Techniek

International Welding Technologist (IWT)

Voor volwassenen
International Welding Technologist (IWT)

Wil je alle lastechnische zaken in het bedrijf coördineren en je leidinggevende adviseren over opleidingen, investeringen, voorschriften en bedrijfstechnische zaken? Dan is deze opleiding echt iets voor jou.

Duur
2 jaar
Leerweg
Branche erkende opleiding
Locatie(s)
Drachten
Kosten
Scholingskosten € 2.000,00
Startdata
Drachten nader te bepalen

Als International Welding Technologist (IWT) coördineer je alle lastechnische zaken in het bedrijf. Je bereidt de zaken voor, bent verantwoordelijk voor de uitvoering, de kwaliteit, het laswerk en de lassers. Hoe deze functie er precies uitziet is afhankelijk van de grootte en het soort bedrijf. In de meeste gevallen is het een deeltijdfunctie die je combineert met een andere functie, bijvoorbeeld productieleider of voorman lasser. De opleiding heeft als doel om de normen en regelgeving, zoals de NEN-EN-ISO 9606-1 en 9606-2, goed te kunnen interpreteren. De opleiding is bestemd voor werknemers van bedrijven die de functie al uitoefenen of willen gaan uitoefenen en om zichzelf bij te scholen de opleiding geheel of gedeeltelijk willen volgen.

Stages

Techniek

Inhoud

Tijdens de opleiding ga je aan de slag met de theorie en de praktijk. In het theoretische gedeelte verdiep je je onder andere in processen en apparatuur, materialen en constructies en fabricage en toepassingen. Het praktijkgedeelte bestaat uit demonstraties van diverse lasprocessen en excursies. 

Je krijgt de volgende Vakken

  • lasprocessen en lasapparatuur
  • materiaalgedrag tijdens het lassen
  • constructie en ontwerp
  • fabricage en toepassingen

Studielast

Studieduur2 jaar
Leeruren5 lesuren (1 dag) en circa 10 uur zelfstudie per week
Lesmomentafhankelijk van startmoment, schoolvakanties vrij

Afhankelijk van je werkervaring en vooropleiding kun je in aanmerking komen voor een aangepast programma waardoor je sneller je diploma kunt behalen. Dit wordt tijdens het vrijblijvende en gratis intakegesprek met je besproken. Je aanvraag voor vrijstelling van een van de vakken of delen daarvan worden ter beoordeling voorgelegd aan het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL).

Toelating

Je kunt deelnemen aan deze opleiding als je een afgeronde mbo-opleiding niveau 4 in de techniek of gelijkwaardig hebt en een diploma van de voorschakelcursus SMLT (Schakelcursus Middelbare Lastechniek) of aantoonbare ervaring in de lastechniek.

Examen

Je sluit de theorie af met een examen. Je examen wordt afgenomen en beoordeeld door het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL). ROC Friese Poort vestiging Drachten is een gemachtigde organisatie namens het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL).

Diploma

Wanneer je het examen met voldoende resultaat afrondt, ontvang je het landelijke erkende NIL-diploma Middelbaar Lastechnicus en het internationale diploma International Welding Technologist (IWT).

Werken

Na het behalen van je diploma kun je aan de slag als International Welding Technologist (IWT) en alle lastechnische zaken in een bedrijf coördineren. Op www.kansopwerk.nl vind je de kans op werk per opleiding.

Kosten

Scholingskosten€ 2.000,00
Lesmateriaalinclusief
Verbruiksmateriaalinclusief
Examenkostenexclusief
Totaalprijs (bij betaling ineens)€ 2.000,00
BTWvrijgesteld
Bijkomende kostencirca € 968,00

De scholingskosten betreffen een richtprijs per opleidingsjaar. Na het intakegesprek ontvang je een offerte. Je kunt in termijnen betalen. De kosten van het NIL examen zijn niet in de totaalprijs inbegrepen. Jij of je werkgever ontvangt hiervoor een factuur van het NIL.

Startdata

Drachten nader te bepalen

Vergelijkbare opleidingen

Veelgestelde vragen volwassenen

Veelgestelde vragen volwassenen

  • Ja, de meeste volwassenenopleidingen kun je in termijnen betalen, wanneer een opleiding langer duurt dan 3 maanden en boven de € 200 is. Bij de betreffende opleidingsinformatie staat aangegeven of je in termijnen kunt betalen. Hou er rekening mee dat er bij betaling in termijnen een termijntoeslag in rekening wordt gebracht (€ 8,80 per termijn).

Contact

Pietsje

Al je vragen kun je aan ons stellen via:

Telefoon
058-233 99 66