Vormgeving student computer

Allround mediamaker (DTP) MBO 3

Voor volwassenen
Allround mediamaker (DTP) MBO 3
Crebo 25197

Ben jij creatief, lijkt het je leuk om flyers of logo's te ontwerpen en deze te presenteren aan de klant? Dan is deze opleiding echt iets voor jou.

Duur i Tijdens het intakegesprek wordt een inschatting en advies over jouw individuele opleidingsduur gegeven. Versnelling kan op basis van relevante werkervaring, vooropleiding en beschikbare tijd.
2 jaar
Niveau
3
Locatie(s)
Drachten Leeuwarden
Lesmoment
ochtend middag
Kosten
Scholingskosten € 950,00
Startdata
nader te bepalen

Je werkt aan de opmaak van grafische en interactieve media-uitingen. Je voert de ideeën van een vormgever uit. Je werkt met verschillende opmaakprogramma's om een mooie lay-out van tekst, foto's en illustraties te maken. Uiteindelijk lever je een bestand op dat voldoet aan alle (technische) specificaties zodat dit gedrukt of online gepubliceerd kan worden. Je verzorgt de opmaak van media-uitingen voor de klant. Denk hierbij aan advertenties, folders, flyers, posters, logo's en websites. Je maakt pagina's op in het gewenste formaat, in de juiste kleur en het juiste lettertype.

Stages

Inhoud

Tijdens de opleiding leer je gevoel te krijgen voor vormgeving en opmaak. Je leert overweg te kunnen met de computer en de verschillende opmaakprogramma's. Je krijgt inzicht in het grafische- en mediaproductieproces. Je leert de kwaliteit te bewaken van je werk en houdt het budget en de planning goed in de gaten. Je leert zelfstandig werken, maar ook goed overleggen met je opdrachtgever.

Je krijgt de volgende Vakken

  • materiaalleer
  • concepting
  • pakkettraining (CS)
  • Nederlands
  • Engels
  • Loopbaan en burgerschap
  • rekenen
  • keuzedeel

Studielast

Studieduur 2 jaar
Leeruren 6 lesuren (1 dag) en circa 9 uur zelfstudie per week
Stage/werk circa 15-19 uur per week (610 uur per jaar)
Lesmoment vrijdag van 8.30 - 17.00 uur, schoolvakanties vrij

Je gaat naar school en je doet werkervaring op bij een erkend leerbedrijf. Afhankelijk van je werkervaring en vooropleiding kun je in aanmerking komen voor een aangepast programma waardoor je sneller je diploma kunt behalen. Dit wordt tijdens het vrijblijvende en gratis intakegesprek met je besproken. Meer informatie over het (verschil in) aantal lesdagen en werkuren/stage per leerweg.

Toelating

Minimaal diploma lbo, vbo, vmbo, mavo kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg of een gelijkwaardig diploma, een overgangsbewijs naar 4 havo of een mbo-diploma niveau 2. Soms wordt een instaptoets afgenomen om te bepalen of je voldoende kennis hebt van Nederlands, Engels en rekenen. Heb je geen toereikende vooropleiding, dan adviseren we je tijdens het intakegesprek over je mogelijkheden. De opleiding start bij voldoende deelname.

Examen

Je maakt verschillende examens in zowel theorie als praktijk. Daarnaast maak je de (landelijke) examens taal en rekenen en voldoe je aan de inspanningsverplichting voor het onderdeel loopbaan en burgerschap.

Stage / werkplek

Je zorgt zelf voor een erkende stage of werkplek om werkervaring (Beroepspraktijkvorming) op te doen. Als je al een werkgever hebt, zijn daar soms mogelijkheden.

Diploma

Als je alle onderdelen goed hebt doorlopen en voldoet aan alle exameneisen, ontvang je het mbo-diploma Allround mediamaker op niveau 3.

Werken

Als allround DTP-er (DeskTopPublisher) werk je meestal bij een reclame-, communicatie- of ontwerpbureau, multimediabedrijf, drukkerij, uitgeverij of een ander bedrijf met een eigen DTP-afdeling. Op www.kansopwerk.nl vind je de kans op werk per opleiding.

Kosten

  BBL
Scholingskosten € 950,00
Lesmateriaal exclusief
Verbruiksmateriaal inclusief
Examenkosten inclusief
Totaalprijs (bij betaling ineens) € 950,00
BTW vrijgesteld
Bijkomende kosten circa € 250,00
BBL

De scholingskosten betreffen een richtprijs per opleidingsjaar. Je kunt in termijnen betalen. Bijkomende kosten zijn niet bij de totaalprijs inbegrepen. Dit betreffen kosten voor het lesmateriaal, zoals boeken en licenties, dat je dient aan te schaffen. 

Meer over kosten in het mbo

Startdata

BBL

Ervaringen van onze studenten

Vergelijkbare opleidingen

Contact

Pietsje

Al je vragen kun je aan ons stellen via:

Telefoon nr.
058-233 99 66