Drones

Voor volwassenen

Om veilig en verantwoord te mogen vliegen met je drone is een ROC-Light vergunning verplicht. Na het behalen van je kenniscertificaat mag je bedrijfsmatig of commercieel vliegen met een Drone in Nederland.

Stages

Inhoud

De cursussen worden gegeven door bevoegde, gecertificeerde dronepiloten van ROC Friese Poort in samenwerking met de professionals van Dutch Drone Academy en EuroUSC Benelux.

Drones ROC-Light Basis: Je leert de wettelijk verplichte kennis van onder andere meteorologie, luchtvaartwetgeving, vliegprestaties, planning, navigatie en menselijke factoren. Het theoriecertificaat wordt geaccepteerd door de IL&T (Inspectiedienst Leefomgeving & Transport) bij de ROC-Light vergunningsaanvraag. Slaag je voor je vliegvaardigheidstoets dan krijg je een certificaat waarmee je direct dekking krijgt bij een van de grootste drone-verzekeraars van ons land, waarbij je niet hoeft aan te tonen dat je de gebruikelijke 20 uur vliegervaring hebt.

Drone photo & cinema PRO: Je vergaart diepgaande kennis over de verschillende drone-wetgevingen (hobbyist, ROC-Light en ROC.RPA-L), professionele vluchtvoorbereiding en operationele procedures omtrent vliegen in de praktijk met een drone. Daarnaast ga je oefenen op een drone-simulator, vliegen met kleine én grotere drones en gaan we dieper in op dronecamera-instellingen, verschillende vluchtmodi en handige app’s voor je drone.

Studielast

 Drones ROC-Light basisDrone photo & cinema PRO
Studieduur2 dagen1 dag
Leeruren7 lesuren (2 dagen) en circa 4 uur zelfstudie7 lesuren
Lesmomentnader te bepalennader te bepalen

 

Toelating

Er zijn geen specifieke toelatingseisen van toepassing. De cursussen starten bij voldoende deelname.

Examen

Het ROC-Light examen wordt afgenomen door EuroUSC Benelux op de schoollocatie of in Hoofddorp. Dit examen dien je zelf te boeken via Dutch Drone Academy. De cursus Drone photo & cinema PRO heeft geen afsluitend examen.

Diploma

Drones ROC-Light basis: Indien je slaagt ontvang je jouw ROC-Light theorie kennisbewijs van EuroUSC. Deze is nodig voor de aanvraag van de ROC-Light vergunning bij de IL&T. Een vliegvaardigheid toetsingscertificaat van de Dutch Drone Academy, voor verzekeraar. Daarnaast ontvang je een set professionele checklists en concept algemene voorwaarden voor een drone operator.

Drone photo & cinema PRO: Na afloop van de workshop ontvang je een bewijs van deelname van ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen.

Kosten

ScholingskostenAfhankelijk van keuze
Totaalprijs (bij betaling ineens)Afhankelijk van keuze
BTWvrijgesteld

Startdata

Ervaringen van onze studenten

Veelgestelde vragen volwassenen

Veelgestelde vragen volwassenen

  • Ons onderwijs wordt zó ingericht dat de begeleiding aansluit bij je leerbehoefte. We willen een zo goed mogelijk beeld krijgen van jouw wensen en mogelijkheden. Daarom hebben wij een uitgebreide en zorgvuldige voorlichting en intake. Wij zetten ruimschoots in op persoonlijke studieloopbaanbegeleiding en begeleiding bij beroepspraktijkvorming (stage). Daarnaast kan je gebruik maken van allerlei faciliteiten, zoals extra ondersteuning vanuit het taal- en rekencentrum.

Contact

Pietsje

Al je vragen kun je aan ons stellen via:
(bereikbaarheid in de zomervakantie)

Telefoon nr.
058-233 99 66