Nederlands gericht op het Inburgeringsexamen

Voor volwassenen
Nederlands gericht op het Inburgeringsexamen

Ben je anderstalig en beheers je de Nederlandse taal nog niet voldoende? Wil je het beter leren spreken, lezen, verstaan en schrijven? Deze cursus helpt je daarbij en bereidt je voor op het Inburgeringsexamen.

Duur i Tijdens het intakegesprek wordt een inschatting en advies over jouw individuele opleidingsduur gegeven. Versnelling kan op basis van relevante werkervaring, vooropleiding en beschikbare tijd.
gemiddeld 60 lesweken
Leerweg
Cursus / training
Locatie(s)
Emmeloord, Leeuwarden, Sneek
Lesmoment
ochtend, middag
Kosten
Scholingskosten maatwerk
Eerstvolgende startdatum
in overleg met docent Emmeloord

English version English version

Je leert de Nederlandse taal (beter) te verstaan, te spreken, te lezen en te schrijven. Daarnaast bereid je je tijdens de cursus voor op het examenonderdeel Kennis Nederlandse Maatschappij (KNM) en Oriëntatie op de Nederlandse Arbeidsmarkt (ONA). Bekijk een filmpje over het Nederlandse schoolsysteem.

Stages

Inhoud

Je krijgt in de groep les op je eigen niveau. Ook ga je thuis oefenen en studeren. Tijdens de cursus leer je de Nederlandse taal door middel van oefeningen en praktijkvoorbeelden. Met thema’s zoals het weer, vrije tijd, wonen en gezondheid oefen je vaardigheden als luisteren, spreken, lezen en schrijven. Daarnaast oefen je met grammatica, spelling en uitspraak en bereid je je voor op het examenonderdeel KMO en ONA.

Studielast

Studieduur:gemiddeld 60 lesweken
Leeruren:  7,5 - 10 lesuren (3 dagen) en circa 7 uur zelfstudie
Lesmoment:  afhankelijk van de locatie, schoolvakanties vrij

De cursus start in overleg met de docent.

Toelating

Je bent gealfabetiseerd in het Latijnse schrift.

 

Examen

Je bereidt je tijdens de cursus voor op het Inburgeringsexamen. Dit examen is niet bij de cursus inbegrepen. Meer informatie over het examen vind je op www.inburgeren.nl.

Diploma

Wanneer je de cursus met voldoende resultaat afsluit, ontvang je een certificaat van ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen.

Doorleren

Je wordt op een zo hoog mogelijk taalniveau gebracht. Als je aan het einde van de cursus nog niet op gewenste niveau bent om deel te nemen aan het Inburgeringsexamen, dan kun je de cursus verlengen.

Kosten

Scholingskostenmaatwerk
Examenkostenexclusief
Totaalprijs (bij betaling ineens)maatwerk
BTWvrijgesteld
Bijkomende kostenmax. € 350,00

Voor sommige Inburgeraars is het mogelijk om bij de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) een lening af te sluiten. Kijk voor meer informatie hierover op www.inburgeren.nl. Wanneer je je hebt aangemeld voor deze cursus krijg je eerst een (gratis) intakegesprek. Hier wordt jouw beginniveau ingeschat. Daarna bespreken we met jou hoe je traject er gaat uitzien en wat de kosten hiervan zijn.

Startdata

Ervaringen van onze studenten

 • Meer dan alleen een school

 • Louida Taloustan

  “Voor de toekomst van onze kinderen”
  Louida Taloustan
 • Mussie

  Ervaringsverhaal van een student uit het volwassenenonderwijs “Nederlands spreken is nog wel moeilijk” Sinds één jaar ...
  Mussie

Vergelijkbare opleidingen

Contact

Pietsje

Al je vragen kun je aan ons stellen via:

Telefoon nr.
058-233 99 66