16 lesuren (2 dagen) en circa 8 uur zelfstudie per week
Stage/werkcirca 16 uur per week (640 uur per jaar)circa 22 uur per week (880 uur per jaar)
Lesmomentvrijdag van 8.30 uur tot 16.00 uur, schoolvakanties vrijdonderdag en vrijdag van 8.30 uur tot 16.00 uur of 17.00 uur, schoolvakanties vrij

Je gaat naar school en je doet werkervaring op bij een erkend leerbedrijf. Afhankelijk van je werkervaring en vooropleiding kun je in aanmerking komen voor een aangepast programma waardoor je sneller je diploma kunt behalen. Dit wordt tijdens het vrijblijvende en gratis intakegesprek met je besproken. Meer informatie over het (verschil in) aantal lesdagen en werkuren/stage per leerweg.

Toelating

Minimaal diploma lbo, vbo, vmbo, mavo kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg of een gelijkwaardig diploma, een overgangsbewijs naar 4 havo of een mbo-diploma niveau 2. Soms wordt een instaptoets afgenomen om te bepalen of je voldoende kennis hebt van Nederlands, Engels en rekenen. Heb je geen toereikende vooropleiding, dan adviseren we je tijdens het intakegesprek over je mogelijkheden. De opleiding start bij voldoende deelname.

Examen

Je maakt verschillende examens in zowel theorie als praktijk. Daarnaast maak je de (landelijke) examens taal en rekenen en voldoe je aan de inspanningsverplichting voor het onderdeel loopbaan en burgerschap.

IT, Media en Games

Stage / werkplek

Je zorgt zelf voor een erkende stage of werkplek om werkervaring (Beroepspraktijkvorming) op te doen. Als je al een werkgever hebt, zijn daar soms mogelijkheden.

Diploma

Als je alle onderdelen goed hebt doorlopen en voldoet aan alle exameneisen, ontvang je het mbo-diploma Allround medewerker IT systems and devices op niveau 3.

Werken

Je kunt werken bij ICT-dienstverleners, elektrotechnische bedrijven en installatiebedrijven of op de eigen ICT-afdeling van een organisatie. Op www.kansopwerk.nl vind je de kans op werk per opleiding.

Kosten

 BBLBOL
Scholingskosten€ 950,00€ 1.168,00
Lesmateriaalexclusiefexclusief
Examenkosteninclusiefinclusief
Totaalprijs (bij betaling ineens)€ 950,00€ 1.168,00
BTWvrijgesteldvrijgesteld
Bijkomende kostencirca € 750,00circa € 750,00
BBL

De scholingskosten betreffen een richtprijs per opleidingsjaar. Na het intakegesprek ontvang je een offerte. Bijkomende kosten zijn niet bij de totaalprijs inbegrepen. Dit betreffen kosten voor het lesmateriaal, zoals boeken, dat je dient aan te schaffen.

BOL

De scholingskosten betreffen het jaarlijkse lesgeld dat je voor een mbo-opleiding moet betalen aan DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs) als je op 1 augustus 18 jaar of ouder bent. Bijkomende kosten zijn niet bij de totaalprijs inbegrepen. Dit betreffen kosten voor het lesmateriaal, zoals boeken, dat je dient aan te schaffen. Tevens kan een bijdrage worden gevraagd voor bijvoorbeeld een excursie of een werkweek.

Meer over kosten in het mbo

Startdata

BBL Drachten nader te bepalen
BOL Drachten nader te bepalen

Ervaringen van onze studenten

Vergelijkbare opleidingen

Contact

Pietsje

Al je vragen kun je aan ons stellen via:

Telefoon nr.
058-233 99 66