Student met begeleider

Allround signmaker MBO 3

Voor volwassenen
Allround signmaker MBO 3
Crebo 25213

Ben jij creatief en lijkt het jou leuk om signs te ontwerpen en projecten te begeleiden? Dan is deze opleiding echt iets voor jou.

Duur i Tijdens het intakegesprek wordt een inschatting en advies over jouw individuele opleidingsduur gegeven. Versnelling kan op basis van relevante werkervaring, vooropleiding en beschikbare tijd.
2 jaar
Niveau
3
Locatie(s)
Drachten Leeuwarden
Lesmoment
ochtend middag
Kosten
Scholingskosten € 950,00
Startdata
nader te bepalen

Als signmaker ben je bezig met reclame-uitingen zoals billboards langs de snelweg, een bus met grote kleurenprints, een lichtreclame of een bord dat je de weg wijst op het vliegveld of een treinstation. Je maakt je ontwerpen op de computer. Daarna worden de producten gemaakt met een printer, een snijplotter, een hittepers of een graveermachine. Je zorgt ook voor de montage van het product. Soms heb je een vergunning nodig van de gemeente, bijvoorbeeld voor een reclamebord bij een winkel.

Stages

Inhoud

Je leert concepten bedenken en deze omzetten naar ideeën. Belangrijk hierin is het luisteren naar de klant en daarop inspelen. Je leert de concepten om te zetten naar signs. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een belettering/bestikkering, carwrapping of reclameborden. Daarnaast krijg je een flinke dosis ondernemerschap en zelfstandigheid mee.

Je krijgt de volgende Vakken

  • materiaalleer
  • concepting
  • pakkettraining (CS)
  • Nederlands
  • Engels
  • Loopbaan en burgerschap
  • rekenen
  • keuzedeel

Studielast

Studieduur 2 jaar
Leeruren 6 lesuren (1 dag) en circa 9 uur zelfstudie per week
Stage/werk circa 15-19 uur per week (610 uur per jaar)
Lesmoment vrijdag van 8.30 - 17.00 uur, schoolvakanties vrij

Je gaat naar school en je doet werkervaring op bij een erkend leerbedrijf. Afhankelijk van je werkervaring en vooropleiding kun je in aanmerking komen voor een aangepast programma waardoor je sneller je diploma kunt behalen. Dit wordt tijdens het vrijblijvende en gratis intakegesprek met je besproken. Meer informatie over het (verschil in) aantal lesdagen en werkuren/stage per leerweg.

Toelating

Minimaal diploma lbo, vbo, vmbo, mavo kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg of een gelijkwaardig diploma, een overgangsbewijs naar 4 havo of een mbo-diploma niveau 2. Soms wordt een instaptoets afgenomen om te bepalen of je voldoende kennis hebt van Nederlands, Engels en rekenen. Heb je geen toereikende vooropleiding, dan adviseren we je tijdens het intakegesprek over je mogelijkheden. De opleiding start bij voldoende deelname. De inschrijving sluit 14 dagen voor de startdatum.

Examen

Je maakt verschillende examens in zowel theorie als praktijk. Daarnaast maak je de (landelijke) examens taal en rekenen en voldoe je aan de inspanningsverplichting voor het onderdeel loopbaan en burgerschap.

Stage / werkplek

Je zorgt zelf voor een erkende stage of werkplek om werkervaring (Beroepspraktijkvorming) op te doen. Als je al een werkgever hebt, zijn daar soms mogelijkheden.

Diploma

Als je alle onderdelen goed hebt doorlopen en voldoet aan alle exameneisen, ontvang je het mbo-diploma Allround Signmaker op niveau 3.

Werken

Signmakers werken voor alle bedrijfstakken en instellingen. Meestal hebben zij een eigen bedrijf, maar er zijn ook grote bedrijven met een eigen signafdeling zoals een warenhuis of de Nederlandse Spoorwegen. Op www.kansopwerk.nl vind je de kans op werk per opleiding.

Kosten

  BBL
Scholingskosten € 950,00
Lesmateriaal exclusief
Verbruiksmateriaal inclusief
Examenkosten inclusief
Totaalprijs (bij betaling ineens) € 950,00
BTW vrijgesteld
Bijkomende kosten circa € 250,00
BBL

De scholingskosten betreffen een richtprijs per opleidingsjaar. Je kunt in termijnen betalen. Bijkomende kosten zijn niet bij de totaalprijs inbegrepen. Dit betreffen kosten voor het lesmateriaal, zoals boeken en licenties, dat je dient aan te schaffen. 

Meer over kosten in het mbo

Startdata

BBL

Ervaringen van onze studenten

Vergelijkbare opleidingen

Contact

Pietsje

Al je vragen kun je aan ons stellen via:

Telefoon nr.
058-233 99 66